Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk ex-beugeldragers



Pagina's : [1] 2 3

08-01-2012, 12:06
Salaam,

Ik heb 3,5 jaar geleden een beugel gedragen omdat mijn voortanden scheef stonden (eigenlijk 1 voortand). Die stond gekanteld. Ik heb toen besloten om een beugel te nemen. Dit heeft. zo'n 1 jaar geduurd. Hij mocht er toen uit, maar was niet helemaal tevreden met het resultaat. Ze stonden nog niet helemaal recht, maar uiteraard wel aanzienlijk beter dan voorheen. Ik heb een spalkje achter mijn tanden gekregen om te voorkomen dat de boel zou schuiven.
Nu 3,5 jaar later merk ik ineens dat mijn tand (die scheef stond) weer begint te kantelen. Ik heb mijn tandarts hierop aangesproken en die begon met een heel lulverhaal van ''ja je tanden en kiezen zijn constant in beweging en blablabla'''. Ik vroeg met dus wat het nut is van zo''n beugel en spalkje als ik na 4 jaar weer aan de beugel mag. Hier had ie geen antwoord op. Nu stelde hij voor om mij een nachtbeugel te geven. Hier ging ik niet mee akkoord, omdat dan het spalkje eruit moest en ik dus elke nacht dat ding in moest en ik ook het idee heb dat ze flink aan mij willen verdienen.
Na dit consult kwam ik er thuis achter dat de lijm achter de tand die scheef stond weg was en dus niet vastzat aan het spalkje. De consult erna heb ik dit aangegeven en hij is meteen met lijm vastgemaakt. Ik voel nu dat er een soort druk op mijn tanden is gekomen, alsof ze de neiging hebben om te willen schuiven. Wellicht door dat vastgelijmde spalkje dat los zat. Dan vraag ik mezelf af, waarom is hun dat niet opgevallen? Totdat ik er zelf mee moest komen. Kennelijk is in de tijd dat het spalkje los zat, mijn tand gaan verschuiven. Ik las op internet dat dat soms heel snel kan. I

Nu vraag ik mij af wat jullie ervaringen zijn? Hebben jullie een spalkje een nachtbeugel of allebei moeten dragen? Kun je de ortho of tandarts aansprakelijk stellen voor het feit dat je tanden weer schuiven/

08-01-2012, 12:09


Ik raad je een nacht beugel aan. Ik draag hem al jaren en het went gewoon. Met een spalkje kunnen je tanden zo weer verschuiven als je even niet oplet. Een nacht beugel is trouwens niet zo duur hoor.

08-01-2012, 12:37

Citaat door Katje_:
Ik raad je een nacht beugel aan. Ik draag hem al jaren en het went gewoon. Met een spalkje kunnen je tanden zo weer verschuiven als je even niet oplet. Een nacht beugel is trouwens niet zo duur hoor.
Bedankt voor je reactie. He lang geleden heb jij een beugel gedragen? Hoe vaak draag je die nachtbeugel?

Ik heb een begroting gehad van 500 euro en mijn verzekering vergoedt als het goed is de helft. Dat is inderdaad nog te doen. Alleen mijn spalkje moet er dan wel uit en dat vind ik wat minder. Ik had wel begrepen dat je het ook allebei kan krijgen, spalkje en nachtbeugel??

08-01-2012, 13:24
Ik heb 2 jaar een beugel gehad ongeveer als ik het me goed herriner. Was nog erg jong. Ik draag die nachtbeugel gewoon elke avond voor het slapen gaan. Hij is doorzichtig dus je ziet hem niet eens, het klinkt heel lastig maar voor mij is het nu net zoiets als tanden poetsen.
De reden dat ik geen spalkje meer draag is omdat mijn spalkje heel vaak los zat ik zat iedere maand weer bij de tandarts. Naja dat was gewoon niet te doen.


Mijn nachtbeugel is wel eens stuk gegaan en toen heb ik een nieuwe gekregen voor 40euro dus dat is absoluut niet duur.
Spalkje en nachtbeugel heb ik nooit van gehoord lijkt me eigenlijk ook vrij overbodig.

08-01-2012, 13:24


Jeetje.. wat vervelend voor je girll

Ik heb zelf ook 3 jaar geleden een beugel gedragen (1 jaar).. nu heb ik een spalkje bij mijn ondergebit en voor mijn bovengebit heb ik dus die nachtbeugel die in en uit kan.. datding heb ik nu een ruime tijd niet meer gedragen als ik hem nu in doe voel ik ook een druk op mijn tanden haha kennelijk zijn ze ook verschoven, maarja ik moet het weeer es gaan oppakken.. maar vind dat ding eigenlijk ook wel irritant.. als ik hem daneindelijk in heb krijg ik de neiging om te kotsen (sorry) maar vind dat ding ook wel irritant eigenlijk -_-'

Ik denk niet dat je hen aansprakelijkkunt stellen vor het feit da je spalkje los zit, zou het wel voor de zekerheid vragen bij je ortho?

08-01-2012, 18:01
mijn nicht droeg blokjes haar tanden waren perfect voor z'n een beugel droeg
ze heeft toch een beugel genomen voor haar 1 vande voorsetand die een beetje scheef stond
( haar keuze )

ze draag nu net 1 j een beugel ze moet ze nu uitdoen
maar ze is ni te vrede maar die tandarts doet hem toch ni uit ,hij heeft plaats gemaakt tussen de tanden dat de 1tand toch die voorste tand naar achter kan gaan & juist kan staan .
ze betaald van zich zelf 1450 euro inbegrepen
( inbelgie wordt je ni vergoed na 18j )
nachtbeugel
propermaken
slijperen

08-01-2012, 18:16
Ik heb dit zelf ook gehad, ik krijg mijn nachtbeugel nu vergoed van de ortho himself.
Omdat hij in de tijd dat mijn beugel eruit moest, geen spalkje achter mijn tanden heeft geplaats.
Dit was zijn fout want hoe kan ik nou weten dat dat moet.

08-01-2012, 18:19
Ik heb 6 jaar geleden een beugel gehad om mijn verschrikkelijke, scheve tanden netjes te krijgen. Na 2 en een half jaar, mocht de beugel eruit en heb ik meteen 2 spalkjes achter mijn tanden (boven en ondergebit) gekregen. Sindsdien is er geen tand verschoven (Alhamdulilah).

Ik vind het zeer vreemd en onprofessioneel dat zij niet tijdig ontdekt hadden dat jouw spalkje niet goed zat vastgelijmd. Ben je in de jaren ervoor (voordat jij merkte dat je tand scheef aan het worden was) wel gewoon voor controle geweest?

08-01-2012, 18:25
Ik heb meer dan 10 jaar geleden een beugel gehad. 1,5 jaar gedragen en ik kreeg 1 spalkje en ik kreeg een nachtbeugel. ze zeiden dat ik tot mijn 18ste moest dragen en daarna nooit meer. Nou als je 5 jaar mee hebt geslapen dan kun je ook voorstellen dat je ook niet kan slapen zonder die nachtbeugel. En nu 10 jaar verder slaap ik nog steeds met een nachtbeugel en mijn tanden zijn nog even recht als toen ik mijn beugel uit had.

Ik heb wel een keer mijn nachtbeugel weggedaan en ik merkte dat mijn tanden begon te schuiven en toen (na aantal slapeloze nachten) hd ik weer mijn nachtbeugel gepakt. Ik zal die ook dragen tot ik tandloos ben


TS ik raad je aan om een nachtbeugel te halen. Luister niet naar de bull van tandarts. Laat je behandelen door een orthodontist. Die zijn gespecialiseerd. Mijn buurmeisje werd geholpen door haar tandarts. En haar tanden wij weer scheef zoals voorheen.

08-01-2012, 18:48
Ik heb nooit beugel gehad maar ik herken het probleem. Een tand is plotseling 1 a 2 mm ingedeukt. Je ziet het niet echt, maar ik ben ijdel dus let er erg op. Ik denk dat je tanden in de loop van der tijd gewoon kunnen verschuiven...

08-01-2012, 22:26
Ik heb sinds 3 maanden een spalkje achter mijn onder en boventanden plus draag ik ook de nachtbeugel.
Mijn nachtbeugel zit in de pakket van de beugel ik heb niet erbij moeten betalen.

08-01-2012, 22:44
Ik heb 2 jaar een beugel gehad ivm kaken die te ver naar achteren stonden, die drukten op een zenuw waardoor ik altijd last had van m'n oren. Ik heb aan de boven- en onderkant een spalk. Voor zover ik weet staat alles nog recht, heb nog niks gezien dat het anders is gaan staan. Ik ben gewoon tevreden met m'n spalken.

Het kan er inderdaad aan liggen dat je tanden zijn gaan schuiven doordat de spalk niet goed vast zat. Ik heb voor de rest ook geen idee of je de tandarts of de ortho aansprakelijk kan stellen meid.

08-01-2012, 23:39


Ik heb ook een beugel gehad op mijne 15e i ie eruit gegaald
Me tanden waren kaatstrecht en nu merk ik dat ze schuiven
Hoeveel betaal je voor slotjes? Of nachtbeugel als je 21 bent??

09-01-2012, 15:41
Ik heb 2 jaar een beugel gehad. Daarna kreeg ik ook spalken, maar ik moet jaarlijks wel terug voor controle of de boel wel nog goed vast zit. Het is nu zo'n 5 jaar geleden, maar alles zit nog wel goed hamdoelilah.

Heb jij tussentijds geen controles gehad?

09-01-2012, 19:03
Bedankt voor jullie reacties!

Pagina's : [1] 2 3