Bekijk volle/desktop versie : - Recepten van ( DEMV ) ' De Eettafel van de Marokkaanse Vrouw '.



22-01-2012, 16:02
Kip van Ayaat




Marinade voor 1 kip,


een halve ui geraspt
1 grote of 2 kleine teentjes knoflook
een halve bosje kosbor
vruchtvlees van een halve ingemaakte citroen,fijn gesneden
kruiden met:zwarte peper,zout,gember,paprikapoeder,een klein beetje kipkruiden en een scheut tafelolie.
De kip goed wassen met water en azijn,dan maak je een snee in beide borstfilets(om later wat van de marinade in te stoppen)bestrooi de kip met zout,vergeet de binnenkant van de kip niet en een klein beetje marinade, voorzichtig tussen de vel van de kip. Zo trekt de smaak goed in de kip.

leg hem in een ovenschaal giet een hlave las water in de schaal.Snij wat blokjes boter (geen smen) en leg het op de kip,bedekken met alluminiumfolie.

Laat het ongeveer 1 uur bakken op 200 graden (Ik schat het altijd met het oog )
Hou de kip goed in de gaten. Op het moment dat je met een vork in de kip kan prikken en er geen vocht uit komt is de kip gaar en haal je de folie eraf en laat je de kip bruinbakken totdat er een krokant laagje vormt.
Laat het ongeveer 1 uur bakken (Ik schat het altijd met het oog )en daarna haal je de folie eraf,draai je de kip om voor een mooi kleurtje

22-01-2012, 16:03


Bijensteek ellouisa




Ingredienten voor het deeg:
200 gr bloem
125 gr boter (op kamertemperatuur)
100 gr suiker
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
2 druppels (!) amandelaroma (niet meer anders gaat het overheersen)
Snufje zout
Half zakje bakpoeder
Voor de bovenlaag:
100 gr boter
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 el melk
100 gr amandelschaafsel
Voor de vulling:
2 eierdooiers
250-300 ml melk
20 gr bloem
1 zakje vanillesuiker
1 pakje slagroom (ongeklopt)

Bereiding:
Maak eerst de bovenlaag door de boter te smelten de suiker erbij te doen en het amandelschaafsel en melk. Meng het goed en laat afkoelen in de koelkast.
Mix ondertussen de boter met de suiker en vanillesuiker voor het deeg tot een creme. Mix de eieren er een voor een door en voeg het zout en de aroma toe. Dan bloem met bakpoeder erbij en mixen, het wordt een taai stevig beslag/deeg. Strijk dit uit in een ingevette springvorm van 26 cm. Dit kun je het beste doen door het beslag in de vorm te scheppen en dan met de achterkant van een lepel steeds in koud water te dompelen en dan een stukje gladstrijken. Anders blijft alles aan de lepel plakken.
Verdeel hierover de bovenlaag en bak hem in een voorverwarmde oven voor ongeveer 40-50 minuten, onderin de oven (anders verbrandt hij aan de bovenkant).

Maak ondertussen de room door de eidooiers te kloppen met de suiker. Voeg de bloem toe en meng goed tot een glad beslagje. Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook en giet dit er beetje voor beetje bij (goed roeren). Doe dan terug in de pan en breng voorzichtig weer aan de kook (blijf roeren!!) tot het een mooie dikke room is geworden. Laat afkoelen in de koelkast. Klop ondertussen het pakje room stijf en meng dat door de banketbakkersroom. Zorg dat het mooi luchtig is en zonder klontjes (haal het eventueel door een zeef).

Als het gebak klaar is, af laten koelen en doormidden snijden. Bestrijken met de room en de bovenlaag er weer op.

22-01-2012, 16:04


gehakt met rijst van Oumyassine
Heb rijst gekookt.
IN een andere pan wat olijolie en daar gehakt in gedaan en prei en champignons en uitje en als kruiden een pakje nasiskuiden van de aldi.
Zelf nog een beetje gemalen kruidnagel en gemalen kardemom bijgedaan.

22-01-2012, 16:12
Ellouisa Cupcakes met icing



Ingredienten voor 12 stuks:
125 gr bloem
125 gr boter (op kamertemperatuur)
125 gr suiker
2 eieren
1 tl vanillearoma (of 1 zakje vanillesuiker)
1 tl bakpoeder
1/2 tl baking soda / zuiveringszout
2 el melk
Voor de icing:
350 gr poedersuiker (ja t wordt heel zoet)
2 eiwitten
Paar druppels citroensap of een aroma naar keuze
Paar druppels kleurstof

Bereiding:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker/aroma tot een creme. Voeg de eieren toe en mix erdoor. Dan de bloem met bakpoeder en bakingsoda erbij en nog 2 el melk. Het wordt een stevig beslag. Doe papieren vormpjes in je muffinplaat en schep in ieder vormpje wat beslag (het lijkt weinig maar ze moeten laag blijven voor het glazuur dus dit is precies goed voor 12 stuks).

Bak ze op 200 graden gaar in 15-20 minuten en laat afkoelen.

Mix ondertussen de poedersuiker met de eiwitten 5 minuten tot het dik en glanzend is. Voeg de kleurstof en citroensap of aroma toe en mix erdoor. Bestrijk de cakejes hiermee en versier naar keuze. Ik heb die zi;veren pareltjes uit marokko.

22-01-2012, 16:13


preischotel





3 stronken prei fijn snijden 2/3 van het groen niet gebruiken, smaakt bitter,
dit laat je garen in zoutwater, zeven.
Een witte saus maken:
50 gr boter smelten- 50 gr bloem, bijdoen, 1/2 liter melk bijdoen, peper en zout en een bouillon kippetablet verkruimtelt en beetje noormuskaat.
Als de saus gebonden is los je er een klein handje geraspte kaas in op meng dan de prei met de saus en doe in een ovenschotel, bestrooi bovenop met kaas en gratineer in de oven.

22-01-2012, 16:14
Garnalen en visschotel

Voor de diepzeegarnalen:

5 eetlepels olie mengen met,
zout en 1 theelepel peper
1/2 theelepel harissa
1 theelepel kurkumma of saffraan envellopje
wat peterselie gehakt
geperst teentje knoflook
sap van halve citroen

Hier laat je de vis voor een nacht in marineren, leg uit op een bakpapier, strooi er heel dun nog wat paprika poeder over en ook heel fijn beetje paneermeel uitstrooien erover, (dan is het niet zo vettig)
Dan de oven in onbedekt voor 20 minuutjes op 180-200 graden.

Voor de panga:

Voor de panga heb ik zelfde marinade aangehouden maar dan een beetje koriander bijgedaan, als je komijn gebruikt dan breek je de smaak af van de vis.


22-01-2012, 16:15
recept chocolade taart:


1 glas kandij suiker= 200 gram
2 glazen bloem=400 gram
5 eieren
3 eetlepels echte cacao
250 gram boter afgesmolten
1 pakje bakpoeder
1 glas melk

stukjes Nestlé crunch gehakt

voor de glazuur:
3 theelepels gezeefde poedersuiker
100 gram half melk en half pure chocolade
30 gram boter
chocolade en de boter laten afsmelten op bain-marie en langzaam de poedersuiker toevoegen.

De eieren en suiker goed kloppen in een ruime kom.
De boter in een klein pannetje op het vuur laten smelten en daarna even koud laten staan.
Voeg dit daarna bij de eieren en suiker toe. Voeg ook de cacao en de bloem toe en meng dit tot een glad geheel. Daarna mag de bakpoeder er ook in.

Verwarm de oven voor op 150 graden.
De bakvorm is eigen keuze, maakt niet zoveel uit welke vorm je kiest maar vet deze goed in.

De cake mag ongeveer een uurtje in de oven. Ik steek er altijd even een mes puntje in om te kijken of hij klaar is.

Als de cake uit de oven gehaald is giet je 1 glas koude melk eroverheen. Laat hem even staan voordat je hem uit de vorm haalt.

Laat afkoelen en besmeer ruw met de gesmolten chocolade glazuur en strooi er de crunch over.


22-01-2012, 16:16
Karnemelk-kokoscake




Ingredienten voor het beslag:
200 gr bloem
1 ei
175 ml karnemelk
3/4 zakje bakpoeder
Snufje zout
175 gr suiker
Voor de bovenlaag:
50 gr suiker
2 el kokos
Extra:
1 el kokos
3 el room (ongeklopt)

Bereiding:
Mix de eieren, bloem, karnemelk, bakpoeder, suiker en zout tot een glad en dik beslag. Schep in een ingevette springvorm van 26 cm. Meng de suiker met de kokos en strooi erop. Bak 25-30 minuten op 175 graden. Besprenkel met de room en bestrooi met de rest van de kokos.
_______________________

22-01-2012, 16:18
van mokaltum

Brownies met noten en chocolade

250 gr bloem
1 th l. gistpoeder
100 gr walnoten
80 gr chocoladesnippers
125 gr klontjes boter
200 gr geraspte chocolade
2 losgeklopte eieren
2 e l oranjebloesem water

ik heb het recept verdubbeld en heb walnoten en pistachenoten gemixt



Jamkoekjes:

170 gr boter
65 gr fijne suiker
0,5 zakje vanillesuiker
7 eieren
0,5 zakje gistpoeder
250 gr bloem
150 gr ontvelde amandelen

decoratie:
0,5 pot jam
0,5 kleine glas water

Ik heb zelf minder suiker gebruikt (ongeveer de helft)! En in plaats van halve zakjes vanillesuiker/gistpoeder gewoon hele en ipv amandelen heb ik sesamzaad gebruikt eromheen.
En in plaats van jam met water mengen, heb ik jam met een heeeeeel klein beetje lma zhar gemengd.

22-01-2012, 16:19


Cherry cheesecake

Voor 6 personen ( 1 springvorm)

Ingredienten:
170 gram bastognekoeken (16 stuks)
60 gram roomboter
400 gram mon-chou (luchtig)
4 dl. slagroom
1 vanille stokje (merg)
½ citroen
25 gram suiker
1 pot kersenjam “bon maman”

Verkruimel de koeken totdat ze helemaal fijn zijn. smelt de boter (laat dit niet kleuren). Meng de kruimels door de boter en schep dit in de springvorm. Druk dit aan tot een stevige bodem. Zet dit 15 minuten in
de vriezer zodat de bodem stevig kan worden.

Doe de mon-chou in een bekken en prak deze met een vork totdat het zacht is. Meng hier het merg van het vanille-stokje door heen. Klop de rest van de slagroom met een lepel suiker luchtig.

Spatel de mon-chou door de geslagen room. Verdeel dit mengsel met op de koek bodem. Verdeel de jam over de laag mon-chou en plaats de cheesecake in de koelkast gedurende minmaal 1 uur

22-01-2012, 16:35
Gevulde beghrir



Voor de vulling
150 gram gehakt
1 rode paprika
1 groene paprika
wat takjes kasbor
1 uitje
1 lenteuitje
wat peper
zout na smaak
scheutje olie

Dit alles in een blender en gaar bakken in een koekenpan.
Laten uitlekken en afkoelen in een vergiet.
Als het besalg voor de begrir gerezen is doe je de gehaktmengsel bij en bakken maar..

Voor het beslag voor begrir
400 gram bloem
200 gram fijne smida
water ongeveer 750 ml(kijk maar of het een te dunne of dikke beslag wordt,het beslag moet in iedergeval vloeibaar zijn,niet TE dun)
zout ongeveer een theelepeltje of ietsje meer
1 zakje gist
1 zakje bakpoeder
snufje safraan

Droge ingrendienten bij elkaar mengen en beetje voor beetje water bij voegen,totdat je een goed beslag krijgt.
Als je klontjes ziet ff de mixer/blender doorheen en laat dit ongeveer 1 uur tot anderhalf uur rijzen.
Pak dan een koekenpan(zonder deze eerst op het vuur te zetten)en giet een glas/soepscheplepel erin.
Zet de gaspit op hafhoog en dan zie je allemaal bellen verschijnen die de gaatjes vormen,als je ziet dat het deeg bijna gaar is(dus niet meer nat is van boven)dan zet je het pitje op een lage stand.
Als je klaar bent was de koekenpan eerst met koudwater en doog het af voor je weer met een nieuwe begrir begint,en zo werk je ze allemaal af.

22-01-2012, 18:02

Citaat door Maryam85:
sjonge jonge hier is die topic! Is mijn deel al gedaan? Sorry hoor maar kon m gewoon nergens meer vinden
Jouw deel heb ik al gedaan inderdaad.

22-01-2012, 21:30


Mirikan - Aardappelbroodjes





Ik heb dit recept gebruikt ik had hem op mijn kookboek word opgeslagen vandaar dat ik het ff snel heb gekopieerd voor je....Recept heb ik van marokko.nl vraag me niet van wie het recept is want dat weet ik niet meer.

Aardappelbroodjes zijn heerlijk en luchtig.

4 middelmaat aardappelen.
3 eieren
1 blokje gist
1 glas suiker
1 glas olie
500 gram bloem.



aardappels schillen en dan koken
als ze gekookt zijn haal je ze door een fijne zeef heen, je prakt het met een lepel door de zeef,
en dat doe je in de kom, dan doe je de eieren , gist,suiker, olie erbij.
met je hand roeren dan stap voor stap de bloem bij doen.
als het goed is moet de deeg plakkerig zijn als je alle bloem bij hebt gedaan,
deze deeg hoef je niet te kneden, dus zodra alles bij elkaar is doe je een zak erover en laat het ongeveer een half uur reizen.
en pak je kleine bolletjes ongeveer zo groot als een manderijn, het zal plakken daarom doe je elke keer bloem op je hand, en niet kneden die bolletjes gewoon gelijk bol maken en leg het op bakplaat met bakpapier.
en dan afdekken met theedoek en laat je het ongeveer 30 a 45 minuten rijzen.
je zal merken dat ze groot zijn geworden.
dan oven verwarmen en op 180 gaar bakken.
je zal merken dat ze snel bruin worden.
en oven blijft hoog.
zodra je ze hebt uitgehaald, smeer je ze nog warm met warme jam en gelijk cocos erover heen doen.
ze zijn heeeeeeeeeeeeeeeeeel zacht dat zal je merken dat je ze bijna niet kan oppakken omdat ze zacht en luchtig zijn.

23-01-2012, 09:37
die aardappelbroodjes zijn van Dina35

23-01-2012, 09:40

Citaat door Maryam85:
die aardappelbroodjes zijn van Dina35




klopt had een lid me dat later verteld

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76