Bekijk volle/desktop versie : Je man begroeten wanneer hij thuis komt



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7

05-02-2012, 15:57


Je man begroeten wanneer hij thuis komt

De man verlaat zijn werk moe en op zijn weg naar huis moet hij lawaai en tumult verdragen van het drukke verkeer. Hij gaat richting zijn ‘koninkrijk’ waar hij rust, geborgenheid en geluk met zijn vrouw en kinderen kan vinden. Dus hoe gaat de goede vrouw haar man ontmoeten wanneer hij naar huis komt?

Sommige vrouwen zijn niet thuis wanneer hun mannen terugkomen van hun werk. Of ze nu nog op haar werk is, of bij de buren, bij haar vriendinnen of bij haar familie, de man zal zich ontevreden voelen omdat haar afwezigheid een slecht effect op hem zal hebben. Haar man zou haar graag thuis vinden zodat hij comfort, vrede en rust kan vinden.

Maar de vrouw is misschien wel thuis wanneer haar man terugkomt, maar ze begroet hem niet naar behoren. Ze toont geen zorg voor zijn aankomst en laat hem alleen zonder naar hem te vragen. Erger dan dat, heet ze hem misschien wel welkom met een somber gezicht, een luide stem, klachten en bittere wrok. Deze houding kan er voor zorgen dat de man onmiddellijk weer teruggaat naar zijn werk.

Het volgende is een voorbeeld van een vrouwelijke metgezel van de Profeet (sallalahu aleyhi wa salam) en hoe zij haar man begroette. Haar naam was Umm Sulaim.

Haar zoon overleed plotseling na een periode van ziekte. Toen haar man, Abu Talhah, terug thuis kwam, informeerde ze hem niet over de dood van hun zoon. Ze bracht hem eerst wat voedsel en had geslachtsgemeenschap, en dan informeerde ze hem over de dood van hun zoon.

Dit is hun verhaal zoals het werd overgeleverd door Imam al-Bukhair in zijn Sahih, op de autoriteit van Anas ibn Malik. Abu Talhah had een kind dat ziek was. op een keer, toen Abu Talhah weg was, overleed het kind. Toen Abu Talhah terug naar huis keerde, vroeg hij, “Hoe gaat het met de jonden?” Umm Sulaim antwoordde; “Hij is stiller dan hij ooit geweest is.” Dan bracht ze voedsel voor hem en hij nam zijn voedsel en sliep met haar. Toen hij klaar was, zei zij tegen hem, “Begraaf het kind (aangezien hij dood is).” Abu Talha offerde het (ochtend) gebed met de Profeet (sallalahu aleyhi wa salam) en informeerde hem over wat hen overkomen was. de Boodschapper van Allah zei, “Moge Allah jou zegenen met betrekking tot jouw nacht. (Dat wil zeggen, Moge Allah jou zegenen met jou goede nageslacht).” Sufyan zei, ‘Een van de Ansar zei, “Zij (dwz. Abu Talhah en zijn vrouw) hadden negen zonen en allen werden voordragers van de Qur’an (met het hart).” 24

Hoe groot is de wijsheid van Umm Sulaim! Er is geen erger nieuws in de wereld dan de vader te informeren over de dood van zijn zoon. Maar, Abu Talhah ontving het met onderworpenheid, en het was vanwege de discreetheid en het wijze gedrag van zijn vrouw. De eerste vraag die hij stelde toen hij thuis kwam was; “Hoe gaat het met de jongen?” Umm Sulaim, die wist dat haar man moe was en met iets anders bezig was, kon hem niet vertellen dat hij dood was en tegelijkertijd kon ze ook niet tegen hem liegen. Ze antwoordde: “Hij is stiller dan hij ooit is geweest.” Wat ze eigenlijk bedoelde was dat hun zoon voor eeuwig in slaap was gevallen. Bovendien, voordat ze hem kon informeren, bracht ze hem het avondeten en sliep ze met hem. Haar man was er nu klaar voor om het pijnlijke nieuws te ontvangen.

Voetnoten:
24 Sahuh al-Bukhari

Bron: “Winning the heart of your husband”
Ibraahim Ibn Saaleh al-Mahmud
Vertaald uit het Engels door Amal
Moge Allah mij vergeven voor het maken van eventuele vertaalfouten, ameen!


05-02-2012, 17:10


alhamdo li allah

05-02-2012, 18:13
mashaallah een goede reminder

05-02-2012, 20:27

Citaat door maghrebia17:
mashaallah een goede reminder


baraka allahoe fikie

05-02-2012, 20:27


. En als Allah, de Verhevene, Zijn gelovige dienaren heeft opgedragen om henzelf en hun familie te behoeden voor de Hel zoals in het volgende vers (interpretatie van de betekenis):

“O jullie die geloven, behoedt jullie zelf en jullie gezinsleden voor het Vuur, die als brandstof mensen en stenen heeft, waarover strenge en hard optredende engelen zijn aangesteld, die Allah niet ongehoorzaam zijn in wat Hij hen beveelt, en die uitvoeren wat hen is bevolen.”
(Soera at-Tahriem: 6)

05-02-2012, 20:28
“De man is de hoeder van zijn gezin en hij is verantwoordelijk voor degenen die onder zijn hoede vallen.”
(al-Boechari en Moeslim)

05-02-2012, 21:19
Mascha'Allaah, Barakalahufeek voor het plaatsen, Moge Allaah je belonen zuster, Inscha'Allaah!!

05-02-2012, 21:30

Citaat door Aminatjuh30:
Mascha'Allaah, Barakalahufeek voor het plaatsen, Moge Allaah je belonen zuster, Inscha'Allaah!!


amien mijn zuster in de islam

moge allah jou wensen doen uitkomen allahoema amien

06-02-2012, 14:48
alhamdo li allah

06-02-2012, 15:26
Allahuma Ameen, Inscha'Allaah


Citaat door mama30:
amien mijn zuster in de islam

moge allah jou wensen doen uitkomen allahoema amien

06-02-2012, 16:08
@Aminatjuh30
@riffiaatje-

baraka allahoe fiekoena mijn zusters in de islam

06-02-2012, 16:08
Allah de Almachtige zegt:

En de gelovige mannen en de gelovige vrouwen zijn elkaars helpers, zij roepen op tot het behoorlijke en verbieden het verwerpelijke. At Taubah: 71

06-02-2012, 16:09


Allah zei tegen zijn Boodschapper (sallalahu aleyhi wa salam):

En beveel jouw familie de shâlat te verrichten en volhard daarin. Ta-Ha; 132

06-02-2012, 16:12

O jullie die geloven, behoedt julliezelf en jullie gezinsleden voor de He.l At-Tahrim: 6

07-02-2012, 14:53
salaam wa3alaikoem

mannen horen voor hun gezin te zorgen

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7