>
>
> - Recepten van ( DEMV ) ' De Eettafel van de Marokkaanse Vrouw '.
Bekijk volle/desktop versie : - Recepten van ( DEMV ) ' De Eettafel van de Marokkaanse Vrouw '.
Sarma gevuld met rijst en gehakt van Tooto7moe
Recept nog zoeken
Elgair__
11-07-2012, 23:11
Mozzarella-driehoekjes met Nigellazaad: van Sabrun_Jameel
Ingredienten
8 sneetjes casinowitbrood, zonder korst
100 gram mozarella (een bolletje) in 8 dikke plakken
Wat zwarte olijfjes, in dunne schijfjes gesneden
8 sardienenfilets in olijfolie, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden
Basilicum, gedroogd of verse blaadjes
Zout en peper
4 eieren, los geklopt
150 ml melk
Nigellazaadjes
Slaolie om het geheel in te bakken
Je snijdt elk sneetje brood diagonaal in driehoekjes, waardoor je 16 driehoekjes krijgt. Acht van die hoekjes ga je beleggen, elk met een schijfje mozzarella, een paar stukjes olijf, wat stukjes sardienfilet en wat basilicum. Vervolgens strooi je er wat zout en peper overheen. Dan druk je de andere 8 driehoekjes op de belegte driehoekjes waarbij je vooral de kantjes goed samendrukt.
In een grote platte bakvorm doe je de melk en de eieren bij elkaar, samen met een klein beetje peper en een klein snufje zout. Je doet de driehoekjes erin en laat aan twee kanten het melkmengsel erin trekken. Laat het een paar minuten staan terwijl je de olie verwarmt.
Als de olie warm is (er moet een flinke laag in de pan en de olie moet goed heet zijn, ongeveer 180 graden), dan neem je telkens een driehoekje, waarbij je de kanten eerst nog even goed samendrukt, en dan bak je het op twee zijden goudbruin. Als ze goed zijn, laat je ze even uitlekken op keukenpapier en dan bestrooi je ze met Nigellazaad.
Elgair__
11-07-2012, 23:12
Muesli-dadelballetjes van Sabrun_Jameel
Het recept is een samengevoegd recept van Savannah. Hier staat het basisrecept:
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4142103&p=104537792&viewfull=1#po st104537792
Dit is wat ik heb gedaan:
Ingredienten
175 gram muesli
175 gram havermout
Een handvol abrikozen
Een handvol dadels
150 gram honing
120 gram gesmolten boter
Kokos
De muesli en de havermout heb ik kort aangebakken in een pan met anti-aanbaklaag, zonder olie. Vervolgens heb ik de boter laten smelten in een steelpannetje, dit van het vuur gehaald en daar de honing aan toegevoegd.
Vervolgens heb ik alles met de mixer tot een dikke pap gemalen (waarbij mijn mixer stuk is gegaan, I might add
). Daarna heb ik balletjes gevormd van de pap en de balletjes door de kokos gerold.
Elgair__
11-07-2012, 23:12
Rijst met garnalen en mango en kokosmelk van Sabrun_Jameel
Ingredienten:
Garnalen
Een halve mango in blokjes gesneden
Een ui
Een paprika
Peterselie
Een lepel groentebouillon
Kurkuma
Kokosmelk
Rijst
De rijst koken
De ui fruiten in wat olie. Vervolgens voeg je er de paprika aan toe en bak je die even aan. Je voegt dan de groentebouillon, de peterselie, de kurkuma en de garnalen toe aan het geheel en roert dit er goed door. Daarna voeg je ongeveer 200 ml kokosmelk toe en laat je het op een laag vuurtje doorkoken. Een paar minuten voordat je het van het vuur haalt, doe je de mango erbij.
Pizza van Savannah
Recept voor het deeg
400 ml Warm water
1 zakje gist
1 eetlepel suiker
300 gram meel (ik gebruik pizzameel, die is wat fijner dan gewone meel)
130 gram griesmeel
snuf zou
olijfolie
Combineer de water, gist en suiker in een kom en laat 5 minuten staan. Voeg dan 1 eetlepel olijfolie toe, de helft van de meel en de griesmeel. Mix met je mixer en blijf deeg toevoegen totdat je een mooie deeg hebt. Blijf mixen voor ca 10 minuten. Giet er dannog wat olijfolie over en laat het een uur rijzen.
Met dit deeg kan je zeker 2 grote pizzas maken. Zorg ervoor dat je oven zeer heet is als je de pizza erin doet. VOor een dikke pizzalaag laat je de bodem wat dikker. WIl je een dunne laag, dan rol je uiteraard dun uit.
Elgair__
11-07-2012, 23:13
Gegrilde zalm op aardappel en pastinaak met een salade en maiskolfje van Sabrun_Jameel
Voor de zalm:
Zalm goed schoonwassen, uit laten lekken en droog deppen
Bestrooien met peper en zout en dan een aantal minuten grillen
Voor de aardappel en pastinaak:
Zowel de pastinaak als de aardappeltjes in kleine blokjes snijden en koken in water met zout tot ze gaar zijn.
Voor de mais:
Koken in water met een beetje zout en vervolgens bestrooien met een beetje zeezout
Voor de salade:
Rucola
Tomaat in partjes
Komkommer in langwerpige blokjes
Zonnebloempitten
Yoghurtdressing, een lepel[/QUOTE]
Chocoladetaart van zwervertje
verpakking voor de exacte hoeveelheden. Als je het beslag goed hebt geklopt zoals op de verpakking staat, heb ik 3 eetlepels cacao toegevoegd en met een spatel doorheen gegaan. Als je klontjes krijgt gebruik de mixer. Bakblik invetten, op de bodem bakpapier, zijkanten ook bakpapier. Daarna in de oven voor 40/50min. Zet je oven eerst op 150graden, 20min later op 170graden. Daarna met prikker checken of je biscuit gaar is, vervolgens af laten koelen
Biscuit afgekoeld ? Neem dan een grote broodmes en snijd je biscuit door de helft, je biscuit is lekker luchtig/buigbaar dus kan niet breken.. Ik heb mijn taart zo gesneden dat ik ‘m 2x kan vullen. De bovenste vulling is de bastognevulling en de bovenste is de chocolademousse vulling. Daar heb ik tevens ook de hele taart mee besmeerd op het einde.
1e vulling bastogne vulling;
bastogne koek fijn malen in de keukenmachine. Slagroom goed opkloppen met zakje klopfix ( geen suiker toevoegen, koek is al zoet genoeg ).
Laat je slagroom opstijven en voeg daarna de fijngemalen koekjes eraan toe.
2 vulling chocolademousse;
200gram melkchocolade smelten au bain marie, laten afkoelen (lauw beetje).
Slagroom opkloppen met klopfix en met een spatel chocolade erbij toevoegen en rustig roeren.
Geheel in de koelkast zetten voor 30min zodat het lekker opstijft.
Aardbeien versieren met Chocolade.
Ik heb 2 bakjes aardbeitjes gewassen en gedroogd. Melk chocolade gesmolten en de aardbeitjes erin gedompeld. Daarna kort in de vriezer gezet. Ondertussen heb ik witte chocolade gesmolten en met een lepel ( heen en weer bewegen ) versierd.
Zijkanten & Schaafsel.
Voor de zijkanten heb ik 200gram melk chocolade en 200gram witte chocolade gesmolten ( apart ). Neem 1 eetlepel chocolade let die op een stuk bakpapier, zodra je de lepel op het bakpapier hebt gelegd trek je met de lepel je chocolade zo na beneden dat je een chocoladeplaatje krijgt. Doe dit met al je chocolade. Zet het daarna in de vriezer, als je chocolade hard is kun je het er zo vanaf halen. Plak je het op de zijkant van je taart, om en om ( melk chocolade vervolgens witte chocolade en zo werk je de boel af ). Mocht je teveel hebben kun je het gebruiken als schaafsel.
Voor schaafsel heb ik chocolade gesmolten en uitgesmeerd op bakpapier in de vriezer gezet, na 10min eruit gehaald en dan kun je het met de hand in kleine stukjes breken.
Als je alles hebt gemaakt kun je de taart gaan versieren. Als je de biscuit hebt besmeerd met chocolademousse, kun je de chocoladeplakken erop plakken aan de zijkant. Vervolgens kun je al het schaafsel bovenop doen en afwerken met aardbeitjes. Je taart natuurlijk in de koelkast zetten anders is je chocolade zo gesmolten. Hoop dat het duidelijk is allemaal..
Elgair__
11-07-2012, 23:17
Griesmeelpancakes van Tooto7moe
Normaal maak ik altijd de meest makkelijke versie ever! Van 1 ei, 1 glas melk, 1/2zakje bp en 1, 5/2 glas griesmeel. Door die recepten hier met olie en de recepten van pancakes van de vs ging ik telkens wat uitproberen. had nu een dikkere beslag dan normaal (kon beslag scheppen) en ze werden dus luchtig.
Ingrediënten:
2 ei
1 glas melk
1 glas karnemelk
1 zakje bakpoeder
½ tl backing soda
50 gr gesmolten en afgekoelde boter
1 3/4 glas fijne griesmeel
2 zakjes vanille suiker
Snuf zout
Glas heeft een inhoud van 225ml.
bereidingswijze:
meng eieren, melk, karnemelk en bakpoeder en laat dat even rusten.
Voeg dan de boter toe en roer dat er goed doorheen. Vlak voor het bakken doe je de griesmeel erdoor en laat je 1 minuutje rusten. Het wordt redelijk dik en dat is prima.
Verwarm een antiaanbakpan/koekenpan ik heb zelf een crêpe pan gebruikt. Kijk wat voor grootte je prachtig vind, ik nam zelf 1 grote eetlepel en maakte dus mini pancakes. Wanneer je ziet dat de randen droog worden draai je ze om en laat je de andere kant mooi gaar worden.
Mocht het zo zijn dat ze niet opzwellen bij het omdraaien dan moet je het beslag nog een minuutje laten rijzen.
Tip: mini’s zijn handig om te draaien met een kaasschaaf.
[/QUOTE]
Hummus van Yaboubiah
Hummus
Meng in een keukenmachine 1 blik kikkererwten (420 g) afgespoeld en uitgelekt, 2 teentjes knoflook uitgeperst, 2 el zayt zaytoun, en maak dit tot een gladde puree. Voeg daarna 1 el zonnebloemolie, 3 el citroensap (het liefst vers), zout, peper, ½ tl cayennepeper, ¼ el chilipoeder, en 2 el fijngehakte peterselie toe. Dit moet je even doormengen tot weer een gladde massa. En voeg er wat water bij toe om er een wat dunner mengsel van te maken. Doe de hummus in een kom of op een leuk bord. Het is heerlijk om de hummus op te dienen met zayt zaytoun en wat lams of rundergehakt gebakken met zout, peper en kaneel naar smaak.
Hummus bi tahini
Meng in een keukenmachine 1 blik kikkererwten (420 g) afgespoeld en uitgelekt, 3 el tahin, 1 teentje knoflook uitgeperst, 1 tl komijnpoeder, 1 el zayt zaytoun, en maak dit tot een gladde puree. Voeg nu 3 el citroensap, peper, en zout naar smaak en maak het tot een glad mengsel. Doe het in een kom en serveer het weer met wat zayt zaytoun erover, en strooi er wat paprikapoeder over. (je kan het ook weer met lams of rundergehakt serveren.)
Zachte bolletjes van Yaboubiah
Wat heb je nodig:
500 gram bloek
1 zakje gist
1 eetlepel suiker
50 ml olie
Theelepel zout
1 ei
Ongeveer 250 ml melk
Een ei om de broodjes te besmeren en sesamzaadjes
Doe de helft van je melk in een bak samen met de gist en suiker voor 10 minuten ongeveer. Doe de rest van het beslag in een andere bak/kneedmachine. Giet dan het mengsel van de melk erbij, plus de rest van de melk en kneed dit dan tot een mooi en soepel deeg. Laat het deeg rusten en maak er na een kwartiertje mooie bolletjes van. Leg de bolletjes op de bakplaat en maak er sneetjes in. Laat het deeg dan nog ongeveer 45 minuten rusten. Besmeer de bolletjes met ei en bestrooi ze met sesamzaadjes. Verwarm de oven voor op 200/220 graden. Laat ze ongeveer 15/20 minuten bakken in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Beleg bijv.: rucola/Turkse kipworst/komkommer/tomaat/peper
Elgair__
11-07-2012, 23:30
Konijn met frietjes en een frisse mangosalade van Sabrun_Jameel
Salade:
Gemengde sla (veldsla, frisee, ijsbergsla)
Mango, in blokjes gesneden
Feta in blokjes
Pepperoni´s
Zure room
Peper en zout
Konijn:
Een konijn in stukken gesneden
Een ui, geraspt
Een paar teentjes knoflook, geperst
Zout, peper, kurkuma en gemberpoeder
Verse koriander, fijngehakt
Slaolie, olijfolie
Je legt de stukken konijn in een grote pan en verdeelt daarover de geraspte ui, de geperste knoflook, de verse koriander en de kruiden. Vervolgens giet je er een scheutje water slaolie en een scheutje olijfolie over en ongeveer 100 ml water. Je zet de pan op een hoog vuur en dan braad je de stukken konijn aan totdat alle water verdampt is en het konijn volledig van kleur is veranderd.
Je doet er dan zoveel water bij als je nodig hebt om ongeveer een derde van de stukken konijn in de saus te leggen en dan breng je het geheel aan de kook. Als de jus kookt, dan doe je het deksel op de pan en zet je het vuur laag. Je keert af en toe de stukjes om totdat je konijn gaar is.
Vervolgens haal je het konijn uit de pan en leg je het in een ovenschotel en laat je het even aanbraden tot het wat bruiner is geworden. Je kunt het dan serveren met de jus die je over hebt en eten met brood of er iets anders bij maken, zoals ik heb gedaan.
Elgair__
11-07-2012, 23:39
rode linzen en bulgur van Ougt Aicha
(foto niet terug te vinden)
250 gram rode linzen - 200 gram grove bulgur - 1 ui gesnipperd - paar lenteui gesneden - half bosje peterselie gehakt - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 tl zout - halve tl zwarte peper -1 tl komijn - halve tl hete peperkruiden - sap van 2 citroenen - beetje olijfolie ( ong 3 el) - ijsbergsla
De linzen wassen tot er helder water komt, dan in een pan doen met 1 liter water, laten koken op middelmatig/laag vuur voor 30 - 40 min tot ze zacht zijn en het water bijna weg is, dan de bulgur erdoorheen roeren envuur uitzetten en deksel erop voor 15 min laten staan zodat de bulgur zacht worden erin.
De uien bakken in wat olie en dan doe je de tomatenpuree en de kruiden erbij (m.u.v. de peterselie).
Dan doe je de olijfolie erbij om het wat soepeler te maken en voeg je de rest van de ingredienten erdoorheen, goed alles door elkaar mengen, beetje laten afkoelen en dan 1 eetlepel pakken en daar een sigaartje meer vormen, zo alles afwerken en laten afkoelen en dan met ijsberg sla eten !
Ik heb het zo vrijwel letterlijk overgenomen van een zuster van Facebook
.
Elgair__
11-07-2012, 23:43
Vissoep van Benisaidgirl
Ingrediënten
2 el olijfolie
3 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook fijngehakt
1 rode parika in stukjes
1,5 theelepel harissa
1 theelepel safraandraadjes of saffraan poeder
0,5 theelepel kaneel
1 theelepel komijn
2 el citroensap
1,5 l visbouillon of water met visbouillon blokjes knorr
1 kg of halve kilo gemengde vis daarbij bedoel ik witte vis en schaaldieren zoals mosselen en garnalen.zeevruchten.
4 tomaten ontveld en in blokjes
1 bosje peterselie fijn
1 bosje koriander fijn gehakt
zout en zwarte peper
olie in de pan, bak de uitjes tot ze zacht zijn. Voeg knoflook en paprika toe en laat dit nog even 3 minuutjes bakken.
. Vervolgens het citroensap en de visbouillon of het water met een bouillon blokje.
Breng alles aan de kook en laat dit 10min op het vuur. Dan voeg je de vis ik had wat zeevruchten ,garnalen en visfilet gebruikt, tomaten en kruiden toe en indien nodig nog wat water. Als je ook visfilet wilt gebruiken in de soep wacht hier dan nog eventjes mee. Vis filet wordt snel gaar en dan breekt het allemaal in kleine stukjes. Als je merkt dat de andere vis bijna gaar is kun je de filet toe voegen. Dan nog even op het vuur laten pruttelen en proeven of alles op smaak is en indien nodig nog wat kruiden toe voegen.
Elgair__
12-07-2012, 00:19
bbq miss_tajine
die vierkante aluminium waren vispakketjes en die ronde gepofte aardappeltjess
[/QUOTE]
en die gehakt heb ik gekruid met:
- zout
- peper
- komijn
- safraan
- sambal (als je daarvan houd, ik wel )
- hamburgerkruiden (van silvo is een zakje)
- kosbar
- ui heel klein gesnippert
- rode paprika ook heel klein in blokjes
- gemengde olie
en de swa heb ik gekruid met:- zout
- peper
- gember
- komijn
- uitje zeer fijn gesnippert
- kosbar
- gemengde olie
pride_bride
12-07-2012, 10:25
Foccacia van HDR
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=3947554&page=2176
Citaat door hogedrukreinige:kiki en savannah shoukran.
nadoria ja hoor natuurlijk
foccacia
250 gram meel
250 gram volkoren meel
gist
zout
1 lepel suiker
een scheutje olijfolie
rozemarijn (vers of gedroogd) wat je tot je beschikking hebt
en 3 flinke lepels rode pesto
dit alles goed kneden, meteen vormen als broodje, bestrijken met olijfolie en rozemarijn of italiaanse kruiden of gedroogde peterselie erop strooien. ik had rozemarijn en gedroogde peterselie erop gestrooid. en laten rijzen. de oven verwarmen en dan met je vingers of met de onderkant van een houten lepel (heb ik gedaan) erin drukken. dan het brood bakken.
hogedrukreinige
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.