Citaat door Moslima:ok. en duurt het lang voor het gereed is. en mag ik aannemen dat het beslag dan vloeibaar moet zijn? of moet ik er ook gist enzo indoen zoals de gewone.
want ik vind het belangrijk dat iets snel gereed is als ik eens ongepland wordt uitgenodigd ofzo
Geen gist, het is eerder een soort cakebeslag, dus inderdaad aan de vloeibare kant. Ik doe het in een lege ketchupfles (knijpfles) om de vormpjes te vullen, met een lepel is het een knoeiboel. Het bakken gaat heel snel, en je hebt telkens 7minidonuts per keer.
Ik bak er gemakkelijk 72 op heel korte tijd. Ik heb hier nog een foto, is wel ni zo duidelijk want er zit plastiek folie op. Maar tot nu toe vond iedereen ze heel lekker; echt ideaal als je onverwachts bezoek krijgt, of snel snel ergens heen moet.
Recept minidonuts:
400 gr bloem
250 gr suiker
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
250 ml melk
2 eieren
3 eetlepels gesmolten boter
Meng alles goed samen, ik mix alles met de mixer en eindig dan met de bloem en bakpoeder.
Ik gebruik een lege ketchup knijpfles die ik vul met het beslag om de donutmachine te vullen. Hou het lichtje in het oog, eenmaal uit donuts klaar. Versieren kan je naar eigen smaak en keuze.