Bekijk volle/desktop versie : Wenger : busquets is een acteur



13-03-2012, 13:59
'Busquets is een toneelspeler en kan simpel gele kaarten aansmeren'
Dinsdag, 13 maart 2012 om 10:02

Sergio Busquets loopt al weer even mee in het huidige sterrenteam van Barcelona, maar is vaak ondergeschikte aan de kwaliteiten van andere sterren als Xavi, Andres Iniesta en Lionel Messi. De 23-jarige middenvelder is echter inmiddels 38-voudig Spaans international, heeft daarmee dus al de Wereld- en Europese titel gewonnen en is met Barcelona vrijwel onverslaanbaar. Toch is niet iedereen te spreken over Busquets.
Zo houdt ook Arsène Wenger het Spaanse voetbal nauwlettend in de gaten. De manager van Arsenal is een groot fan van de manier waarop Barcelona speelt, maar kan zich nogal storen aan de wijze waarop Busquets zich gedraagt in het veld. "Hij is ontzettend slim en hij weet hoe hij het team kan helpen. Maar daarnaast is hij ook een goede toneelspeler", aldus de Fransman in een interview met Eurosport.
"Hij weet de scheidsrechters zo ver te brengen om hen gele kaarten te laten geven aan zijn tegenstanders. Hij doet alsof hij pijn heeft terwijl het wel erg vaak niet het geval is. In dat opzicht heeft hij alle morele zwaktes die je verder kunnen helpen in het voetbal. Zijn intelligentie helpt het team verder. Aan de andere kant weet hij exact hoe hij het spel kan bepalen met geweldige passes. Hij beheerst dus een groot spectrum."

13-03-2012, 14:01


ze gaan zelfs een theater voor hem bouwen heb ik ergens gelezen