Bekijk volle/desktop versie : Aanslag Nordin Amrani herdacht



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

13-12-2011, 13:55

Citaat door faycal2011:
In het centrum van de Belgische stad Luik is een aantal bommen ontploft. (LEES HIER ALLES OVER DE AANVAL)

Update:
Bekijk hier beelden die kort na de aanslag zijn genomen. LET OP: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Update:
Bij het huis van de man die gisteren in Luik voor een bloedbad zorgde is een lichaam gevonden. De vrouw is bruutafgeslacht en zou de schoonmaakster van de buurvrouw van Amrani zijn. Hij lokte haar waarschijnlijk naar binnen om te zeggen dat hij werk voor haar had. Ook is bekend gemaakt dat hij geld heeft overgeschreven naar zijn vrouw met de tekst: 'Ik hou van je, veel geluk'. Dat zou kunnen betekenen dat Nordin A. precies wist waar hij mee bezig was, zo meldt het AD.

Update:
Aantal doden gestegen naar vier. De slachtoffers zijn een 15-jarige jongen, een meisje van 17 en een bejaarde vrouw. Bij de aanslag zijn zeker 75 mensen gewond geraakt. Volgens de krant La Libre Belgique is een van de gewonden een 2-jarig meisje, dat in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

Update:
Het bloedbad dat dinsdag in het stadshart van Luik is aangericht was het werk van één persoon. Dat heeft het crisiscentrum van het Belgische ministerie van binnenlandse zaken gezegd. Eerder werd gedacht dat er meerdere daders actief waren.

Update:
Een van de personen die dinsdag in het stadshart van Luik een bloedbad aanrichtte was een bekende van de politie. De man, Nordine Amrani, opende met waarschijnlijk twee anderen het vuur op de Place Saint-Lambert en schoot zich na zijn daad door het hoofd.

Amrani is volgens Belgische media drie jaar geleden veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna vijf jaar en een boete wegens cannabisteelt en wapenbezit.
De daders vuurden granaten af en schoten met kalasjnikovs in het rond. Eén persoon kwam om het leven en meer dan zestig raakten gewond.

Update:
De aanval in Luik leidt vooralsnog niet tot extra veiligheidsmaatregelen in Nederland. "Het is nog te vroeg om te concluderen dat er een veiligheidsrisico is voor Nederland, maar we houden een vinger aan de pols", zegt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Over de motieven voor de aanval, waarbij doden en gewonden vielen, is nog niets bekend. "We houden direct contact met onze Belgische collega's, maar die hebben op het moment meer aan hun hoofd dan ons op de hoogte houden."

Update:
Drie Nederlandse ambulances zijn dinsdag naar Luik gestuurd. Dat zegt een woordvoerder van de GGD Zuid-Limburg. In het centrum van de Belgische stad ontploften dinsdagmiddag een aantal granaten en werden schoten gehoord. Volgens Belgische media zijn twee doden en tientallen gewonden gevallen.

De meldkamer in Luik had om extra ambulances vanuit Nederland gevraagd. "De ambulancebroeders bekijken ter plaatse hoe ze kunnen helpen", legt de woordvoerder uit. "Afhankelijk van de situatie kunnen ze daar slachtoffers naar het ziekenhuis brengen of hen meenemen voor behandeling in een Nederlands ziekenhuis."

(Novum)
.

13-12-2011, 13:57


In het centrum van de Belgische stad Luik is een aantal bommen ontploft.

Daarbij zijn twee doden en een tiental gewonden gevallen, meldt de Franstalige Belgische krant La Libre Belgique. De Belgische omroep VRT meldt dat een man de explosieven naar een bushokje wierp op het Place Saint-Lambert in het centrum van Luik. Vervolgens zouden er schoten zijn afgevuurd.

Mogelijk zijn er twee daders. Een van hen zou zelfmoord hebben gepleegd. La Libre Belgique meldt dat het om een vrouw gaat. De andere dader zou nog voortvluchtig zijn.
In het centrum is het medisch rampenplan van kracht en de hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Het stadshart is volledig afgesloten.

(Novum)

13-12-2011, 13:59
Drie mannen hebben vandaag in het centrum van de Belgische stad Luik met granaten gegooid. Daardoor vielen twee doden en raakten tientallen mensen gewond. Dat meldden Belgische media. Ook zou er geschoten zijn. Een van de doden is vermoedelijk een van de daders.

Over het aantal slachtoffers en de omstandigheden is veel onduidelijkheid. Verscheidene gewonden zouden er slecht aan toe zijn.

Drie personen zouden granaten hebben gegooid en schoten hebben afgevuurd op wachtenden bij de bushalte. Een van de slachtoffers zou door het hoofd geschoten zijn.

Er wordt gespeculeerd dat de aanslagen verband houden met de veroordeling van een Pakistaanse familie voor eerwraak.

Iedereen krijgt de raad binnen te blijven. Wie op straat rondloopt, moet beschutting zoeken in winkels en openbare gebouwen. Het openbare vervoer vermijdt momenteel ook het centrum van Luik.
Het centrum van Luik is gedeeltelijk ontruimd. Potiehelikkopters cirkelen in de lucht.

Een getuige vertelt op het VRT-nieuws dat er niet alleen granaten naar een bushokje zijn gegooid, er zou ook geschoten zijn.

Granaten
Een van de daders gooide de granaten naar een bushokje op de Place Saint-Lambert. Daar wordt een van de grootste kerstmarkten van België gehouden. Volgens verscheidene Belgische media houdt de aanslag mogelijk verband met een ontsnappingspoging uit het justitiepaleis in Luik.

Het Belgische crisiscentrum van Binnenlandse Zaken neemt voorlopig geen maatregelen na de aanslag. 'We zijn op dit moment via onze kanalen informatie aan het verzamelen om een duidelijk beeld te krijgen op de situatie. Nadien bekijken we of er maatregelen nodig zijn.'

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3074983/2011/12/13/Doden-en-gewonden-bij-aanslag-met-granaten-in-Luik.dhtml

13-12-2011, 14:00
Gadverdamme, gaat lekker de laatste tijd

Oh, begin hieronder maar met de autochtoon vs allochtoon discussie

13-12-2011, 14:02


wtf? Hoen debiel ben je dan wel niet?

13-12-2011, 14:08
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1362239/2011/12/13/Zeker-2-doden-na-aanslag-met-granaten-in-centrum-van-Luik-nog-altijd-schoten-in-de-stad.dhtml


Citaat:
Zeker 2 doden na aanslag met granaten in centrum van Luik, nog altijd schoten in de stad

© LCC/7sur7
HLN breaking news In Luik zijn granaten gegooid naar een bushokje op het Place Saint Lambert. Daarbij zijn twee mensen om het leven gekomen. Er zijn ook een tiental gewonden gevallen. Het medisch rampenplan is afgekondigd. We volgen de situatie op de voet.

14u01: Officieel zijn er twee doden gevallen en er is sprake van 25 gewonden. Eén van de doden zou zeker bij de daders horen. Een tweetal anderen zijn ontsnapt. Eén van de meest genoemde geruchten stelt dat het om ontsnapte gevangenen zou gaan.13u57: Er zou nog altijd geschoten worden in de stad, melden sommige bronnen.

13u54: Eerder op de dag is in Luik al een wijk afgesloten geweest, omdat een man dreigde zichzelf op te blazen. De politie kon hem uiteindelijk oppakken, hij had geen explosieven rond zijn lichaam.

13u48: Onze collega's van 7sur7 hebben een correspondent ter plaatse. De plaats van de aanslag is afgesloten en er heerste paniek. Ook zouden er nadien nog schoten gevallen zijn in Luik. Het is voorlopig wachten op meer duidelijk. Intussen is de wereldpers de situatie alvast op de voet aan het volgen. Ook op Twitter regent het berichtjes.

13u37: Iedereen krijgt de raad binnen te blijven. Wie op straat rondloopt, moet beschutting zoeken in winkels en openbare gebouwen. Het openbare vervoer vermijdt momenteel ook het centrum van Luik.

13u33: De situatie in Luik is chaotisch. Er zouden mogelijk meerdere daders zijn die de explosies veroorzaakt hebben. Eén van de daders is nog op de vlucht. Eerder zouden drie gewapende mannen uit het Justitiepaleis van de stad ontsnapt zijn. Twee mannen zijn intussen gevat.

13u26: Het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken neemt voorlopig geen maatregelen na de aanslag. "We zijn op dit moment via onze kanalen informatie aan het verzamelen om een duidelijk beeld te krijgen op de situatie. Nadien bekijken we of er maatregelen nodig zijn."

13u22: Een getuige vertelt op het VRT-nieuws dat er niet alleen granaten naar een bushokje zijn gegooid, er zou ook geschoten zijn.

13u18: Er zijn zeker twee mensen om het leven gekomen. Eén van hen zou de dader zijn.


13-12-2011, 14:11
Heftig.. maar ik schrik er niet meer van helaas.

13-12-2011, 14:18
http://www.nrc.nl/nieuws/2011/12/13/dode-en-gewonden-bij-aanslag-met-granaten-in-luik/

13-12-2011, 14:18
Mensen zijn echt gestoord.

13-12-2011, 14:20
palermo aan de maas

13-12-2011, 14:21
Ongelooflijk.
Ow ja; 'De aanslagen zijn vanmiddag opgeëist door Al-Qaida'.

13-12-2011, 14:28
Gaat lekker hier in het westen, nog ff en we krijgen een oorlog. Gelukkig ben ik voorbereid.

13-12-2011, 14:31


Drie Nederlandse ambulances zijn dinsdag naar Luik gestuurd. Dat zegt een woordvoerder van de GGD Zuid-Limburg. In het centrum van de Belgische stad ontploften dinsdagmiddag een aantal granaten en werden schoten gehoord. Volgens Belgische media zijn twee doden en tientallen gewonden gevallen.

De meldkamer in Luik had om extra ambulances vanuit Nederland gevraagd. "De ambulancebroeders bekijken ter plaatse hoe ze kunnen helpen", legt de woordvoerder uit. "Afhankelijk van de situatie kunnen ze daar slachtoffers naar het ziekenhuis brengen of hen meenemen voor behandeling in een Nederlands ziekenhuis."

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kon niet direct zeggen of er Nederlanders onder de gewonden zijn.

De Belgische omroep VRT meldt dat een man de explosieven naar een bushokje wierp op de Place Saint-Lambert in het centrum van Luik. Vervolgens zouden er schoten zijn afgevuurd.

Mogelijk zijn er twee daders. Een van hen zou zelfmoord hebben gepleegd. De krant La Libre Belgique meldt dat het om een vrouw gaat. De andere dader zou nog voortvluchtig zijn. In het centrum is het medisch rampenplan van kracht en de hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Het stadshart is volledig afgesloten.

(Novum)

13-12-2011, 14:33
Arme mensen

13-12-2011, 14:45

Citaat door deMedia:
Dat ik er 1 had wist ik wel, maar dat ik er 1 ben, was ik mij nog niet van bewust.
Dan is het wel handig dat je het nu weet.

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28