Bekijk volle/desktop versie : Twee Brusselse agenten gewond bij identiteitscontrole



05-04-2012, 15:46
Twee Brusselse agenten gewond bij identiteitscontrole








Twee agenten van de Brusselse lokale politie zijn gisterennamiddag gewond geraakt bij een uit de hand gelopen identiteitscontrole. Eén van hen raakte zelfs zwaargewond en verblijft nog steeds in het ziekenhuis. Twee verdachten konden opgepakt worden en zijn ter beschikking gesteld van het parket. Dat heeft het Brusselse parket vandaag gemeld.

De agenten wilden woensdag rond 15.45 uur een groepje van twaalf mensen controleren op de hoek van de Solvaystraat en de Langelevenstraat in Brussel. De groep stelde zich onmiddellijk weerbarstig en agressief op en geen van hen wilde zijn identiteitsdocumenten tonen. Eén van hen ging er zelfs vandoor en liet in zijn vlucht een pakje met wit poeder vallen.

De agenten gingen hem achterna en konden hem even verderop tegenhouden, maar werden onmiddellijk omsingeld door andere leden van de groep. Toen de agenten de vluchter wilden boeien, gaf die twee kopstoten aan één van de agenten terwijl een ander groepslid vuistslagen uitdeelde. Uiteindelijk slaagden de agenten erin de vluchter te boeien en ook zijn agressieve kompaan te overmeesteren. Intussen waren andere patrouilles in versterking opgeroepen en toen die aankwamen, stoof de rest van de groep uiteen.

De twee arrestanten werden overgebracht naar het commissariaat, maar bleven de agenten uitschelden en bedreigen. Bij controle bleek dat de vluchter, de 23-jarige Aziz B.S.L., al bekendstond voor 27 feiten, en zijn kompaan, de 24-jarige Kaba K.K., voor 29 feiten.


http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1419398/2012/04/05/Twee-Brusselse-agenten-gewond-bij-identiteitscontrole.dhtml