Bekijk volle/desktop versie : Mogelijke coup tegen regering Pakistan



22-12-2011, 13:51
Er is een samenzwering gaande in Pakistan met als doel het verdrijven van de regering.

Dat heeft de Pakistaanse premier Yousuf Raza Gilani donderdag gezegd. De uitspraak van Gilani is een teken van de toenemende spanning tussen de Pakistaanse regering en het leger. Een memo van de Pakistaanse ambassadeur in de Verenigde Staten, waarin de Amerikanen worden gevraagd te helpen een coup door het leger te voorkomen, lekte onlangs uit en leidde tot het aftreden van de ambassadeur. Het schandaal lijkt nu ook de premier te raken.

Enkele dagen geleden verwierp Gilani de berichten over spanningen tussen het leger en de regering nog. Het Pakistaanse hooggerechtshof heeft een hoorzitting over de memo aangekondigd en eist een verklaring van president Asif Ali Zardari.

(Novum)

22-12-2011, 14:59


Bron? Link?

22-12-2011, 21:16
arme pakistanen, zoveel verdeeldheid.. El gayr inshAllah


23-12-2011, 14:55
Tja, de meeste landen hebben een leger, het Pakistaans leger heeft een land, inclusief een enorm aandeel in de industrie, mijnbouw en financiële sector. Reken maar dat de militairen hun greep op de overheid zullen hervatten, Musharraf zal waarschijnlijk wederkeren, en dat kan de relatie met China weer onder druk zetten, dus de kans bestaat dat binnen het leger een pro-China en Pro-USA kamp ontstaat, wat voorts weer voor conflict kan zorgen.




Citaat:
Musharraf verliet na zijn afzetting het land en ging in Londen wonen. In juni 2010 kondigde hij aan met zijn eigen politieke partij, de All Pakistan Muslim League, aan de parlementsverkiezingen van 2013 te willen meedoen..
wiki