Bekijk volle/desktop versie : UPDATE: Publiciteitsstunt Cantona voor daklozen



10-01-2012, 11:58
Een Franse krant publiceerde een brief van Cantona waarin hij burgemeesters om steun vroeg voor een gooi naar het presidentschap.

In feite ging het om een publiciteitsstunt, liet Cantona dinsdag in een vraaggesprek met de krant weten. De oud-spits wil met zijn actie aandacht vragen voor daklozen en hoopt de echte presidentskandidaten ertoe te bewegen 'daadwerkelijke toezeggingen' te doen om de situatie van daklozen te verbeteren.


Eerder bericht:
Oud-voetballer Eric Cantona wil meedoen aan de Franse presidentsverkiezingen. Hij schreef Franse burgemeesters een brief om hen om steun te vragen. Dat schreef de Franse krant Libération maandag. Cantona (45), een van de beste spelers die zijn voormalige team Manchester United ooit heeft gehad, heeft voor het einde van volgende maand de handtekeningen van vijfhonderd gekozen overheidsfunctionarissen nodig om zich verkiesbaar te kunnen stellen.

Libération plaatste maandag op haar website de brief die Cantona aan de burgemeester schreef. In de brief belooft Cantona tegen sociale ongelijkheid te zullen strijden als hij daartoe de kans krijgt. In 2010 riep de voormalige aanvaller de Franse bevolking op hun bankrekeningen leeg te halen om zo tegen de mondiale financiële crisis te protesteren. De oud-international was, afgezien van zijn voetbalkwaliteiten, ook berucht vanwege zijn onorthodoxe voetbalhouding, zijn uitgesproken mening en zijn soms wilde sprongen.

Cantona werd als United-speler eens lange tijd geschorst vanwege een kungfu-achtige trap richting een fan. Ook beledigde hij de Franse bondscoach live op televisie toen die hem een keer niet opriep voor een wedstrijd.

(Novum)

10-01-2012, 12:05


Kan meneer zijn stijl van regeren gelijk overbrengen aan de orde-handhavers... Donkere ogen en zwart haar? Dan sta je zowiezo buitenspel..