Bekijk volle/desktop versie : De beste NASI recept!!



01-02-2012, 14:33
En lekkere een salade recept, alvast bedankt.

01-02-2012, 18:22


HET recept voor nasi bestaat niet want iedere famillie heeft zijn eigen recept. De eenvoudigste en lekkerste doe ik zelf zo.

Sate stokjes
1 kipfilet
1 zakje nasi goreng mix
1 zakje italiaanse wokgroenten
1 potje wijko satesaus
1 ui
2 teentjes knoflook
zout gemberpoeder
peper kurkuma
koriander
peterselie
komijn saffraan
Olijfolie
Rijst
Kipfilet in blokjes snijden mengen met gehakte koriander en peterselie, geperste knoflook,geraspte ui, beetje peper, beetje komijn, gemberpoeder, zout, kurkuma en saffraan,doe er 2 eetlepels olijfolie bij en laat marineren. Hierna op de sate stokjes prikken.

Begin:
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. de zakje nasi goreng mix in kom wellen met 100 ml kokend water.
Doe in een diepe koekenpan de italiaanse wokgroenten met 2 eetlepels olijfolie en bak goed aan breng op smaak met wat zout en peper,Doe er een deksel op en laat stoven.Kijk wel af en toe.

Hierna doe je de gewelde nasi goreng mix erbij en laat je op zacht vuurtje verder stoven als de meeste water is verdampt doe je de rijst erbij.

Grill de kipfilet in een grill pan.

Als alles klaar is dan doe je de rijst in een kom druk het goed aan en zet op de bord dan heb je een mooie rondje, serveer de nasi erbij en de verwarmde sate saus.

Succes

01-02-2012, 18:28
Lekkere salade vind ik zelf salade nicoise

1 blik tonijn
1 ei
1 wortel
half zakje krieltjes
mais
bindsla
zwarte pitloze olijven
Thousand island dressing

Kook de ei en de krieltjes, rasp de wortel, snijd de sla. Neem een grote kom doe daar eerst de afgekoelde krieltjes in dan de wortelrasp, de sla, mais, de uitgelekte tonijn, olijven en als laatste de dressing meng voorzichtig alles samen en klaar ben je, lekker en vullend! Als laatst snijd je de ei in vieren en versier daarmee de salade.