Bekijk volle/desktop versie : - Recepten van ( DEMV ) ' De Eettafel van de Marokkaanse Vrouw '.



29-12-2011, 12:02
Lahmachun - Youtube


Citaat door kouskous30:
[video=youtube;uB7K32JZ-Gg]http://www.youtube.com/watch?v=uB7K32JZ-Gg&feature=related[/video]

29-12-2011, 12:03


Turkse Linzensoep - Youtube


Citaat door kouskous30:
[video=youtube;-mn0UmssR2E]http://www.youtube.com/watch?v=-mn0UmssR2E&feature=relmfu[/video]

29-12-2011, 12:06
Pannekoek Harsha - Kouskous30

Voor 8 stuks (glas van 250ml als maatbeker)

1 1/2 glas smida midden maar ze zeg je kan ook fijn gebruiken
1/2 glas olie
1 eetlepel suiker
1 vanillesuiker
beetje zout
1/2 theelpel bakpoeder
1 ei
1 glas melk

Alles mengen als het goed is krijg je een deeg die beetje vloeibaar is.
Een pan(ze zegt dat je die ene pan gebruikt voor begrir mohim het moet een beetje zwaar pan zijn of een tefal pan) opwarmen en strooi er wat smida dan doe je een grote lepel(die soeplepel) en verspreid hem zoals je het doet bij pancakes dan bestrooi je ook de bovenkant met smida en draaien als de onderste kant gaar is.



29-12-2011, 12:08
Sahleb - Nemesis

4 teaspoons Sahlab (salep) powder
2 glasses milk
Sugar to taste

Cooking Instructions

Add the salep and sugar to some cold milk and mix well.
Bring the rest of the milk to a boil.
Reduce heat to low, then add the salep/milk mixture.
Wait until the mixture thickens.
You can garnish by adding shredded coconuts, crushed nuts, or a pinch of cinnamon.
Serve hot.

alleen ja waar haal je sahlab ze hebben hier volgens mij wel gewoon zulke pakjes.


29-12-2011, 12:13


Sahlab 2 - Nemesis

Je hebt Turkse versie en Midden-oosterse..

dit is de Turkse:

Ingrediënten voor 4 personen

2,5 dl melk,
1 el geraspte citroenschil,
2 zakjes vanillesuiker,
2 el saleppoeder (turkse winkel)
suiker naar smaak,
1 el kaneel,
wat verse munt
Bereidingswijze

De melk in de pan doen en er de citroenschil en de saleppoeder toevoegen. Minuut of 5 al roerend zachtjes laten koken. Suiker naar smaak toevoegen in de orchideeenmelk. De orchideeenmelk in een kan doen, en met kaneel bestrooien.
Serveertips

Garneren met verse muntblaadjes.

In de shaam:

Ingredients - Sahlab:

1 1/2 tablespoons Sahlab powder or 2 tablespoons cornstarch
4 cups milk
3 tablespoons sugar, or to taste
2 teaspoons rose or orange-blossom water (optional)
2 tablespoons finely chopped pistachios
Ground cinnamon

Preparation - Sahlab:

Mix the Sahlab powder or cornstarch with a few tablespoons of milk.
Bring the remaining milk to a boil. Pour in the starch mixture, stirring vigorously, so that lumps do not form.
Cook over very low heat, stirring continuously, until the milk thickens (about 10 minutes). Then stir in the sugar and the rose water or orange blossom water, if you so desire.
Serve in cups with the chopped pistachios and cinnamon as garnish. You may also sprinkle grated coconut on top.


En Egypte:
Preparation Time
0.5 hours
Ingredients

4 teaspoons Sahlab (salep) powder
2 glasses milk
Sugar to taste

Cooking Instructions

Add the salep and sugar to some cold milk and mix well.
Bring the rest of the milk to a boil.
Reduce heat to low, then add the salep/milk mixture.
Wait until the mixture thickens.
You can garnish by adding shredded coconuts, crushed nuts, or a pinch of cinnamon.
Serve hot.

Tis heel makkelijk..je moet alleen naar de Turk gaan om die poeder te halen


29-12-2011, 12:14
Msemen in de koekepan - Youtube

[video=youtube;eNiyTkBaIuo]http://www.youtube.com/watch?v=eNiyTkBaIuo[/video][/QUOTE]

29-12-2011, 12:15
Wortelcake - Miss Tashel7it

100 gr boter op kamertemperatuur
150 gr donkere basterdsuiker
2 eieren
1 eetlepel citroensap
Sap van 1 sinaasappel
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
1 mespunt gemberpoeder
1 theelepel kaneel
2 theelepels kardemom
250 gr geraspte worteltjes
125 gr grofgemalen walnoten

Bereiding;

Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de boter en de basterdsuiker smeuig, voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop flink. Meng er het zelfrijzend bakmeel, het zout, de kaneel, het gemberpoeder, de kardemom, het citroensap en het sinaasappelsap door en roer goed. Schep er tenslotte de worteltjes en de noten doorheen en meng nogmaals goed. Vet een langwerpige cakevorm in met wat boter. Doe het beslag over in de vorm en bak de cake ruim een uur in de oven. Laat de cake afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm.

Wil je hem nog lekkerder maken? Smeer dan een dikke laag wit glazuur op de cake!

Glazuur:

Ingredienten;

1 pakje Monchou,
2 eetlepels creme fraiche
120 gram poedersuiker
1 theelepel vanille suiker

Bereiding;

Klopt de Monchou met de creme freche goed los. Roer de poedersuiker en de vanillesuiker er in delen doorheen tot het een glad mengsel is. Smeer dit mengsel dik op de cake en laat opstijven. Het glazuur wordt overigens niet helemaal hard, maar blijft lekker smeuig!

29-12-2011, 12:16
Wortelcake - Youtube

[video=youtube;i8zi6Cftbj0]http://www.youtube.com/watch?v=i8zi6Cftbj0[/video][/QUOTE]

29-12-2011, 12:21
Tot en met 524 is gedaan

29-12-2011, 13:07
Welke mod heeft de topic verplaatst naar cuisine
het is een topic voor de wereld van de marokkaanse vrouw dus wil degene die hem verplaatst heeft weer terug zetten of plaats hem desnoods bij gezellig onderonsje aub

29-12-2011, 13:20
Zwervertje, je bent een topper meis!
Alle dames die helpen, barakallahoefikoum! [/SIZE]

29-12-2011, 14:24
Ik ben nu bezig vanaf 1024 als dat oké is?

29-12-2011, 14:27



Citaat door midargirl_4life:
Ik ben nu bezig vanaf 1024 als dat oké is?
you go girl

29-12-2011, 15:25
BlueBerry pancakes – van Savannah_

Recept:
200 gram cake meel (als je dat niet hebt kan je 170 gram meel en 30 gram maizena gebruiken)
1 eetlepel bakpoeder
3 eetlepels suiker
350 ml koffiemelk
1 citroen
1 grote ei
vanillemerg of vannile extract
2 eetlepels gesmolten boter
1 kom bosbessen

Doe in een kom de bloem, suiker, snufje zout en bakpoeder samen.

In een andere kom doe je de koffiemelk, de schil van de citroen (geraspt) en het sap samen. Roer dit door elkaar en laat even 5 minuten staan. Daarna roer je de ei, de gesmolten boter en de vanille erdoorheen. Doe de natte ingredienten door de meel en roer dit door elkaar. Doe als laatste de bosbessen erbij. Is je deeg erg dik, voeg dan wat extra koffiemelk bij.
Besef wel dat pancakes beslag een heel stuk dikker is dan pannenkoekenbeslag. Dus niet te vloeibaar maken.

Verwarm een koekenpan en doe een klein beetje boter (als je anti aanbaklaag hebt, probeer het dan zonder boter). Voeg wat beslag en laat dit bakken.

Serveer het liefst met ahornsiroop. Bij gebrek hieraan kan je ook gewoon stroop gebruiken.

29-12-2011, 15:27
Basisrecept pancakes- van Savannah_

Recept:
300 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel baking soda oftewel zuiveringszout
beetje zout
20 gram basterdsuiker
1 ei
125 ml karnemelk
1 eetlepel gesmolten boter.

Doe alle ingredienten bij elkaar en mix dit met een mixer.

Verwarm een koekenpan (met anti aanbaklaag) en schep een volle lepel deeg in de warme pan (geen boter gebruiken)

x Geen foto.

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 [22] 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76