Bekijk volle/desktop versie : Real bereikt grens van honderd doelpunten en heeft record in zicht



31-03-2012, 22:05
Real Madrid won zaterdagavond met 1-5 van Osasuna en zette daarmee een volgende stap richting het landskampioenschap in de Primera División. De vijfde goal van de Madrilenen in Pamplona, gemaakt door Cristiano Ronaldo, betekende alweer de honderdste competitietreffer van dit seizoen voor de Koninklijke. Een bijzondere prestatie.

In de geschiedenis van het Spaanse voetbal gebeurde het vijf keer eerder dat een team de grens van honderd competitiedoelpunten in een seizoen bereikte. Het record staat op naam van Real Madrid, dat er in het seizoen 1989/90 107 maakte. De ploeg van José Mourinho heeft nog acht duels (!) om dit record te breken. Het huidige Real is het eerste team dat de grens van honderd goals al na dertig competitieduels heeft bereikt.

Gonzalo Higuaín en Ronaldo bereikten ook nog speciale persoonlijke mijlpalen. Higuaín was kort voor rust verantwoordelijk voor de 0-3 en dat betekende zijn honderdste doelpunt in dient van Real. De Argentijn is de negentiende speler in de clubhistorie van de Spaanse grootmacht die dit aantal bereikt en maakte 88 doelpunten in de Primera División, zeven in de Champions League, vier in de Copa del Rey en een in de Supercopa. Na rust maakte hij doelpunt 101.

Ronaldo staat al een tijdje op honderd doelpunten voor Real: na zaterdagavond staat hij zelfs op 134 officiële goals. In de Primera División staat de teller dit seizoen inmiddels op 37 doelpunten en daarmee schreef de Portugees historie: hij is de eerste speler in de geschiedenis van het Spaanse voetbal die in twee seizoenen op rij minstens 37 keer scoort. Vorig jaar maakte hij er veertig in de Primera División