Bekijk volle/desktop versie : Kleding inzameling voor de allerarmsten!



06-02-2012, 19:49
Kleding inzameling voor de allerarmsten!



Bismillah



Sallaam oulikoum,



Wij verzamelen kleding zo goed als nieuw voor de allerarmsten in Marokko (omgeving Nador).



Het zijn gezinnen waarvan de mannen overleden zijn en geen inkomen hebben.

Er zitten ook vaak weeskinderen bij zo'n gezin en gehandicapten.

Voor een oude oma zoeken wij ook kleding, ze woont alleen en heeft geen familie meer.



Extra Informatie:

Wij vragen kleding in goede en schone staat, niet gescheurd, ( Ondergoed, schoenen en speelgoed alleen in nieuw staat om hygienische redenen )

Kleding vrouwen: abaya's / jellaba's, rokken, jurken, blouse, tunieken, zwangerschapskleding, hoofddoeken, ondergoed etc.

Kinderkleding voor jongens en meisjes.

(Het liefst zo goed als nieuw)



Een donatie voor het vervoeren van de kleding, vraag naar rekeningnummer op emailadres: tauwhiedfirst@live.nl



Verzamel Plaatsen:

Helmond: tauwhiedfirst@live.nl



Zwolle: nadia_21_oujda@hotmail.com



Den Haag: Najihaelkaddouri@hotmail.com



Almere: Adres gegevens kan je via mij krijgen (nadia_21_oujda@hotmail.com)



Moge Allah swt jullie rijkelijk er voor belonen.

Zouden jullie het willen doormailen, Barakallah oe fiekoem.



Voor vragen kunnen jullie mailen.

06-02-2012, 20:07


^^^

Prachtig initiatief! Djazakum Allahu ghairan.Moge Allah subhanahu watahala het voor jullie vergemakkelijken om zoveel mogelijk spullen in te kunnen verzamelen voor de behoeftigen en jullie rijkelijk belonen voor jullie inzet hiervoor. Ameen. Ghair insha Allah!


Kennis zoeken en anderen helpen:

“Wie één van de moeilijkheden van de gelovige verhelpt, zal door Allah van één van zijn moeilijkheden verholpen worden op de Dag der Opstanding. En Wie een ongemak (van een ander) vergemakkelijkt, Allah zal in dit wereldse leven en in het Hiernamaals zijn ongemak vergemakkelijken. En wie (de (fouten van) een moslim bedekt, Allah zal in dit wereldse leven en in het Hiernamaals zijn (fouten) bedekken. En Allah blijft de dienaar helpen zolang hij zijn broeder helpt. En wie een pad bewandelt zoekende naar kennis, Allah zal voor hem hiermee een pad naar het Paradijs vergemakkelijken. En er is geen groep mensen die zich in één van de huizen van Allah verzamelt om het Boek van Allah te reciteren en onderling te bestuderen, of Hij doet innerlijke rust op hen neerdalen, en genade zal hen bedekken en de Engelen zullen zich om hen scharen en Allah zal hen gedenken bij degenen die bij Hem zijn. En wie vertraagd wordt door zijn daden, zijn goede familienaam zal dit niet kunnen versnellen.”

Deze hadith is van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) overgeleverd door Abu Huraira (moge Allah tevreden met hem zijn) en staat vermeld in Sahih Muslim. Verder staat de hadith ook opgenomen in 40 hadith Nawawi.

06-02-2012, 21:31
^^^


De beste liefdadigheid:

Een man vroeg de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem): “O Boodschapper van Allah, welke liefdadigheid is het beste?” Hij (vrede en zegeningen zij met hem) antwoordde:

“Liefdadigheid uitgeven terwijl je gezond bent, verlangt naar rijkdom en armoede vreest. Stel het geven van liefdadigheid niet uit tot je op je doodsbed ligt en dan zegt: ”Geef zoveel aan die en zoveel aan die”, want op dat moment is het bezit niet (meer) van jou, maar is het (reeds) van hen.”

Deze overlevering werd overgeleverd door Abu Hurayrah (moge Allah tevreden met hem zijn) van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem). De hadith staat vermeld in Bukharie.

06-02-2012, 23:04
Up

06-02-2012, 23:08


Machallah..

13-02-2012, 20:25
Masha'Allaah

17-02-2012, 17:05
Elhamdoulillah