Bekijk volle/desktop versie : AD: Gerets gaat voor goud



17-01-2012, 09:40
Gerets gaat voor goud met Marokko

Het Marokkaans elftal met bondscoach Erik Gerets trainde vorige week in Marbella. © PRO SHOTS
Eric Gerets heeft een missie met de Marokkaanse voetbalploeg. De hongerige 'Leeuwen van de Atlas' gaan in Gabon en Equatoriaal-Guinea op jacht naar de Afrikaanse titel. 'Deze generatie is in staat kampioen van Afrika te worden', aldus Gerets. 'We willen de titel pakken en die dan opdragen aan alle Marokkanen.'




El Ahmadi
De 57-jarige Belg bereidde zijn selectie afgelopen week in Marbella voor op de Afrika Cup. Van rustig trainen onder de Spaanse zon was geen sprake. Marbella werd overspoeld met voetbalmaffe Marokkaanse fans die elke stap van hun helden nauwgezet wilden volgen. 'Voetbal is erg belangrijk in Marokko', verklaarde Feyenoorder Karim El Ahmadi de aanwezigheid van de tientallen Marokkanen. 'Het hele land leeft mee. Ik geef ons een goede kans om ver te komen.'

Vier eredivisiespelers
El Ahmadi is een van de vier spelers uit de eredivisie die meedoet aan het Afrikaans kampioenschap. De middenvelder heeft bij Marokko gezelschap van aanvaller Oussama Assaidi van sc Heerenveen, die op tijd verlost lijkt van rugklachten om een rol van betekenis te spelen op het toernooi. Vitesse levert Anthony Annan en Wilfried Bony aan respectievelijk Ghana en Ivoorkust. Die twee landen zijn op voorhand de voornaamste concurrenten voor Marokko in de strijd om de titel.

Ghana en Ivoorkust
De Ghanezen verloren in 2010 de finale tegen Egypte, dat zich als recordkampioen echter niet wist te plaatsen voor deze editie. Belangrijkste spelers in de selectie van de 'Black Stars' zijn de broers André en Jordan Ayew, Sulley Muntari en Asamoah Gyan. Ivoorkust komt met sterren als Didier Drogba, Salomon Kalou en de broers Kolo en Yaya Touré naar het midden van Afrika. Senegal lijkt ook een outsider voor de titel, voornamelijk door de aanwezigheid van de trefzekere spitsen Demba Ba, Papiss Demba Cissé en Moussa Sow.

Verbeek
Marokko won de Afrika Cup in 1976 en bereikte in 2004 nog een keer de finale, maar verder speelden het land voornamelijk een bijrol. In 2010 ontbraken de Noord-Afrikanen zelfs op het eindtoernooi. Met ex-PSV'er Gerets als bondscoach en Pim Verbeek als technisch directeur en coach van het olympisch team heeft Marokko de weg omhoog weer ingezet. De ploeg van Verbeek doet komende zomer mee aan de Spelen in Londen.

Onervaren selectie
Gerets heeft een vrij onervaren selectie geformeerd, met Marouane Chamakh (Arsenal) en Houcine Kharja (Fiorentina) als meest gelouterde spelers. Aangevuld met de kwaliteiten van spelers als Mbark Boussoufa, Mehdi Carcela en Nordin Amrabat gaan de 'Leeuwen van de Atlas' op jacht naar hun prooi, de hoofdprijs. (ANP)




http://www.ad.nl/ad/nl/1001/AD-Sportwereld/article/detail/3125182/2012/01/17/Gerets-gaat-voor-goud-met-Marokko.dhtml

17-01-2012, 09:49


Inch''Allah!