Bekijk volle/desktop versie : Grootgraaier Erik Staal(PvdA) weg bij noodlijdend Vestia



01-02-2012, 16:44

Citaat:
VANDAAG 12:00( LAATSTE UPDATE: VANDAAG 15:33 )
Het bestuur van de noodlijdende Rotterdamse woningcorporatie Vestia wordt vervangen. Directeur Staal, die al onder vuur lag vanwege zijn exorbitante salaris, stapt op. "De cowboys hebben teveel gegokt."

Vestia, met bijna 90.000 woningen de grootste huizenbezitter van Nederland, vecht op dit moment tegen een faillissement. De corporatie kwam in de problemen doordat het gebruik maakte van ingewikkelde financiële constructies om de bouw van huizen te kunnen betalen. Er is nu een reddingsplan opgezet om Vestia uit de problemen te helpen.

Vestia heeft gespeculeerd op een hogere rente. Helaas daalde de rente, wat goed was voor de huidige schulden, maar dodelijk voor de korte termijn financiële positie. Het fonds is technisch failliet, het kan niet voldoen aan de verplichtingen. De tekorten zouden zijn opgelopen tot 2,5 miljard euro.

Nieuw bestuur
Per direct zijn twee nieuwe bestuurders ad interim benoemd. Dat zijn Gerard Erents en Jacques Thielen. Erents stelde eerder ook al orde op zaken bij het Amsterdamse Rochdale.

Directeur onder vuur
De directeur van de corporatie, Erik Staal, kwam onder vuur te liggen omdat hij de best verdienende woningcorporatiedirecteur van Nederland is. In 2007 verdiende hij al 4,5 ton, nu is dat volgens de Telegraaf opgelopen tot een half miljoen. Dat is aanzienlijk meer dan de Balkenendenorm, die over 2011 187.000 euro bedroeg. Staal treedt terug 'in het belang van Vestia'.

Dank voor de ondergang
Erik Molenaar, voorzitter van de Raad van Commissarissen lijkt wel blij met de huidige, bijna hopeloze situatie van de Sociale Woningcorporatie.

¨Wij zijn allen Erik Staal veel dank verschuldigd voor wat Vestia in de loop der jaren door zijn inspirerende leiding heeft bereikt. Wij hebben respect voor het feit dat hij mede in het belang van Vestia is terug getreden.”

Cowboys
Volgens een ingewijde is er veel te veel risico genomen bij Vestia, en gaat het niet alleen om de gewone renetrisico-afdekking. "Er zitten daar cowboys."

Ook andere corporaties in problemen
Vijf woningcorporaties die nog wel genoeg geld hebben, springen bij om Vestia te helpen. Bijna de helft van de woningcorporaties heeft vergelijkbare constructies als Vestia opgezet. Ongeveer de helft daarvan loopt nu ook gevaar.

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat Staal de topgraaier is (was) in de sector
bron: RTL-Z


Citaat:
Van de 217 woningen die Vestia aan de Treubstraat (Plaspoelpolder) wil bouwen, is 58% sociale huur. Omdat er in de gemeenteraad enkele grote partijen zijn die vinden dat er al te veel sociale huurwoningen in Rijswijk staan, ligt deze nieuwbouw onder vuur. Daarom wordt er te weinig aandacht besteed aan een leefbare omgeving. En dat vinden wij weer a-sociaal.

Ook de PvdA, die deze raadsperiode nog weinig resultaat bereikt heeft, heeft het moeilijk met de beroerde voortgang in de sociale woningbouw. Al bij het begin van deze raadsperiode voorspelde GroenLinks dat de PvdA het percentage sociale woningbouw van 30% steeds verder zou verlagen om de wethoudersstoel van Jos Bolte vast te houden. Inmiddels is de PvdA al tevreden met 10% sociale woningbouw.



Het aanbod van Vestia in de Treubstraat was kennelijk voor het college verrassend, want het plan stond in geen enkel programma. Voor de PvdA dus een buitenkansje om de 10% nog in deze raadsperiode te halen. Bij enkele PvdA-ers was waarschijnlijk daarom veel kritiek op de kritische kanttekeningen van Marloes Borsboom (GroenLinks) over de parkeeroplossing van het bouwplan. Ze verweten Borsboom zelfs tegen de bouw te zijn. Maar daar hebben ze het mis. GroenLinks is voor de sociale woningbouw, maar Borsboom vindt dat bewoners van sociale huurwoningen ook recht hebben op een leefbare omgeving. Dat is niet alleen voorbehouden aan de toekomstige bewoners van Rijswijk-Zuid.



Daar komt bij dat er bij de Raad van State een wetsvoorstel (van Donner) ligt waarin huurders het recht krijgen om hun sociale huurwoning te kopen en de wooncorporaties de plicht om driekwart van hun bezit voor dit doel beschikbaar te stellen. Of de corporaties aan die vraag kunnen voldoen als ze 75% van hun bezit moeten afstoten, is de vraag. Het is te hopen dat de sociale huurwoningen die in de verkoop gaan, geen doelwit worden van speculatie. In ieder geval heeft de directeur van van de Rotterdamse wooncorporatie Vestia, Erik Staal (PvdA), die 438.000 euro verdient, daarover nagedacht. De vraag is of de Rijswijkse PvdA dat ook heeft gedaan.
bron: GroenLinks-Rijswijk

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hoe zat dat toch alweer? PvdA zet grootverdieners in publieke sector uit de partij

01-02-2012, 16:50


90.000 woningen? gvd he, das bijna net zo groot als mijn stad (met dorpscultuur).
Hoeveel managers kent zo'n organisatie wel niet?, doet me denken aan nout wellink, op cruciale vragen waar HIJ verantwoordelijk voor is pareerde hij deze naar zijn staffunctionarissen. SALARISSEN EN BONUSSEN DIENEN AFHANKELIJK TE ZIJN VAN DE MAATSCHAPPELIJKE GELEVERDE PRESTATIES!!!!!!!!!!!!!!!!!

01-02-2012, 17:17
Feitelijk is de ganse woningcorporatie-sector een PvdA-bolwerk van graaiers en criminelen. Zo was er Rochdale (Hubert Möllenkamp, de man van 6 miljoen)


Citaat:
Auteur: Stefan Vermeulen vrijdag 24 september 2010
MÖLLENKAMP: ADVIES PVDA'ERS BIJ DEALS
PvdA-prominenten Willem Vermeend en Eberhard van der Laan ontkennen intensieve contacten met de vervolgde Hubert Möllenkamp. Maar volgens de ontslagen Rochdale-baas waren de twee toch echt zijn belangrijkste adviseurs.


'Vermeend adviseerde bij deal'

In het portret dat FTM in juni maakte van oud-minister Vermeend zeiden enkele bronnen het al: de PvdA'er was de persoonlijk adviseur van de inmiddels oneervol ontslagen Möllenkamp. Tegen een royale vergoeding kon Möllenkamp hem dag en nacht bellen voor advies. Volgens Vermeend was dat onjuist, hij had hooguit als adviseur van Boer & Croon, dat zaken deed met Rochdale, een paar keer wat algemene adviezen aan de corporatie gegeven.

Overtuigingskracht

Het Openbaar Ministerie (OM) doet op dit moment onderzoek naar een tiental dubieuze vastgoedtransacties, waarbij Möllenkamp ervan verdacht wordt steekpenningen te hebben aangenomen. Gisteravond vertelde Möllenkamp in tv-programma EenVandaag openlijk over de rol van Vermeend bij een van die transacties, de aankoop van het zogeheten Bruggebouw over de A10 in Amsterdam.

“Het Bruggebouw werd met adviezen van meneer Vermeend in een soort BV gestopt, omdat dat fiscale voordelen had.” Volgens Möllenkamp was de Raad van Commissarissen het niet met die dubieuze constructie eens, maar wist Vermeend de RvC met een lezing te overtuigen om het toch op die manier te doen. “Uiteindelijk is mijn Raad van Commissarissen overstag gegaan. Zij vonden dat het niet kon, maar ze zijn overstag gegaan door de overtuigingskracht van professor Willem Vermeend.”

Ook gij, Eberhard?

Behalve Vermeend was ook Eberhard van der Laan, de huidige burgemeester van Amsterdam, zeer intensief bij de gang van zaken bij Rochdale betrokken. 'Ebe' van der Laan was bij Rochdale de 'huisjurist', aldus Möllenkamp. Toen Van der Laan in 2009 minister van Wonen werd zouden woningcorporaties buiten Amsterdam hebben geklaagd over zijn intensieve contacten met Rochdale en andere hoofdstedelijke corporaties.

Als Möllenkamp de waarheid spreekt, is het onwaarschijnlijk dat Vermeend en Van der Laan níet volledig van alle dubieuze Rochdale-transacties op de hoogte zijn geweest. Het OM wil niet zeggen of de twee ook onderwerp zijn van het onderzoek. Of en wanneer het tot een rechtszaak komt is ook nog niet bekend.

In een reactie tegen EenVandaag distantieerde Van der Laan zich van de uitspraken van Möllenkamp, terwijl Vermeend bleef bij de lezing die hij eerder al tegen FTM gaf.

stefan@ftm.nl


bron


En ook de Key

Citaat:
Er is weer eens een corrupte PvdA'er tegen de lamp gelopen die z'n zakken even goed dacht te kunnen vullen bij een woningcorporatie. Dit keer is de Amsterdamse woningcorporatie "de Key" voor miljoenen euro's opgelicht.

Citaat:
Woningcorporatie klaagt directeuren aan

De Amsterdamse wooncorporatie de Key heeft aangifte gedaan van mogelijke fraude door de voormalige bestuurder en een directeur. Beide directeuren waren inmiddels niet meer actief, maar zijn nog wel in dienst van de corporatie. Zij zijn op staande voet ontslagen.

In een interview met de NOS zegt de voorzitter van de Raad van Commissarissen Frank de Grave dat de directeuren de Raad van Commissarissen hebben "misleid" over enkele grondaankopen. Volgens de Grave heeft een omstreden tussenpersoon fors verdiend aan een omstreden grondaankoop.

Oud-collega bevoordeeld

Het gaat dan om een aantal vastgoedtransacties in Amsterdam, maar vooral om grondaankopen in Zeewolde. De Key kocht daar in 2005 en 2006 grond. Uit onderzoek van de corporatie bleek dat dat niet rechtstreeks van de boer werd gekocht, maar via een tussenperoon, die daar 3,2 miljoen aan verdiende. De Raad van Commissarissen wist niet dat de grond via grondmakelaars werd gekocht. "Bij deze transactie is oud-topman van ontwikkelaar AM en tevens oud-collega van een van de directieleden, Klaas de Ruiter, ten koste van De Key met een bedrag van € 3,2 mln bevoordeeld", ontdekte de Raad. "Bovendien is achteraf gebleken dat de aangekochte grond een aanmerkelijk lagere waarde vertegenwoordigt dan waarvoor deze is aangekocht."

De Grave: "De tussenpersoon heeft 3,2 miljoen euro verdiend zonder enig risico te hebben gelopen. De corporatie is zeer benadeeld."
Verhalen

De Key onderzoekt of de schade kan worden verhaald. Op het grondgebied van Zeewolde moet de komende jaren een nieuwe wijk van Almere verrijzen.

Jaap van Gelder trad op 1 januari 2010 terug als directeur bestuurder. Hij werd vervangen door Haijo Pietersma. Een maand geleden zei Pietersma dat de Amsterdamse corporatie een aantal dubieuze transacties onderzoekt. Dat onderzoek werd deze week afgerond.

Verder onderzoek

De inspectie van het ministerie van VROM constateerde recent dat nog meer corporaties via via grond hebben gekocht. Ook die transacties worden onderzocht. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat bijvoorbeeld Brabant Wonen gebruik heeft gemaakt van tussenpersonen, die in korte tijd miljoenenwinsten maakten.

De Raad van Commissarissen van BrabantWonen heeft onlangs ook een onderzoek gelast naar een aantal omstreden grondaankopen. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door accountantskantoor BDO en is volgens een woordvoerder van Brabant Wonen nog niet afgerond.

Naar aanleiding van de problemen bij de Key hebben ook andere corporaties de grondtransacties laten onderzoeken. De Alliantie en Ymere, die in hetzelfde gebied bij Zeewolde ook grond hebben gekocht zeggen dat ze geen omstreden transacties hebben aangetroffen.

NOS


Op de Amsterdamse PvdA-website is nog een stuk te vinden van deze corrupte bestuurder, al zal dat waarschijnlijk spoedig gecensureerd worden. Ironisch genoeg is dit manifest voorzien van de titel "Investeer niet in steen alleen". Het is wel duidelijk waar er volgens deze PvdA'ers beter in geïnvesteerd kon worden.

Citaat:
Manifest van 8 PvdA'ers: Investeer niet in steen alleen

Afgelopen decennia is er veel geïnvesteerd in stedelijke vernieuwing in oude wijken. Daarbij week sociale woningbouw veelal ten gunste van duurdere woningen, zodat de wijken een meer gemengde bevolking kregen en concentratie van achterstanden werd tegengegaan. Deze aanpak is succesvol. Maar we moeten het niet overdrijven. Het verplaatsen van stenen is niet genoeg om de situatie van mensen en hun buurt te verbeteren. Hiervoor zijn investeringen in mensen zélf nodig en in de sociale samenhang in de wijk.

....

Michiel Mulder is vastgoedeconoom. John van Markwijk is directeur vermogensbeheer SPF Beheer. Hetti Willemse is eigenaar-directeur Publicarea. Jaap van Gelder is directeur Woonstichting De Key. Walter Etty is partner AEF. Friso de Zeeuw is directeur Nieuwe Markten Bouwfonds MAB Ontwikkeling. Pieter Roozenboom is Real Estate Investment Manager. Victor Verhoeven is directeur Woningcorporatie Portaal Utrecht. Alle auteurs zijn PvdA-lid.

http://www.amsterdam.pvda.nl/nieuwsbericht/2398
bron

En natuurlijkWoonbron, met het SS-Rotterdam-drama, weer zo'n falende graaier. Wederom PvdA


Citaat:
WOONBRON-DIRECTEUR BELOOND MET MEGABONUS NA STOOMBOOTFIASCO
07-06-2011 • Oud-directeur Martien Kromwijk van de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron heeft bij zijn vertrek 425.000 euro cadeau gekregen. Kromwijk vertrok nadat hij de woningcorporaties voor tientallen miljoenen het schip in hielp met de aankoop van cruiseschip SS Rotterdam. SP-Kamerlid Sadet Karabulut vindt dergelijke buitensporige beloningen voor falende corporatiedirecteuren te zot voor woorden: ‘Een woningcorporatie moet sober en doelmatig opereren. Onverantwoorde risico’s nemen met een miljoenenverlies als gevolg, en vervolgens je zakken vullen met geld van de huurders is ontoelaatbaar.’

Woonbron kocht de SS Rotterdam in 2005 met als doel het tot congresruimte om te bouwen. De corporatie dacht aanvankelijk met 6 miljoen euro het schip te kopen en op te kunnen knappen. Deze kosten liepen uiteindelijk op tot het astronomische bedrag van 240 miljoen. Na dit fiasco stond Woonbron enige tijd onder curatele van de minister. Het schip staat inmiddels te koop maar het is maar de vraag wat de verkoop oplevert. ‘Iedere door het schip verslonden euro kan niet worden geïnvesteerd in onderhoud en nieuwbouw van woningen. Daarmee zijn het de huurders in Rotterdam die de prijs betalen van dit stoombootfiasco.’ aldus Karabulut.

Karabulut heeft inmiddels aan minister Donner gevraagd wat hij gaat doen om dergelijke misstanden in de corporatiesector te voorkomen.
bron

Voor wie durft te twijfelen..hij is PvdA

Citaat:
voorzitter van de raad van bestuur: Martien Kromwijk, PvdA’er
bron

01-02-2012, 17:28
Aangezien het de PvdA is die deze frauduleuze en incompetente banencaroussel voor haar leden heeft opgetuigd en onderhoudt, mag er in geval van de PvdA best gesproken worden over een criminele organisatie.
Hoog tijd om alle PvdA'ers op te pakken in verband met wetsartikel 140


Citaat:
1Deelneming aan een organisatie die tot oogmerk heeft het plegen van misdrijven, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.
2Deelneming aan de voortzetting van de werkzaamheid van een organisatie die bij onherroepelijke rechterlijke beslissing verboden is verklaard of van rechtswege is verboden of ten aanzien waarvan een onherroepelijke verklaring als bedoeld in artikel 5a, eerste lid, van de Wet conflictenrecht corporaties is afgegeven, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.
3 Ten aanzien van de oprichters, leiders of bestuurders kunnen de gevangenisstraffen met een derde worden verhoogd.
4Onder deelneming als omschreven in het eerste lid wordt mede begrepen het verlenen van geldelijke of andere stoffelijke steun aan alsmede het werven van gelden of personen ten behoeve van de daar omschreven organisatie.
bron

01-02-2012, 21:06


copyrights!!!

01-02-2012, 21:08
je hebt gelukkig 2 issues in je leven, de islam
en de pvda..
kansloze jood

09-02-2012, 11:36

Citaat:


De belastingbetalers in Rotterdam en Den Haag mogen meebetalen aan het financiële wangedrag van woningcorporatie Vestia, is vandaag te lezen. Zoals wel vaker als grootgraaiers vooral bezig zijn de boel te verkloten met zelfverrijking. Vestia werd namelijk gerund door een stel beurscowboys die meer bezig waren met speculeren dan met het bouwen en onderhouden van betaalbare huurhuizen. Nog tijdens de crisis werd de derivatenpositie van de huisbazen verdubbeld naar 20 miljard. Totale fuck-up. Maar dat zag u in de topsalarissen niet terug. Onlangs opgestapte topman Erik Staal werd bij Vestia de best betaalde directeur van een woningcorporatie in Nederland ooit. Waardoor hij op het duurste plekje (HIERRR) op Bonaire een compleet nieuwe villa kon laten bouwen.

[SIZE=3]En dan nu de verrassing: de benoeming en het salaris van Erik Staal heeft hij te danken aan de PvdA-baantjescarrousel. Is geregeld door Tilburgse burgemeester Noordanus, die tussen 2001 en 2004 voorzitter was van de Raad van Commissarissen van de Vestia Groep. Hij ontkent zelf hevig, maar intussen klust zijn vrouw Susan Baart dankzij Erik Staal bij als commissaris bij Vestia. Waar we haar van kennen? Deed allerlei belangwekkende functies vervullen binnen de PvdA. Cirkeltje = rond. Noordanus regelt baan Staal, Staal regelt bijbaan echtgenote. Leg dat maar eens anders uit. PvdA'ers spelen elkaar immers vaker lucratieve baantjes toe, duwen heel socialistisch de salarissen door het ethische plafond en als de boel in elkaar klapt door wanbeleid mag de belastingbetaler de rode miljarden op gaan hoesten. Corruptie, nepotisme, grootgraaien, dure huizen voor weinig en de samenleving met de schuld achterlaten, de regenteske socialisten van de PvdA staan er garant voor. Beste Rotterdammers en Hagenezen, fijn idee he, dat jullie belasting voor een deel in de financiëring van de prachtvilla van Erik Staal op Bonaire is gaan zitten? Het moet eerlijker!
bron



PvdA=criminele organisatie

09-02-2012, 12:23
voordat IRAN kernkoppen heeft word THERAN een glazen parkeer plaats met moelas als parkeer wachter . meschien een leuk baantje voor BRABUS om zijn mercedes 109 te kunne n parkeren ,

09-02-2012, 14:41
Bij Servatius in Maastricht was/is het niet anders.Deze bestuurder liet de woningstichting totaal ontredderd en failliet achter. Tegen een topsalaris uiteraard en gouden oprotpremie. En kijk eens van welke partij deze lambal is? U raadt het al.


Citaat:
Leks Verzijlbergh nieuwe voorzitter

Woensdag, 23 maart 2011. Uit de afdeling, Redactie


Vanavond koos de algemene ledenvergadering van de PvdA Rotterdam Leks Verzijlbergh tot nieuwe voorzitter.
Het was druk op de ledenvergadering waar de afdeling haar nieuwe voorzitter koos. 137 stemmen werden uitgebracht.
Leks Verzijlberg kreeg de meeste stemmen.

09-02-2012, 14:43

Citaat:

Ella Vogelaar voorzitter Raad van Commissarissen Mitros13 januari 2012(Mitros bericht)
Per 1 juli 2012 wordt Ella Vogelaar benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Mitros. Zij volgt Gert-Jan van der Vossen op. Die heeft zijn termijn (2 x 4 jaar) erop zitten. Mevrouw Vogelaar zit sinds 2011 in de Raad en is een zeer ervaren toezichthouder bij diverse (grote) ondernemingen en instellingen. Ook was zij Minister van Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet Balkenende IV.

Mevrouw Ella Vogelaar (1949) woont in Utrecht en werkt als zelfstandig adviseur en interim-manager. Zij heeft vele jaren verschillende bestuurlijke functies binnen de vakbeweging vervuld, waaronder het voorzitterschap van de Onderwijsbond FNV en het vicevoorzitterschap van de FNV. In de afgelopen jaren heeft ze talloze bestuurlijke en toezichthoudende functies vervuld, waaronder commissarissen op voordracht van de Ondernemingsraden bij Havenbedrijf Rotterdam, Electrabel Nederland en Unilever Nederland. Bij Unilever was zij zelfs voorzitter van de Raad. In 2007 werd zij benoemd tot Minister van Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet Balkenende IV en werd zij ook naamdrager van de ‘Vogelaarwijken’.

Ella Vogelaar is dus een zeer ervaren toezichthouder, met een duidelijke kennis van de volkshuisvesting en woonachtig in het Utrechtse. Daarmee voldoet zij ruimschoots aan het gestelde profiel.
bron