Bekijk volle/desktop versie : >>>-- Oem Ayaa's Koezina --<<<



Pagina's : [1] 2 3

07-03-2012, 14:44
Salamo Alaykom Dames (en Heren),

Ik hou van koken en zou graag mijn recepten met jullie willen delen.
Ik hoop dat jullie wat van mijn maaltijden kunnen leren.
En voor vragen zijn jullie altijd welkom.

Dikke koessss



07-03-2012, 15:41


Leukk een nieuwe topic erbij.

Deze ga ik zeker volgen je fotos zien er goed uit.

07-03-2012, 16:37
Upppppp!!!!!!!!!!!

07-03-2012, 18:06
Die bara´s jammieeeeeeeeeeeeeee. Ik ben benieuwd naar het recept!

07-03-2012, 19:18


Welkom meid! Maa shaa Allah, ziet er goed uit!
Ik ben benieuwd naar de rest !

07-03-2012, 22:12
fotos zien er goed uit.

07-03-2012, 22:48
Ben benieuwd

08-03-2012, 10:12
ben benieuwd... je maakt al een mooi begin

08-03-2012, 14:10
B toch?
Welkom terug, wat is Aya alweer groot geworden macha'Allah!

09-03-2012, 14:26
Jeeeej, werd tijd!

.

12-03-2012, 22:21
waar blijven je recepten meid??

30-04-2012, 08:51
Up ziet er heerlijk uit! Ben benieuwd naar de recepten

30-04-2012, 15:59


ziet er masha'Allah lekkerrrrrrrr uit!!!

04-05-2012, 13:42




geen duidelijke foto's

Biryani:
Beetje olijfolie
4 kleine aardappels, geschild en doormidden gesneden
2 grote uienx
2 teentjes knoflook
1 el geraspte gember
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl gemalen zwarte peper
1/2 tl gemalen kurkuma
1 tl gemalen komijn
Beetje zout
2 middelgrote tomaten
2 el yoghurt
2 el gehakte na3na3 bladenx
1/2 tl gemalen kardemom
1 kaneelstokje of poeder
1kg kipfilet, in stukjes

Beetje olie
1 grote ui, in grote stukjes gesneden
1 klein plukje saffraan
5 kardemom peulen
3 kruidnagels
1 kaneelstokjex
1/2 tl gemalen gember
450 gr BasmatBeetje olie
1 grote ui, in grote stukjes gesneden
1 klein plukje saffraan
5 kardemom peulen
3 kruidnagels
1 kaneelstokjex
1/2 tl gemalen gember
450 gr Basmati rijst
2 kipknorr in water gekookti rijst
2 kipknorr in water gekookt

Doe een beetje olijfolie xin een pan en bakxde aardappels aan totdat ze bruin zijn. Schep de aardappels uit de pan en zet ze apart. Voeg weer beetje olie toe aan de pan en bak de ui, knoflook en gember aan totdat de ui zacht en lichtbruin is. Voeg de chili, peper, kurkuma, komijn, zout en tomaten toe en bak 5 minuten aan onder constant roeren. Voeg de yoghurt, munt kardemom en het kaneelstokje toe en dek af met een deksel. Kook op laag vuur, af en toe roeren, totdat de tomaten tot pulp gekookt zijn. Als het mengsel te droog wordt en aan de pan blijft kleven, voeg dan een klein beetje water toe.
En alsxhet mengsel wat dikker is voeg dan de stukjes kip toe en roer goed door elkaar. Dek af met een deksel en laat 35-45 minuten zachtjes verder koken op laag vuur totdat de kip zacht is. Als de kip klaar is zou de saus bijna helemaal ingekookt moeten zijn. Zo niet, haal dan de deksel van de pan en kook nog een paar minuten langer zodat de saus kan inkoken
Laat het rijst in het water weken voor ong een half uurtje en giet het daarna af kook ze daarna goed maar niet te papperig..
Mijn kooktip voor rijst... 10 minuten laten koken en daarna afgieten en in een afgedekte pan 10 minuten laten staan.

Doe wat olie in koekenpan en bak de andere ui die je in reepjes hebt gesneden aan totdat deze lichtbruin ziet. Voeg de saffraan, kardemom, kruidnagels, kaneelstokje, gember en rijst toe. Blijf roeren totdat alle rijst met de kruiden bedekt is.

Doe 2 stuks kipknorr in water en laat het koken doe dat bij de rijst ,! xNiet teveel
Het moet niet papperig worden.
xVoeg het kippenmengsel en de aardappels toe en roer ze voorzichtig door de rijst. Breng aan de kook, dek de pan goed af met een deksel en stoom alles gedurende 20 minuten gaar op laag vuur (gedurende deze tijd het deksel niet van de pan halen of roeren). En dat is je biryani..

k heb dan eerst gekruide rijst in een wok gedaan daarna de witte rijst weer wat gekruide rijst en als laatst het witte rijst again en er wat van de gebakken uien en zaffran gedaan en het goed in laten koken.x

04-05-2012, 21:35


Choclat Cake

1 glas ( Hollandse theeglas met oortje) zonnebloemolie
1 glas suiker
1 glas melk
2 glazen meel
1 vanille suiker
2 bakpoeder
1 pure reep chocolade
2 eieren

Je doet eerst de olie vanillesuiker en suiker in een kom, goedd mixen. Vervolgens doe je beetje melk en een ei mixen en dan weer een ei en de rest van t melk erbij
En daarna de meel beetje bij beetje al roerend erbij en de bakpoeder.
Ik doe de bakpoeder bij de meel en dan in de kom.
Als laatst doe je de gesmolten choclade erbij
Chocolade smelt ik au bain marie
Daarna in een ingevette bakvorm van 25a26cm
Laat t goed bakken ong 45 a 50 minuten op 180 gr
Daarna laat je het een beetje afkoelen en doe je er weer gesmolten pure choco erbij of melk wat jij lekker vind en daarna een halve reepje witte choclade smelten en dan steeepjes maken en daarna pak je een tandenstoker of saté stokje en ga je de andere kant op

Pagina's : [1] 2 3