Bekijk volle/desktop versie : Wat hebben moslims bereikt de afgelopen 100 jaar ?



08-03-2012, 15:22

Citaat door WEEGSCHAALNY:
Heeft deze man gelijk? Wat hebben moslims de afgelopen eeuw bereikt?
[En voor de bijdehandjes we lezen moslim in arabier. Het is overigens ook een culturele gewoonte om arabier als synoniem te gebruiken voor moslim ]


[video=youtube;M65yAVlwows]http://www.youtube.com/watch?v=M65yAVlwows[/video]
.

08-03-2012, 18:56


Iedereen heeft wel eens een dipje. De Ummah heeft zo z'n pieken en dalen, en nu zitten we even in een dal, waar alhamdulilaah verandering in lijkt te komen. Het is een eigenschap van de hypocrieten om de Moslims de rug toe te keren als het even minder gaat, en je onder hen te scharen wanneer het beter gaat.

08-03-2012, 19:26

Citaat door Lincoln:
Wordt het nog dieper?
Er zijn genoeg positieve veranderingen te zien voor de optimisten. Kijk naar de Arabische lente, het heeft de Moslims enorme zelfvertrouwen en eigenwaarde terug gegeven. Kijk naar de Mujahideen in Iraq en Afghanistan hoe zij een supermacht (met al haar lakeien zelfs) keihard de grond in boren, en dat voor een klein groepje Moslims zonder groot leger (laat staan als de rest van de Moslims zich aansluiten), zonder geavanceerde wapens, enz. Kijk naar de grote aantallen mensen die zich tot de Islam bekeren, en hoeveel Moslim jeugdigen hoge aspiraties hebben gekregen i.p.v alleen aan genot en plezier denken zoals andere leeftijdgenoten. Dus het gaat de goede kant op.

08-03-2012, 22:04

Citaat door Lincoln:
Hou nou maar eens op om steeds alles door een islamitische bril te zien.
Een Moslim hoort alles wat hem en zijn gemeenschap overkomt positief in te zien, al ziet het er rampzalig uit, het kan een grote bron van gunst en profijt bevatten, kijk naar martelaarschap. De Profeet heeft ons geleerd zaken positief in te zien en optimistisch te zijn, hij hield zelf ook van optimisme. Hij moedigde de mensen aan met optimisme i.p.v hen te demotiveren met pessimisme. Dit is helaas iets wat veel Moslims hebben verleerd, wij worden alsmaar minderwaardigheidscomplexen, pessimisme en wanhoop aangeleerd. Pessimisme is iets wat een mens of een gemeenschap weg vreet en kapot maakt, en het voegt niets toe aan positieve veranderingen.