Bekijk volle/desktop versie : Failliete Griekenland wil voor miljarden aan wapens kopen



09-01-2012, 17:49
Griekenland wil voor miljarden aan fregatten, patrouilleboten en onderzeeërs kopen. De orders komen terecht bij Europese landen die het reddingsfonds vullen. Dit meldt het Duitse weekblad Die Zeit.

Griekenland gaat gebukt onder een schuld van 350 miljard euro, maar toch overweegt het land volgens het blad verschillende militaire aankopen te doen.

Het Griekse Ministerie van Defensie zou voor 3,9 miljard zestig Eurofighters en voor nog eens vier miljard aan Franse fregatten willen kopen. En het Zuid-Europese land is van plan om voor 400 miljoen haar vloot te renoveren en wil deze moderniseren met nieuwe patrouilleboten en Duitse onderzeeërs. De Duitse onderzeeërs hebben een prijskaartje van 2 miljard euro.

Afgelopen oktober ging ook het gerucht dat Griekenland voor vele honderden miljoenen euro's aan wapentuig wilde kopen. Het ging toen om nieuwe F-16-gevechtsvliegtuigen en 400 Amerikaanse tanks. Minister Jan Kees de Jager meldde de Tweede Kamer toen dat de VS de Grieken de tanks gratis wilden leveren, maar omdat de kosten voor transport en logistiek zeer aanzienlijk zouden zijn - en voor rekening van Griekenland - de deal uiteindelijk niet doorging.
(Redactie)

bron

dit is toch niet te geloven

09-01-2012, 18:01


Het wordt echt steeds gekker..