Bekijk volle/desktop versie : - Recepten van ( DEMV ) ' De Eettafel van de Marokkaanse Vrouw '.



29-12-2011, 21:01
midargirl heeft alle laatste pagina.s gedaan vanaf 1024 tot nu..tooto7 stop maar want anders ga je voor niks lopen zoeken naar recepten die al geplaatst zijn

29-12-2011, 21:01


Labne balletjes
Foto's van



Ik laat de yoghurt uitlekken in een doek in een zeef in de koelkast. En dit ongeveer 3 dagen.

recept totoo7moe:

Hoe 'vetter' de yoghurt hoe beter, bij het uitlekken, lek je het 'water' weg en hoe magerder de yoghurt hoe meer water er eigenlijk inzit. Ik neem 10% turkse/griekse.
Ik meng met beetje zeezout & evt wat kruiden.
en laat het idd een dagje of 2,3 uitlekken in een vergiet.
dan is het met natte handen stevig genoeg om balletjes mee te maken.
die kun je weer door kruiden rollen of gewoon in olijfolie leggen.
heerlijk.

29-12-2011, 21:02
Lovelyass


voor de turkse pizza's

voor het deeg heb ik dit gebruikt

500 gr meel
1 zakje gedroogde gist of een half blokje verse gist
1 thl zout
1 eetl joghurt
1 eetl zonnebloemolie

15 minuten kneden, dan 1 uur laten rijzen maak kleine bolletjes ik kreeg er ongeveer 8 pizzatjes uit, rol ze uit mag best dun maar niet té. Leg vulling erop en druk het goed plat doe het dan in de makla en doe een deksel erop zodat het gehakt ook gaar word. Zodra die klaar is (als onderkant bruin is) leg je het op een bord met theedoek erover en zo werk je ze allemaal af. Na t bakken zijn ze hard maar ze worden na t liggen echt heel zacht.

Voor de vuling
250 gr gehakt
1 halve rode paprika
1 kleine ui
Madhnoez
Sambal
Zout
1 klein blikje tomatenpure (70 gram)
70 ml water

Doe alles in de mixer behalve het gehakt en pureer het, meng het dan met t gehakt en klaar is je gehaktmengsel voor op de pizzas

29-12-2011, 21:03
Miss_tashel7it
Dat zijn courgettepasteitjes



Recept:
Ingrediënten
3 courgettes, geraspt
1 ui fijn gesneden
4 gekookte, geraspte eieren
100 gr geraspte kaast
1 pak filo deeg (die lange voor bastilla)
Peper
Zout

Bereidingswijze:
Bak het fijn gesneden uitje in een ruime koekenpan.
Als deze bijna gaar is doe je de geraspte courgette bij.
Schep dit regelmatig om en laat goed mee bakken op hoog vuur.

Als het gaar is zet je het vuur uit en laat je de mengsel afkoelen voor een half uurtje.
Daarna doe je er peper en zout bij en doe je de geraspte ei en de geraspte kaas bij.
goed mengen en vullen in filo deeg op de volgende wijze.

1 vel filodeeg, knip deze door 2en neem 1 vel en doe 1 eetlepel van de mengsel in het bidden boven aan de vel.

Smeer de randen in met gesmolten boter. Sla het linker gedeelte over de mengsel, sla het rechterdeel over de mengslen. Smeer weer het lange stuk in met boter en rol naar je toe...niet rollen als een rolletje maar als rechthoek (zie foto).

Als je helemaal klaar bent smeer je alle pasteitjes van boven in met gesmolten boter en bak deze in de oven goud bruin..ongeveer op 180/200 graden

29-12-2011, 21:04


Mijne is nog niet gedaan toch?

29-12-2011, 21:04

Citaat door Mysha:
Dames, ik heb gisteren een recept van Jamie Oliver overgeschreven van American pancakes, het was te makkelijk om voorbij te laten gaan:

1 mok zelfrijzend bloem (afgestreken)
1 mok melk
snufje zout
1 ei
beetje geraspte peer of banaan of bv blueberries, dus welk fruit je wilt
boter om te bakken

De bloem en melk en de ei en zout met een garde mixen, pan goed verwarmen en flinke scheut boter erin en dan pancakes maken tot ze mooi goudbruin zijn, heerlijk met pannenkoeken stroop of honing. Moet je voorstellen dat zijn dochters dit gemaakt hebben in zijn programma met hem.

Hoe groter de mok hoe meer beslag natuurlijk.

In de tussentijd heb ik de video gevonden op youtube!
[video=youtube;Gj9SCQHVqhU]http://www.youtube.com/watch?v=Gj9SCQHVqhU[/video]
.

29-12-2011, 21:05

Citaat door Benisaidgirl:
midargirl heeft alle laatste pagina.s gedaan vanaf 1024 tot nu..tooto7 stop maar want anders ga je voor niks lopen zoeken naar recepten die al geplaatst zijn

Ik had al zo'n gevoel.

maar waarom zie ik ze dan niet in de topic?
of heeft ze alleen de links verzameld?

29-12-2011, 21:10
voor mezelf: heb tot 65 gedaan.. voor het geval het nog verder moet.

29-12-2011, 21:11
Sarah1979



Dit is mijn versie van de carrotcake;

100 gr walnoten (50 gr gehakt rest heel gelaten voor versiering)
170 gr geraspte wortels
130 gr bloem
1 1/2 thl bakpoeder
snufje zout
1 thl kaneel
2 eieren
150 gr suiker
120 ml zonnebloemolie
1 thl vanille-extract
handje blanke rozijnen

voor de frosting;
2 pakjes roomkaas
50 gr ongezouten roomboter op kamertemp
150 gr poedersuiker
1 thl vanille-extract


bloem/ bakpoeder kaneel/ zout samen mengen. in aparte kom eieren opkloppen samen met suiker en vanille tot het romig en lichtgeel van kleur is. Dan langzaam olie toevoegen en verder kloppen.
Dan met een lepel bloemmengsel, wortels, rozijnen en walnoten door eimengsel spatelen.

In vorm (dit recept is voor bakvorm van 20 cm kleintje dus, wil je grote cake maken dan recept verdubbelen) gieten en op 170 graden (voorverwarmde oven) bakken.

Ondertussen roomkaas en boter goed romig kloppen, dan poedersuiker en vanille toevoegen. Laten opstijven in de koelkast, als de cake afgekoeld is doormidden snijden en vullen met frosting en bovenop ook frosting op en versieren met rest van de walnoten.

29-12-2011, 21:13

Citaat door Benisaidgirl:
midargirl heeft alle laatste pagina.s gedaan vanaf 1024 tot nu..tooto7 stop maar want anders ga je voor niks lopen zoeken naar recepten die al geplaatst zijn


Neej ze heeft niet helemaal gedaan denk ik, ze is ergens gestopt weet alleen niet waar!


Citaat door Nemesis030:
Mijne is nog niet gedaan toch?
Neej, jij en ik moeten het nog doen !

29-12-2011, 21:14

Citaat door tooto7moe:
voor mezelf: heb tot 65 gedaan.. voor het geval het nog verder moet.
ja nu je het zegt sommige die jij nu hebt geplaatst zijn nog niet hier geplaatst dus

ik weet wel dat zei na mij alles zou doorzoeken en hier plaatsen..midargirl where are youuuuuuuuu..

Nems nee niemand heeft jou deel gedaan..

29-12-2011, 21:14
Het zijn tbarke'allah echt superr veel recepten, ben ze nu allemaal op 1e pagina aan het zetten !

29-12-2011, 21:15


Merci_N gevulde aubergines

Vulling: En halve rode, groene paprika
1 ui
gehakt
champingons
zakje rijst

Als laatst geraspte kaas over gedaan

2 aubergines in 2 gesneden..
Vulling heb ik op voorrand gekookt.. Aubergines heb ik ook op voorrand 10min in water gekookt.
Daarna de aubergines gevuld en 20 min de oven

op 220 graden in de oven

(voorhand?)

29-12-2011, 21:15
@zwervertje ik dacht dat ze ze allemaal al had gedaan

29-12-2011, 21:17
Wat een mooie inhoudsopgave heb je al gemaakt! En wat supercool dat we het gered hebben om dit in zo'n korte tijd voor elkaar te boksen

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 [27] 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76