Bekijk volle/desktop versie : PowNed publiceert ruwe beelden Rutger vs Kinneging & Tahir



29-02-2012, 19:18
Omroep PowNed zet woensdagmiddag het ruwe materiaal van een interview met de Leidse hoogleraar Andreas Kinneging online. Verslaggever Rutger Castricum kreeg Kinneging maandag voor de camera voor een reportage over diens vrouw, columniste Naema Tahir. Kinneging was niet van het bezoek gediend en zou Castricum tot tweemaal toe naar de keel zijn gevlogen.

De hoogleraar rechtsfilosofie ontkende dinsdagavond in het tv-programma Pauw & Witteman de verslaggever te hebben aangevallen. Om het tegendeel te bewijzen, zet PowNed het ruwe materiaal van het interview op zijn website, aldus presentator Dominique Weesie. Castricum heeft maandagavond aangifte gedaan tegen Kinneging.

Weesie stelt dat de verslaggevers van het programma PowNews wel wat gewend zijn, maar dat hij collega Castricum nog nooit zo aangeslagen heeft gezien als na de aanvaring met Kinneging.

,,Het ruwe materiaal duurt ruim 3 minuten. Maandagavond hebben we daar ongeveer anderhalve minuut van uitgezonden.'' De presentator en voorzitter van het programma ziet zich na de ontkenning van de hoogleraar genoodzaakt de hele opname openbaar te maken. ,,Rutger heeft het liever niet, want hij klinkt best wel bang. Maar we moeten ons nu verdedigen tegen leugens.''


Naema Tahir en haar man Andreas Kinneging

http://www.depers.nl/entertainment/633987/PowNed-publiceert-ruwe-beelden.html