Bekijk volle/desktop versie : Bijbel kondigt komst aan van de Profeet vzmh.



Pagina's : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38

02-03-2012, 02:07

Citaat door Focus1:
Johannes: Van dat verhaal is mij niets bekend.

De Statenbijbel kan je hier lezen:

http://bijbel.coas.nl/bijbel/

De hoofdstukken kan je links aanklikken. Genesis is het eerste boek.

Ik ga nu slapen, het is al laat.

Welterusten voor straks.
Bedankt voor de link zal het morgen bekijken. Ik hoop dat jij ook een keer de koran gaat lezen en mij verteld wat je er van vind
Het is indd erg laat ik ga ook slapen, dankuwel jij ook alvast !

02-03-2012, 07:50



Citaat door PSVamzy-:
ja jonge het is allemaal onzin , eerst was er helemaal niks toen boemmmmm toen in 1x planeten een zon maan sterren waar we niet zonder mee kunnen ,toen planten bomen water , toen een bacterie toen een visje die het water uit liep hahahahah enz enz en toen een mens
Nee joh, uit het niets is er een god gekomen die met een handje modder een mens schiep.

Waar is die god eigenlijk vandaan gekomen.
En waar hield hij zich schuil voordat hij het heelal, de hemel en de aarde schiep?

02-03-2012, 07:53

Citaat door Orochimaru:
Veel van die zogenaamde tegensstrijdigheden zijn vals en rusten op zwakke kennis van de Qur'an zie ik.

Njaa, dit zegt al voldoende:




Voor mij is het evangelie van Barnabas de enige echte, de rest is juist de namaak. Met dank aan de vandalen.
Het boek is pas 1500 jaar oud.

Hoe kan het dan in vredesnaam geschreven zijn in de tijd dat die jezus geleefd zou hebben?

02-03-2012, 07:55

Citaat door berberamazigh:
ja, en in brussel bekeren elke dag zo 3 mensen naar islam, en dan heb ik het enkel over brussel, buiten brussel bekeren er ook elke dag mrndrn naar de ISLAM.. IK ZEG IK BEN EEN MOSLIM EN IK BEN DAAR TROTS!! Vrees Allah soubhana wa ta'ala in jullie levens, Aanbid ALLAH soubhana wa ta'ala elke dag opnieuw broeders en zusters.. ALLAH SOUBHANA WA TA'ALA , ALHAMDOELILEH I RABI LRALAMIEN!! (Allah de heer der werelden
En nog is en blijft het christendom de snels groeiende releugen.
simpelweg omdat ze met meer zijn en omdat er dus meer christenen worden geboren.

Maar goed, spelen jullie maar lekker het wedstrijdje, wiens releugen groeit het snelste...

02-03-2012, 08:49



Citaat door Peej:
het boek is pas 1500 jaar oud.

Hoe kan het dan in vredesnaam geschreven zijn ion de tijd dat die jezus geleefd zou hebben?
1500 jaar oud. Zelfs dat lijkt nog onzeker.
Zoiets kun je alleen na onderzoek vaststellen.

02-03-2012, 10:13

Citaat door Peej:
het boek is pas 1500 jaar oud.

Hoe kan het dan in vredesnaam geschreven zijn ion de tijd dat die jezus geleefd zou hebben?
Gelieve met respect te praten over Jezus, dank.

Het evangelie van Barnabus is langer in de omloop dan deze nieuw gevonden evangelie.

02-03-2012, 10:16

Citaat door Peej:
Nee joh, uit het niets is er een god gekomen die met een handje modder een mens schiep.

Waar is die god eigenlijk vandaan gekomen.
En waar hield hij zich schuil voordat hij het heelal, de hemel en de aarde schiep?
Ons begrip van wat er was voor het universum is gelimiteerd. Lees mijn OT even.

Verder:

When Jesus had said this, Philip answered: 'We are content to serve God, but we desire, however, to know God, for Isaiah the prophet said: "Verily thou art a hidden God," and God said to Moses his servant: "I am that which I am."

Volgens het evangelie van Barnabas:

Jesus answered: 'Philip, God is a good without which there is naught good; God is a being without which there is naught that is; God is a life without which there is naught that liveth; so great that he filleth all and is everywhere. He alone hath no equal. He hath had no beginning, nor will he ever have an end, but to everything hath he given a beginning, and to everything shall he give an end. He hath no father nor mother; he hath no sons. nor brethren. nor companions. And because God hath no body, therefore he eateth not, sleepeth not, dieth not, walketh not, moveth not, but abideth eternally without human similitude, for that he is incorporeal, uncompounded, immaterial, of the most simple substance. He is so good that he loveth goodness only; he is so just that when he punisheth or pardoneth it cannot be gainsaid. In short, I say unto thee, Philip, that here on earth thou canst not see him nor know him perfectly; but in his kingdom thou shalt see him for ever: wherein consisteth all our happiness and glory.'

02-03-2012, 10:31
de echt christenen weten dat ook maar volgen hun "geleerden", de orginele bijbel die is weggedaan en ze vernieuwen elke keer de testamenten. Waar is het orginele aan het geloof gebleven?

02-03-2012, 11:36

Citaat door Orochimaru:
Gelieve met respect te praten over Jezus, dank.

Het evangelie van Barnabus is langer in de omloop dan deze nieuw gevonden evangelie.
Het is niet eens duidelijk WAT er nu gevonden is.
De vroegste teksten schijnen uit de 16e eeuw te stammen.

02-03-2012, 11:45

Citaat door IVAN:
Het is niet eens duidelijk WAT er nu gevonden is.
De vroegste teksten schijnen uit de 16e eeuw te stammen.
Mwah dat is niet echt waar;


Citaat:
a piece of the Gospel of John dated to the first half of the 2nd century.
http://en.wikipedia.org/wiki/Dating_the_Bible

02-03-2012, 11:56

Citaat door Orochimaru:
Mwah dat is niet echt waar;



http://en.wikipedia.org/wiki/Dating_the_Bible
Ik bedoelde hiermee de tekst van een eventueel Barnabas-evangelie.

02-03-2012, 12:07

Citaat door IVAN:
Ik bedoelde hiermee de tekst van een eventueel Barnabas-evangelie.
Be that as it may, oud of niet oud. Het evangelie van Barnabas is 1 met wijsheden.

02-03-2012, 13:33


Nog eens:


"Middeleeuwse bronnen van het evangelie van Barnabas

Het is niet moeilijk te bewijzen aan moslims dat dit evangelie eerst vele eeuwen na zowel Jezus als Mohammed was samengesteld. Drie voorbeelden van middeleeuwse invloeden worden hieronder beschouwd.

1. Het 100 jarige Jubeljaar
Een van de wetten die Mozes gaf aan het volk van Israël was die van een jubeljaar om twee keer per eeuw te houden, waarin slaven vrijgelaten en schulden kwijtgescholden zouden worden. God stelde dit in met deze woorden:

Een jubeljaar zal dit vijftigste jaar voor u zijn. (Leviticus 25: 11)

Ongeveer rond het jaar 1300 besloot Paus Boniface de Achtste dat het jubeljaar opnieuw geïntroduceerd zou worden, maar dat het alleen gehouden zou worden bij iedere eeuwwisseling, een keer per honderd jaar. Na zijn dood echter, besloot Paus Clemens de Zesde dat het jubeljaar terug moest naar een keer per vijftig jaar, volgens het bijbelse voorschrift, en er werd over gesproken om het nog vaker te houden. In het evangelie van Barnabas is deze uitspraak toegeschreven aan Jezus:

En dan zal God aanbeden worden in de gehele wereld, en genade zal ontvangen worden, in die mate dat het jubeljaar, dat nu iedere honderd jaar komt, door de Messias teruggebracht zal worden tot ieder jaar in elke plaats (Evangelie van Barnabas, hoofdstuk 82).

Het tijdsmisrekening is duidelijk - de auteur van het evangelie van Barnabas kon alleen over het jubeljaar spreken dat iedere honderd jaar komt, als hij van het besluit van Paus Boniface wist. Wie dit evangelie ook schreef, hij liet Jezus een proclamatie herhalen dat tenminste dertien eeuwen na zijn tijd gedaan was! Dit bewijst dat het evangelie een namaak is van niet vroeger dan de veertiende eeuw.

2. Citaten van Dante’s Inferno
Dante was een Italiaan die ongeveer in dezelfde tijd leefde als Paus Boniface. Hij schreef een bekende klassieker getiteld “Divina Comedia - de Goddelijke Komedie”. Het was een fantasie over de hel, het vagevuur en de hemel volgens het geloof van die tijd. Veel passages in het evangelie van Barnabas vertonen een afhankelijkheid ten aanzien van dit werk, bijvoorbeeld een uitspraak, toegeschreven aan Jezus:

Gemakkelijk en met blijdschap gingen zij naar hun dood, om zo niet tegen de wet van God, gegeven door Mozes, zijn dienaar, te zondigen, en te gaan en valse en liegende goden te dienen. (Evangelie van Barnabas, hoofdstuk 23)


De uitdrukking dei falsi e lugiardi (valse en liegende goden) wordt ergens anders in het evangelie van Barnabas gevonden. Jezus zou deze frase opnieuw gebruiken (hoofdstuk 78) terwijl de auteur ook van Herodes zegt "valse en liegende goden te hebben bewonderd” (hoofdstuk 217). Dit cliché wordt gevonden noch in de bijbel noch in de koran maar is een direct citaat van Dante! (Inferno 1:72) In haar eigenlijke beschrijving van de hemel en de hel volgt het evangelie van Barnabas exact Dante terwijl het de koran tegenspreekt. Van Jezus wordt gezegd dat hij aan Simon Petrus heeft verklaard:

Weet daarom dat de hel één is, nu dat het zeven centra onder elkaar heeft. Daarom, zelfs omdat er zeven soorten zonde zijn, heeft Satan zeven poorten naar de hel voortgebracht, en zijn er binnen zeven straffen. (Evangelie van Barnabas, hoofdstuk 135)

Dante geeft deze beschrijving nauwkeurig in het vijfde en zesde hoofdstuk van zijn Inferna. Sprekend van de hemelen verklaart het evangelie van Barnabas dat er negen zijn en dat het Paradijs zelf groter is dan ze allemaal tezamen (hoofdstuk 178). Dit is opnieuw parallel aan Dante die ook spreekt van negen hemelen met een Empyrean, een tiende hemel boven die negen. Deze beschrijvingen van de hemel, echter, gaan rechtstreeks in tegen de koran die leert dat nadat Allah de aarde had geschapen, hij het paradijs als zeven hemelen vormde. (Soera 2:29)

3. De middeleeuwse omgeving van het evangelie

Andere passages van het evangelie laten zien dat de auteur meer thuis was in het klimaat en seizoenen van Zuid-Europa dan in het land van Palestina. Hij laat Jezus spreken over hoe mooi de wereld in de zomertijd is, wanneer de oogst en vruchten overvloedig zijn (hoofdstuk 169). Dit is een goede beschrijving van Italië in de zomer, maar niet van Palestina, waar de regen in de winter valt en de velden ’s zomers verdorren.

Zo spreekt het evangelie van Barnabas ook over het opbergen van wijn in houten wijnvaten (hoofdstuk 152), een gebruikelijke praktijk in het Europa van de Middeleeuwen maar niet van het Palestina van de eerste eeuw waar wijn opgeborgen was in zakken (Mattheüs 9:17). Verder bewijs van de onwetendheid van de auteur over de geografie van Palestina wordt gevonden in de volgende zin:

Toen de zeelieden gearriveerd waren in de stad van Nazareth verspreidden zij zich in de stad waar Jezus gewerkt had. (Evangelie van Barnabas, hoofdstuk 20)

In deze passage wordt Nazareth gepresenteerd als een haven aan het meer van Galilea. Hierna wordt gezegd dat Jezus omhoog ging naar Kapernaüm. Iedere discipel van Jezus zou geweten hebben dat Kapernaüm de stad was aan het meer van Nazareth terwijl Nazareth in de heuvels ligt. Jezus zou van Kapernaüm naar Nazareth zijn gegaan, niet andersom zoals het evangelie van Barnabas beweert.
[/COLOR

]Deze bewijzen laten allemaal zien dat het evangelie van Barnabas een namaak is dat is samengesteld in Zuid-Europa ergens rond de [COLOR="#FF0000"]zestiende eeuw na Christus. Laten we verder gaan met het onderzoeken van andere bewijzen die de authenticiteit van het boek dat zichzelf een evangelie noemt, in twijfel trekken."

Lijken mij argumenten die zeker hout snijden, waarop de mensen die wel in de authenticeit van die evangelie geloven niet zijn ingegaan.

02-03-2012, 15:37

Citaat door Peej:
Nee joh, uit het niets is er een god gekomen die met een handje modder een mens schiep.

Waar is die god eigenlijk vandaan gekomen.
En waar hield hij zich schuil voordat hij het heelal, de hemel en de aarde schiep?
Volume 4, Boek 54, Nummer 496:
Overgeleverd door Abu Huraira:
De Boodschapper van Allaah (salallaahu ‘alayhi wa sallam) heeft gezegd, ‘Satan komt naar iemand van jullie en zegt, “Wie heeft zo en zo geschapen? Totdat hij zegt, “Wie heeft jouw Heer geschapen?’ Wanneer hij zo een vraag toefluistert, moet degenen toevlucht zoeken bij Allaah en zulke gedachten opgeven

02-03-2012, 18:04

Citaat door Orochimaru:
Gelieve met respect te praten over Jezus, dank.

Het evangelie van Barnabus is langer in de omloop dan deze nieuw gevonden evangelie.
Laten we ons eerst maar eens afvragen of er werkelijk een Jezus van Nazareth heeft bestaan..
En als dat zo is geweest was het waarschijnlijk niet meer dan een zeer charismatische en overtuigende prater.

Maar een zoon van god en een wonderdoener? Dat kun je wel vergeten.


En voor wat betreft je laatste zin. De Turken claimen dat dit het enige echte onvervalste evangelie van Barnabus is. Lijkt me onwaarschijnlijk als het pas 1500 jaar oud is. Wederom reliegieuze onzin dus.

Pagina's : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38