Bekijk volle/desktop versie : Voeding & Gezondheid ''Gezond maar toch 'ongezond'.. ''



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6

10-02-2012, 12:15
Welke voeding is eigenlijk ongezond eten, terwijl iedereen juist denkt dat het heel gezond is? Ik zal in deze topic alles over gezonde voeding die helemaal niet zo gezond is plaatsen.

En ook zal ik wat plaatsen over hoe je snel en gezond kunt afvallen.



Citaat:

Besef dat je een keuze hebt

Jij bent degene die een keuze maakt om een chocoladereep te eten wanneer je weet dat je het eigenlijk beter niet kunt doen of die een ijskuip verslindt. Ze dwingen je er niet toe. Jij maakt de keuze om het te eten. Dus maak juist de keuze om het te laten staan.
Isha Judd schreef er al over in haar artikel Ben je een slachtoffer of schepper van je werkelijkheid?. Neem verantwoordelijkheid voor je keuzes en zie jezelf niet als slachtoffer, van omstandigheden of je eigen geest. Je hebt wel degelijk controle over hoeveel je eet en hoeveel je beweegt.

10-02-2012, 12:16



Citaat:

Meergranen en donker brood
Meergranenbrood is gezond en hoe donkerder het brood, hoe beter, toch? Helaas gaat dat vaak niet op. Veel brood wordt donkerder gekleurd met kleurstoffen als cacao om in te spelen op de verwachtingen van de consument, maar vaak bestaat het alsnog voor het grootste deel uit geraffineerd meel. Leer verpakkingen lezen. Staat tarwemeel (zonder ‘volkoren’ ervoor) ergens voorop de ingrediëntenlijst, dan betekent het dat wit tarwemeel het belangrijkste ingrediënt is en het dus juist ongezond eten is. Kies liever brood dat voor 100% uit volkoren granen bestaat.
-

10-02-2012, 12:16

Citaat:
Mueslirepen
Mueslirepen lijken de ideale gezonde snack als tussendoortje of voor onderweg. Maar veel mueslirepen zitten boordenvol geraffineerde suiker, aderslibbend vet en calorieën. Koop bij de natuurwinkel liever een reep die gezoet is met honing of guava. Nog beter is gewoon wat studentenhaver of volkoren crackers.
-

10-02-2012, 12:17

Citaat:
Voeding waar ‘vetvrij’ op staat
Dat er geen vet in zit betekent nog niet dat er geen calorieën in zitten. Het kan alsnog ongezond eten zijn. Vaak zitten deze producten alsnog boordevol toegevoegde suiker.
-

10-02-2012, 12:17



Citaat:
Sportdrankjes
Sportdrankjes bevatten vaak naast vitaminen ook elektrolyten zoals sodium om je tekorten weer aan te vullen na een intensieve sportsessie. Maar vaak zitten ze ook weer boordevol witte, geraffineerde suiker. Wil je snel weer energie na een sportsessie, eet dan een lepeltje honing. Honing helpt je insulineniveaus weer op peil te brengen en heeft een langduriger effect dan witte suiker. Om je dorst te lessen kun je gewoon water drinken.
-

10-02-2012, 12:18

Citaat:
Ontbijtgranen
Veel ontbijtgranen, zeker die voor kinderen, bestaan voor het meerendeel uit suiker en geraffineerde granen die ook nog eens zo verwerkt zijn dat de arme kinderlichaampjes er weinig aan hebben. Beter is gewone muesli of cruesli van volkoren haver, al bevat die vaak alsnog erg veel suiker. De cruesli van de Euroshopper bevat trouwens rietsuiker (wat in ieder geval beter is dan witte suiker) en is ook nog eens erg goedkoop!
-

10-02-2012, 12:18

Citaat:
Margarine
Veel gewone margarine die je bij de supermarkt koop bevat transvetten: bewerkte, geharde olieën die rijk zijn aan slecht LDL-cholosterol en waarvan verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ze bijdragen aan hart- en vaatziekten en zelfs borstkanker. Gebruik liever gewone boter of koop bij de natuurwinkel margarine van ongeharde vetten.
-

10-02-2012, 12:19
Uppppppp! Super topiccc! Als iemand weet hoe je snel en gezond af kunt vallen ben jij het wel. Bewijs is je ticker!

10-02-2012, 12:19

Citaat:
Soja
Overal wordt soja aangeprezen als gezond (vooral in reclames voor sojaproducten natuurlijk), maar wist je dat er steeds meer wetenschappelijk onderzoek is dat het tegendeel bewijst?
Zo bevat soja bijvoorbeeld enorme hoeveelheden fyto-oestrogenen (die vrouwelijke hormonen nabootsen) en fytaten (die ijzer en zink aan je voeding onttrekken). Lees hier meer. Eet liever andere bonen en peulvruchten zoals kikkererwten, linzen of mungbonen.
-

10-02-2012, 12:21

Citaat door Sparretje:
Uppppppp! Super topiccc! Als iemand weet hoe je snel en gezond af kunt vallen ben jij het wel. Bewijs is je ticker!
En jijzelf ZIE JE TICKER. mop vergeet niet dat jij het ook super doet voor je het weet ben je 25 kilo kwijt.. das veel en knap in zo een korte tijd!!

10-02-2012, 12:23

Citaat:
Laat je niet verleiden door Starbucks

Sjieke koffie is in. Helaas zitten veel van deze uitgebreide kartonnetjes troost vol room en suiker. Een bekertje Starbucks bevat al snel 200 en soms wel 500 calorieën! (En dat is voordat je er extra suiker bij hebt gedaan.) Kun je echt niet zonder je cafeïnekick, probeer dan over te schakelen op groene thee (gezoet met stevia).
-

10-02-2012, 12:23

Citaat:
kijk uit met dressings en toppings

Kijk uit voor kant-en-klare dressings en toppings zoals croutons, die vaak goedkope en moeilijk verteerbare oliën en veel calorieën bevatten. Breng je salade liever op smaak met een beetje koudgeperste olijfolie, azijn en citroen.
-

10-02-2012, 12:25



Citaat door Anoniem12345:
En jijzelf ZIE JE TICKER. mop vergeet niet dat jij het ook super doet voor je het weet ben je 25 kilo kwijt.. das veel en knap in zo een korte tijd!!
Jaa insha Allah! Nog even volhouden pfhoe en dan zo houden. Echt handig deze tips.

10-02-2012, 12:27

Citaat door Sparretje:
Jaa insha Allah! Nog even volhouden pfhoe en dan zo houden. Echt handig deze tips.
Yes sis u rock meen ik!

10-02-2012, 12:28

Citaat:
Omring jezelf met gezonde en positieve mensen

Het kan enorm helpen om steun te krijgen van gelijkgestemde en positieve mensen. Je moedigt elkaar aan om het vol te houden of jezelf verder te pushen wanneer dat nodig is. Of je nu steun zoekt in groepslessen op je yoga- of sportschool of het bovengenoemde Fitocracy, het helpt enorm om mensen te zien die met hetzelfde bezig zijn. Motivatie en steun zijn essentieel.
-

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6