Bekijk volle/desktop versie : geld of geloof!!!!



15-01-2012, 21:39

Citaat door lieve_zuster:

Assalamoe 3alaykoem Warahamatoe Allah Wabarakatoeh

[/SIZE]

[SIZE=4]

Zonder Geld zou iedereen rijk zijn, met geld op de wereld zie je de ongelijkheid.
Eentje heeft een volle koelkast en een gevulde buik omdat zijn zakken gevuld zijn met buit.
Of hij dat geld eerlijk heeft verdient dat is nog maar de vraag.
Hem maakt het niet uit hij slaapt met een gevulde maag.

Een ander heeft een hoofd vol kennis, maar gaat iedere dag met een lege maag naar bed, maar doet dat pas na het gebed dat hem tot rust brengt en eraan herinnert dat god is met de geduldige, liggend op zijn rechterzij gedenkt hij Allah tot hij in slaap valt, wetend dat het zijn hart gerust zal stellen, net als een zoon die opneemt nadat zijn moeder hem een tijdje staat te bellen.Na enkele minuten valt hij in slaap en rust hij, maar tot het fadjr gebed, want dan staat hij weer op omdat hij weet dat Allah neerdaalt en zijn dienaren vraagt om dingen van hem te vragen, dus doet hij dat vol nederigheid en bedankt hij Allah voor wat hij heeft, af en toe met een traan, dat is een ware dienaar.

Terwijl een ander van een uitgebreide ontbijt genoot was het voor hem altijd wat olijfolie en bruin brood. Nooit ging er een dag voorbij dat hij aan het klagen was, want hij wist ware rijkdom dat is tevredenheid. Hij weet dat ze het niet breed hebben, maar hij weet ook dat het zijn vrouw niks kan schelen, want ze zijn bij elkaar gekomen vanwege hun geloof. De liefde die ze hebben is veel meer waard dan geld dat over moet blijven om er materiele dingen mee te kopen om dan trots te doen.
Nee! Voor hen is het de liefde die ze bij elkaar houdt, zij zijn blij met het geld dat precies voldoende is om ervan te leven.

Tevreden loopt hij richting zijn vrouw die zijn ontbijt op tafel klaar heeft gezet, voordat hij vertrekt naar werk kust hij haar altijd op haar voorhoofd en zegt hij hoeveel hij van haar houdt en dat zij de enige is voor hem, oehiboekie ya zawjati zijn dan zijn woorden.

De glimlach die haar gezicht vertoont zegt hem genoeg, vrede zij met jou zegt hij en dan vertrekt hij.
Zij gaat terug naar bed, hij gaat aan het werk. Halal geld verdienen voor zijn gezin zoals een echte man dat doet, zweten voor het geld zodat ze nooit wat tekort komen.

Dit gezin staat sterk doordat het bestaat uit liefde die ze voor elkaar hebben omwille van Allah. De vader die hard werkt en hen het gevoel geeft dat ze veilig zijn, de moeder die de kinderen liefde biedt en hen de juiste opvoeding geeft en de kinderen die altijd tevreden zijn en Allah dankbaar zijn voor hun ouders, dit alles zorgt ervoor dat dit een krachtige en een geslaagde gezin is.

Door onze broeder geschreven: LupeFiasMo

[/SIZE]

[SIZE=5][COLOR="#0000CD"]

Wa assalaamoe 3alaykoem Warahamatoe Allah Wabarakatoeh

[/COLOR]
.

15-01-2012, 22:42


masha Allah