Bekijk volle/desktop versie : Wat vinden jullie van 3amr Khalid?



Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10

28-03-2003, 14:26

Citaat:
Origineel gepost door Oem Sayfoullah
Assalamoe alaikoem

Beste zuster in de Islaam Hanane, ik twijfel of je mijn reactie goed gelezen hebt.
Lees het goed want ik had het niet over hem maar over DAWAH! Dawah heeft haar regels en daar reageer ik op, en iedereen die DAWAH verricht behoort zich aangesproken te voelen. Geef mij het bewijs dat ik het over die gewaardeerde broeder in de Islaam heb, niet zomaar oordelen oegtie en daarbij je moet degene die deze topic geopend hebt scheef aankijken want die persoon heeft er namelijk voor gezorgd dat mensen gaan reageren.

En als je nog steeds gelooft dat een baard soennah is, dan zal ik zeggen lieve zuster duik in betrouwbare boeken, lees en hoor wat de grote geleerden zeggen en wees eerlijk tegen je nafs. een baard is verplicht hoe je het wend of keert.

Wa salaam
Oem Sayfoullah
salaam zuster,

ik heb je reactie wel degelijk goed gelezen, maar ik geloof dat het er bij jou tekort is geschoten, niet gemeen bedoeld, maar ik heb al aangegeven dat ondanks dat je aan hebt gegeven het niet over 3amr te hebben doe je dat indirect wel, omdat hij ook dawah verricht. verder reageer je op een topic die over hem gaat, en sluit het aan op wat er eerder geschreven is. dus dat hij omdat hij geen baard heeft niet het goede voorbeeld zou geven etc..

dit is het bewijs dat je indirect over 3amr hebt gesproken, als je mijn bericht neutraal zou hebben gelezen zou het je opgevallen zijn.
ik bied je bij deze mijn excuses aan omdat ik nogal geprikkeld heb gereageerd, maar ik veronderstel dat je je welt kunt voorstellen dat het is om doodmoe van te worden als anderen op een dergelijke manier over een ander spreken.

lieve zuster, kun je mij aangeven op welk punt ik de zijweg heb ingeslagen van oordelen?????????? ik kan me namelijk niet herinneren dat te hebben gedaan, ik heb aangegeven dat je indirect wel over 3amr hebt gesproken, oodeel ik daarmee over jou? als je die overtuiging koestert dan raad ik je aan onderzoek te verrichten naar de betekenis van het woord oordelen.

ik zie niet in waarom ik een ander scheef zou aankijken, dat recht komt mij ook niet toe, en dat ligt ook niet in mijn aard dus nee dank je!
als je de moeite zou hebben genomen de eerste pagina wat beter te lezen, je hebt aangegeven dat je pagina 1 hebt gelezen, dan had je gezien dat de zuster die deze topic hefet geopend niet vroeg naar wat wij vinden van 3amr als persoon, en hoe hij in de islam staat, maar naar wat wij vinden van zijn lezingen, en de manier waarop hij deze geeft, en dat is reden te meer om af te zien van het scheef aankijken van deze zuster die alleen maar zo het lijkt goede bedoelingen had.

jij overigens betreedt wel het pad van oordelen, door aan te geven dat ik volgens jou niet eerlijk ben tegen mijn nafs. bij deze ben je vergeven, maar ik hoop niet dat je het weer doet, zoals ik er niet van jou en ander te beoordelen, zo hou ik er ook niet van als anderen denken over mij te kunnen oordelen,
verder wil ik je verwijzen naar wat ik in een eerder berichtje schreef omtrent de baard, ik zuig het namelijk niet uit mijn duim of verzin het zelf, het is tevens afkomstig van geleerden. er zij namelijk ook geleerden die aangeven dat de baard een soena is, zoals het woord ook aangeeft............

of de baard verplicht is? Allah oe a3lem........

ma3asalama,
mijn zuster in de islam, en vergeef me als ik op bepaalde punten hard overkom, het is niet persoonlijk

28-03-2003, 14:34



Citaat:
Origineel gepost door meknassi
Eigenlijk zijn jullie echt belachelijk: moslims sterven nu in irak en het enige waar jullie over discuteren of iemand die geen baard heeft wel of geen goede moslim is.
salaam,

weet jij wat er in onze hoofden omgaat, of wat er in onze harten speelt? denk jij dat we het niet weten, of kunnen vergeten? denk jij dat we niet meeleven en de pijn voelen, en dat het feit dat we enigzins machteloos staan niet aan ons vreet?

het is goed van je dat je ons eraan herinnert maar ik garandeer je ik was het niet vergeten hoor! en ik heb het niet over of iemand die wel of geen baard heeft een goed moslim is, maar ik heb het erover dat we het oordelen aan Allah moeten overlaten, en dat we niet slecht en neerbuigens over onze medemoslims moeten praten.

ma3asalama,

31-03-2003, 23:18
Salamalykum

Ik wil even reageren over de baard.

Er zijn ook wel mannen die aboluut geen haargroei hebben op hun gezicht en ik denk dat het frustrerend voor deze mannen is om dan als niet goed te worden bestempeld. terwijl ze zo graag uit Islamitisch oogpunt een baard zouden willen hebben.

Wees dus niet zo snel met oordelen. Hetzelfde gaat ook over de hidjab. Een vriendin van mij is pas moslim geworden Alhamdoulilhah en ging eerst met de hoofdoek beginnen. Ze ging na een lezing (de allereerste dag) en ze werd meteen aangevallen door 2 zusters daar dat ze niet goed bezig was enzo. Mijn vriendin was helemaal onderste boven ervan van de snelle vooroordelen die ze over zich heen kreeg, miskiena

dit wou ik ff kwijt

15-04-2003, 20:29
Salaam alaikoem,

ik vind amr khalid heel goed want hij heeft zoveel jongere de goede de weg laten zien en dat vind ik heel knap van hem misschien komt het door de manier hoe hij de islam presenteert op een interresante manier voor de jeugd.

ma esalama,
sahrawa.

15-03-2004, 16:07


Salamoe Alaikoem beste broeders en zusters,
Mensen ga niet oordelen over andere want inna ba'd addan itm, wie zijn wij om over mensen te oordelen, niemand is perfetct behalve Allah Soebhanahoe wa ta'ala, volgens mij zien jullie niet in dat de vervloekte shaytan hier pret en lol mee heeft, vermijd boosheid, luister naar en verbeter elkaar, daar zijn we toch moslims voor.
Moge Allah mij vergeven als dit in de verkeerde keelgat terrecht komt wat absoluut niet mijn bedoeling is!
De vraag van de zuster die deze topic heeft geopend was "Wat vinden jullie van de manier van het overbrengen/geven van de doros van 'Amr Khaled"? En niet wat jullie van zijn uiterlijk vinden?!!!!
Subhan Allah, maar altijd als ik een topic open om te lezen, zie je mensen afdwalen van de onderwerp, en dan zie je taalgebruik die onder de moslims niet eens gezegd mag worden, best wel jammer eigenlijk want het is natuurlijk wel de bedoeling dat je wat opsteekt van de onderwerpen en niet om te kijken wie het beste kritiek heeft op een zijn/haar moslimbroeder/zuster!
Zoals ik al zei sorry als iemand dit verkeerd opvat, wat mijn intentie niet is (Innama ela'maloe bi aniyaat, wa lixxxxx mri'ien ma nawa)!
Wa alaikoem assalaam wa rahmat Allah wa barakatoeh.
Ogtoekeom fillah.

15-03-2004, 17:40
3amr Khaled doet het goed wat jullie ook zeggen , je kan het blijfen ontkennen , maar dat is dan meschien omdat jullie in de ontkenningsfase zitten , jullie weten best dat hij goed is ( voor de mensen die hem niet goed vinden) en ga niet moeilijk doen als het makkelijk kan k bedoel maar , jullie weten best dat hij goed en jullie willen dat gewoon niet zeggen omdat jullie je droompjes die jullie in de dunya hebben gewoon blijfen willen dromen , omdat deze man harde feiten opnoemt etc, zijn jullie gewoon te zwak omdat te begrijpen punt



en niet gelijk aanvallen , dat bewijst gewoon dat ik gelijk heb

15-03-2004, 23:39
ALLAHA ALLAH Deze discussie duurt nu al een jaar en 3 maanden, SOBHANA ALLAH, mensen zijn naar de maan geweest en weer terug!!!!
jullie zitten hier over wel of geen baard te praten ALLAHOE AKBAR.

DJARH in de ochtend, middag, avond, nacht op school, op forum in de moskee, ALLAHOE AKBAR.

Zoals muqbil zei:
Wash heb je de koran helemaal geleerd?
Heb je de tafseer gelezen?
Heb je buchari gelezen??

NEEE, wij houden van DJARH DJARH en nog eens DJARH, rauw mensenvlees heerlijk....Wa ALLAHOE elmoesta3aan....

16-03-2004, 09:31
Salaam,


Ik vind Amr Khalid één van de weinige personen die de Islaam zo mooi kan overbrengen. wat de mensen ook beweren of gaan muggeziften of hij nu wel of nie baard moet dragen.



wa salaam,

16-03-2004, 17:46
walahila AbdelWahab020, Jawhariya

17-03-2004, 13:58
als ik mijn oordeel basseer op wat ik zie, en wat ik lees, aangezien ik niet in de harten van mensen ben geweest, kan ik het volgende zeggen:

hij is in ieder geval beter dan iedereen hier op dit forum.

ik hoor hem nooit over jullie roddelen, maar ik zie jullie wel over hem roddelen, dat maakt hem voor mij beter dan jullie...

ik zie dat hij het beste met iedereen wil, en dat hij daar wat aan doet, dat zie ik niet hier, sterker nog: hier zie ik alleen andersom, dus dat maakt hem ook beter dan iedereen hier...

daarnaast is hij maar een mens, en hij zal net als iedereen fouten in zijn leven maken, en die fouten hoeven hem nog lang niet slecht te maken..


kortom: let op jou eigen tekortkomingen, in plaats dat je op de tekortkomingen van anderen let. want, wat je ook bent, en wie je ook bent, en hoe je ook bent, je zal geen haartje beter dan hem zijn

17-03-2004, 14:15
samir


de waarheid is hard

17-03-2004, 15:38
yeah yeah yeah

17-03-2004, 15:51



Citaat:
Origineel gepost door ForEverIslam
De weg naar de waarheid bevindt zich in het intensief lezen, studeren, onderzoeken, verifieren. Pas dan zal de waarheid ons tegemoet treden.

Het is niet hard, integendeel, het is een opluchting en een verlossing van al hetgeen we over ons heen krijgen.

Amr Khaled is geen geleerde, en geen student van de geleerden. Hij is afgestudeerd econoom. Luister eens naar de audio's van Abou Youssuf... (alleen doet de eerste het niet bij mij)
nou, hij hoeft geen geleerde te zijn, noch student van een geleerde, dat ben jij ook niet, en niemand hier is dat, maar iederen hier heeft blijkbaar wat te zeggen, en wat te vertellen.

een econoom kan ook wel wat islamkennis hebben hoor, en kan dat ook wel goed overbrengen. een mens hoeft niet de titel "geleerde" te krijgen, om iets van hem te kunnen leren. van geleerden kunnen we meer dan amerkhalid leren, maar dat wil nog niet zeggen dat we niks van amer kunnen leren.

bovendien: een econoom die ons wat kan leren over islam, en die daarnaast eeen bijdrage kan brengen aan de economie van zijn land (bij wijze van spreken) is toch alleen maar mooi?

moge allah hem belonen voor zijn werk

17-03-2004, 22:57

Citaat:
Origineel gepost door AboeYoesoef
Wat vinden de geleerden van `Amroe Chaalid ?

Luister hier naar de Shaych, al-`Allaamah, `Oebayd al-Djaaberie [B]ÍÝÙå Çááå over `Amroe Chaalid:

Vraag over `Amroe Chaalid aan Shaych `Oebayd

en,

Weerlegging van Shaych Oebayd al-Djaaberie op `Amroe Chaalid

Hayaakoemoellaah !

was-Salaam `alaykoem wa Rahmatoellaah, [/B]
Wa aleikoem asalaam warahmatoe allah.

MASHA ALLAH

18-03-2004, 16:55
Amr Khalid heeft nooit gepretendeerd een geleerde te zijn, hij doet geen uitspreken over zaken waar hij geen weet van heeft. Het enigste wat hij doet is in begrijpelijke taal de boodschap van de Islam overbrengen en hij heeft heel wat meer bereikt dan de "echte"geleerden wat betreft het aantrekken van mensen tot de Islam en dan zeg ik niet dat deze eleerden waardeloos zijn of zo maar dat hun competenties gewoon op andere terreinen liggen. het uitnodigen van mensen tot de Islam is een gave, dat Allah niet aan iedereen heeft gegegven en wees blij dat Amr Khali zijn gave ten goede gebruikt.
Het is voor soommige mensen ook niit goed hé

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10