Bekijk volle/desktop versie : Steekpartij op ROC Deventer



13-03-2012, 12:32
Steekpartij op ROC Deventer



Op de ROC Aventus in Deventer heeft maandagmiddag rond 1 uur een steekpartij plaatsgevonden. Het geweld zou het gevolg zijn geweest van een ruzie tussen twee leerlingen.




De hulpdiensten rukten met groot materieel uit richting de Snipperlingsdijk in Deventer. Volgens de eerste berichten, welke via leerlingen vooral via Twitter en Facebook naar buiten worden gebracht, zouden twee leerlingen in de pauze de confrontatie met elkaar zijn aangegaan. Daarbij trok één van hen uiteindelijk een mes en stak de ander hiermee. Het is onduidelijk hoe ernstig de verwondingen zijn.

In verband met het incident is de school door de politie afgesloten.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/11699930/__Steekpartij_op_ROC_Deventer__.html

13-03-2012, 12:33


Meisje inzet steekpartij school




Een uit de hand gelopen vete over een meisje is volgens ingewijden de reden van de steekpartij die gistermiddag op het roc Aventus in Deventer plaatsvond. Daarbij werd Mohammed (17) met een mes geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

Zowel de verdachte (21) als het slachtoffer zit op de school aan de Snipperlingsdijk. De twee hebben al langer ruzie over een meisje, zo vertelt Nick, die bij het meisje in de klas zit. Gistermiddag kwam die vete tijdens de middagpauze tot een uitbarsting. De twee kemphanen schreeuwden buiten – bij een zijingang en vlak bij het fietsenhok – tegen elkaar en uiteindelijk pakte de dader een mes en stak één keer.

Het slachtoffer werd in zijn schouder geraakt. Hij probeerde de achtervolging op de verdachte nog in te zetten, maar zakte na een paar meter in elkaar. Agenten waren razendsnel ter plaatse en wisten de verdachte aan te houden. De jongeman, die een rode baseballpet droeg, werd ingerekend. Het slachtoffer werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen bleken mee te vallen.

Op de vuist

Niet lang daarna kwamen volgens verschillende getuigen familieleden van zowel de dader als het slachtoffer naar het roc. „Die gingen met elkaar op de vuist. Gelukkig was de politie al binnen, zodat ze direct werden opgepakt”, zegt een jongen. „Er werd in mijn klas direct al gezegd dat ook dit incident weer gewraakt zal worden, dus dat is vrij triest. De dader zou al eens zijn geschorst, al kan de school dat niet bevestigen.

Op de school heerste geen paniek. Buiten verzamelden zich veel scholieren die hoofdschuddend op het misdrijf reageerden. „Wie neemt er nou een mes mee naar school? Dan is er toch sowieso al iets goed mis?” stelt Amin. „Ze bezorgen deze school een slechte naam.”

„Natuurlijk zijn we ontzettend geschrokken”, zegt Jannetje Bruins van het roc. „Onze grote zorg gaat uit naar de leerling in het ziekenhuis. Zijn ouders zijn bij hem.” Volgens Bruins is slachtofferhulp ingeschakeld en kunnen leerlingen indien daar behoefte aan is, geholpen worden. „Wij weten nog niets over de aanleiding van dit incident.”


http://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegraaf/_main_/2012/03/13/003/

13-03-2012, 12:34
Neergestoken scholier Deventer weer naar huis

DEVENTER - De 17-jarige jongen die maandag gewond raakte bij een steekpartij op het schoolplein van het ROC Aventus in Deventer, is na behandeling in het ziekenhuis naar huis gestuurd. Een 21-jarige medescholier is aangehouden en zit nog vast, aldus de politie.





De leerlingen kregen ruzie met elkaar, waarop de 21-jarige een mes trok en zijn tegenstander in de schouder stak. De politie is nog bezig met onderzoek.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/11704854/__Neergestoken_scholier_weer_thuis__.html

13-03-2012, 12:37
21 en op roc....