Bekijk volle/desktop versie : Laat je niet door de shaytaan beinvloeden



04-03-2012, 20:03
Klik dit niet weg en lees het helemaal af! Laat je niet door de Shaytaan verleiden.. Wees niet zwak! En UP op z’n minst mee, djazakum Allaahugairan!

Salaamu 3alaikum wara7matu-Llaahi wabarakatuhoe,,

Waarom ik dit plaats , is omdat veel van onze broeders en zusters het een hele normale zaak vinden. Terwijl dit totaal niet zo is! Het lijkt een hele kleine zonde en zo onschuldig, maar in wezen is het een erge zaak, waar wij geen besef voor hebben. Muziek luisteren staat gelijk aan alcohol drinken. Kan jij je voorstellen hoe erg het dan wel niet is? Hoe wil jij dat je Imaan versterkt als jij dagelijks muziek luistert? Hoe wil jij dat je hart zuiver is als jij dagelijks muziek luistert? Hoe wil jij een gezegend huwelijk als jou bruiloft gevuld is met Shayatin’s(muziek)? Het gekste is dat mensen wel een mooi gezegend huwelijk in willen treden, maar wel muziek op je bruiloft? Hoe wil je dit voor elkaar krijgen? Zoals ik al eerder zei muziek staat gelijk aan alcohol drinken, zie jij jezelf al alcohol schenken aan je gasten op je bruiloft? Nee he!?? Maar waarom is muziek dan wel de normaalste zaak? Dit is een vergelijking om jullie doen te beseffen hoe erg deze zaak wel niet is! Sta je hier weleens bij stil? Besef je dit alles wel? Realiseer wat muziek met je doet en wat voor nadelen er allemaal aan zitten alsjeblieft!
________________________________________
Ibn Al-Qayyim - rahimahu Allaah- heeft gezegd:

"Weet dat muziek en zang bepaalde kenmerken hebben die het hart verzwakken. Ze veroorzaken dat er huichelarij ontspruit zoals water planten laat ontspruiten. Het leidt het hart af van het overpeinzen en begrijpen van de Qur'aan en verhindert het naleven van de Qur'aan. Dit is zo omdat Qur'aan en muziek nooit samen in het hart kunnen bestaan; ze zijn immers tegenstrijdig aan elkaar. De Qur'aan verbiedt het nastreven van ijdelheden en verplicht het onder controle houden van de nafs (ego); zijn wensen, lusten en verlokkingen naar het slechte. Maar muziek doet het tegenovergestelde; het prikkelt en windt de nafs op en verleidt hem tot iedere schaamteloze lust en wens...."

Zie je wat muziek met je doet? Het lijkt heel normaal, overal waar je komt hoor je het wel. Door de radia, op televisie en zelfs als je een winkel binnen komt! Maar NEE beste zuster en broeder het is voor ons geen normale zaak!!! Gooi vanaf vandaag alle muziek uit je laptop/mp3/Ipod of dergelijke en probeer zoveel mogelijk Qur’aan daarin de plaats van te luisteren. Laat je niet door de Shaytaan verleiden. Sta sterk in je schoenen en neem die stap! Waarlijk je zult je beter voelen, je Imaan zal Insha’Allaah versterkt worden, je hart is clean! Je zult automatisch makkelijker afstand kunnen doen van andere eventuele zondes waarmee jij je bezig houdt!

Allaah subhannahoe wata’ala zegt:

“En onder de mensen zijn er die Lahwoel-hadieth (ijdele praat) verkopen om (anderen) te doen dwalen van het pad van Allah zonder kennis en er (de Tekenen van Allah) spot mee te drijven. Zij zijn het voor wie een vernederende voltering zal zijn.” (Soerat Loeqmaan: 6)

De meeste geleerden hebben de term “lahwoel-hadieth” (ijdele praat) uit dit vers uitgelegd als zijnde gezang, muziekinstrumenten en elk ander geluid (gesproken of op andere wijze) dat van de waarheid afleidt.

Djaabir (moge Allaah tevreden met hem zijn) zei: “De Profeet nam Abd ar-Rahmaan bnoe Auwf bij de hand en vertrok met hem naar zijn zoon Ibrahiem. Hij (de Profeet) trof hem aan terwijl hij zijn laatste levensadem uitblies. De Profeet nam hem (zijn zoon Ibrahiem) op zijn schoot en huilde. Abd ar-Rahmaan zei: “Huilt u, terwijl u het huilen verbood? Hij zei: “Nee, wat ik verbood waren twee achterlijke verdorven geluiden; een geluid ten tijde van een rampspoed (waarbij sprake is van) het openkrabben van het gezicht, het openscheuren van de kleding en het geluid (ter vermaak) van de shaitan.” (Sahih Soenan Tirmidhi)

Imaam an-Nawawi zei: “Wat hier (met het geluid van de shaitan) bedoeld wordt, is gezang en muziekinstrumenten.”

De Profeet (vrede zij met hem) zei: “In mijn Oemmah (gemeenschap) zullen er mensen zijn die zedenloosheid (hier wordt het openlijk plegen van overspel mee bedoeld) en zijde (voor de mannen) en wijn en Macaazif (letterlijk: muziekinstrumenten) zullen toestaan.” (Boechari)

Wij kunnen dus uit deze overlevering opmaken dat alle soorten muziekinstrumenten haraam zijn, dit aan de hand van de volgende zaken:

1. Het moge duidelijk zijn dat de mensen in de voorgenoemde overlevering de genoemde zaken (waaronder muziekinstrumenten) toestaan, terwijl deze verboden zijn in de Sharie’ah.

2. De Profeet (vrede zij met hem) plaatste muziekinstrumenten naast zaken die bekend staan om het feit dat ze verboden zijn, namelijk overspel en alcohol. Muziek is dan ook haraam en vooral het soort muziek dat we vandaag de dag kennen, waarin alles draait om obscene en verdorven teksten, die ondersteund worden door allerlei muziekinstrumenten zoals gitaren, drums, fluiten, blaasinstrumenten, violen, orgels, piano’s enzovoort.


Dus mensen wees je er van bewust, klik dit niet weg up mee aan deze topic en moge Allaah subhannahoe wata’ala jullie rijkelijk belonen, Allaahuma amin!

Wa salaamu 3alaikum wara7matu-Llaahi wabaraktuhoe..

04-03-2012, 21:12



Citaat door missAndbeauty:
upp
DjazakAllaahugairan voor het uppen!

04-03-2012, 21:29
vraagje.. als je nou werkt in een winkel waar ze muziek draaien wat moet ik dan doen..?

04-03-2012, 21:46

Citaat door tanger555:
vraagje.. als je nou werkt in een winkel waar ze muziek draaien wat moet ik dan doen..?
]]]

Goede vraag masha'Allaah!

Ikzelf zou er voor kiezen daar niet te werken, tenzij jij er voor kan zorgen dat daar geen muziek gedraait wordt.. Maar meestal is dat onmogelijk.. Want wat is voor jou belangrijker je Imaan of geld verdienen? Ik bedoel geld kan je ook erggens anders verdienen dan in die winkel te werken, maar Imaan kan je moeilijk op een andere manier versterken als je dagelijks die muziek aan moet horen op je werk. Gair Insha'Allaah!