Bekijk volle/desktop versie : Britten onderzoeken moslimdiscriminatie in de media



24-01-2012, 21:08
Britten onderzoeken moslimdiscriminatie in de media
Eén op de drie Britten vindt dat de media een angstcultuur creëren

De Britse overheid heeft besloten dat er onderzoek gedaan moet worden naar de discriminatie van moslims in de media. De universiteit van Cambridge constateerde kortgeleden dat moslims ‘betere berichtgeving verdienen dan ze het afgelopen decennium hebben gekregen’. Daarop is een actiegroep van activisten, politici en mediamakers opgestaan die eisen dat er een onderzoek komt.

De commissie-Leveson gaat het onderzoek uitvoeren. De onderzoekscommissie staat momenteel in de belangstelling omdat zij ook onderzoek doet naar het afluisterschandaal van het Britse roddelblad News of the World.

Activisten vinden dat Leveson zich moet buigen over 'wat velen zien als wijdverbreide en systematische discriminatoire praktijken bij de berichtgeving over moslims en de islam in de Britse media'.

"Slachtoffers van vermeende discriminatoire media-aandacht", zo menen de ondertekenaars, "moeten hun getuigenissen kunnen laten optekenen en toetsen door geloofwaardige en onafhankelijke onderzoekers".

In de Britse krant The Guardian wijzen meer dan 60 ondertekenaars op recente onderzoeken die mogelijk bewijzen dat de angst voor moslims wordt gecreëerd door de media. Uit een opiniepeiling bleek onlangs dat één op de drie Britten vindt dat de media bijdragen aan de angstcultuur in hun land.

24-01-2012, 21:23


Nee want moslims discrimineren noooooiiiiit....