Bekijk volle/desktop versie : Vraag over rijst



21-12-2011, 21:02
As-salaamu 'aleykum wa rahmatul-Laahi wa barakaatuhu,

Hoe krijg ik de rijst zacht en niet plakkerig, een beetje als Afghaanse rijst? Hoorde ooit dat je het dan in het water waar je het in wilt koken moet laten weken (minstens een uur) zodat het water goed intrekt.

Hebben jullie tips? Baarak Allaahu feekum x

21-12-2011, 21:09


Volgens mij ligt het aan de soort rijst die je gebruikt.

21-12-2011, 21:12
Gewoon Basmati van buitenlandse winkels... Met die olifant erop...

21-12-2011, 21:13
rijstkoker gebruiken?

21-12-2011, 21:21


Djazaakil-Laah.

Meer tips?

21-12-2011, 21:22
Bij de marokkaanse toko de basmati rijst kopen, het is in zo een plastic zak met rode randen. Die is gewoon absoluut het beste, ik maak er zelfs paella mee.

21-12-2011, 21:23
Volgens mij krijg je dat als je telang laat koken maar wa allah a3llem. Je kan inderdaad een rijstkoker gebruiken.

21-12-2011, 21:30

Citaat door noona:
Bij de marokkaanse toko de basmati rijst kopen, het is in zo een plastic zak met rode randen. Die is gewoon absoluut het beste, ik maak er zelfs paella mee.
die gebruik ik ook, echt heerlijk!

21-12-2011, 21:33
1 kop rijst en 2 koppengekookt water eff roeren zodra het water weer kookt deksel op de pan en vuur helemaal laag zetten en niet meer roeren.

21-12-2011, 21:38
Ga ik onthouden noona!

Ik doe het water van het vlees bvb 2 kopjes en 2 kopjes rijst, op een heel laag vuurtje doorkoken met een theedoek onder de deksel. Maar toch smaakt hij soms niet helemaal gaar.

21-12-2011, 21:44
rijst koken in gekookt water..na 10min in in zo'n couscous pan zetten, met daarin gekookt water in de onderste pan..ultieme manier om geen plakkerig, goed gekookt rijst te krijgen!

21-12-2011, 21:45

Citaat door Meiskee12:
rijst koken in gekookt water..na 10min in in zo'n couscous pan zetten, met daarin gekookt water in de onderste pan..ultieme manier om geen plakkerig, goed gekookt rijst te krijgen!
Dus dat! zo doe ik het ook

Heeeeeeerlijk en totaaal niet plakkerig!