misschien heb je hier wat aan
ovenschotel
6 eetlepels olie
1 sjalotje fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 blikken tomatenblokjes (a 400 gram)
3 aubergines
100 gram oude kaas geraspt
1 pak aardappelschijfjes (750 gram)
zout
peper
ovenschaal (inhoud 2 liter) ingevet
Verwarm een eetlepel olie in de pan met een dikke bodem en fruit hierin de sjalot en de knoflook lichtbruin. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat een half uur zachtjes doorkoken met de deksel erop. Snijd de aubergines in 6-9 dunne plakken. (de buitenste plakken met schil gebruikt je niet). Bestrooi de plakken met een beetje zout. Bestrijk de plakken dun met olie en gril ze aan weerszijden. Bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de over voor op 220 graden C. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de bodem van de overschaal en leg er een laag aubergine op. Bestrooi met kaas. Verdeel een eetlepel tomatensaus over de kaas. Leg de helft van de aardappelschijfjes erop en bestrooi met zout, peper en kaas. Hierop weer een eetlepel tomatensaus, een laahje aubergine en kaas. hierop de rest van de aardappelschijfjes, zout, peper en kaas en een eetlepel tomatensaus. Leg bovenop een laag aubergine en een laatste dikke laag kaas. Plaats de ovenschotel 30 minuten in de oven.