Bekijk volle/desktop versie : 'Met Aissati krijg je meer voetbal, maar hij wint niet ieder duel, Enoh wel'15-02-2012, 21:12
Frank de Boer kan donderdagavond geen beroep doen op Eyong Enoh in de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United. De middenvelder uit Kameroen liet zich zaterdag tegen NAC Breda geblesseerd vervangen; een MRI-scan heeft inmiddels aangetoond dat hij een scheurtje in zijn hamstring heeft. Enoh is drie tot vier weken uit de roulatie, dus moet trainer De Boer kijken naar alternatieven op het middenveld.

Ismaïl Aissati is beschikbaar voor De Boer en viel zaterdag verdienstelijk in tegen NAC. Toch is het niet gezegd dat de middenvelder de voorkeur krijgt tegen Manchester United. “Aissati is een ander type speler dan Enoh. Met Aissati krijg je weliswaar veel meer voetbal op het middenveld, maar hij wint niet ieder duel. Dat is bij Enoh wel het geval. Ik zeg wel eens gekscherend dat hij elf van de tien duels wint. Dat is het verschil tussen beide spelers”, merkt De Boer woensdag op.

In de aanval staat mogelijk Dmitri Bulykin, maar ook dat is nog geen zekerheid. “Bij Manchester United hebben ze grote statische verdedigers. Die vinden het heerlijk om tegen een lange spits als Bulykin te spelen. We zouden er dus ook voor kunnen kiezen om anders in de spits te zetten”, aldus De Boer. Zaterdag koos hij nog wel voor de Rus, die in de tweede helft scoorde. De Boer liet zich onder meer adviseren door oud-teamgenoot Edwin van der Sar, die jarenlang het doel van United verdedigde en drie Champions League-finales speelde met de club.