Bekijk volle/desktop versie : Piqué moet na opzettelijke kaart vrezen voor duel met Real Madrid



30-11-2011, 12:45
Gerard Piqué heeft dinsdagavond met vuur gespeeld. De verdediger van Barcelona had al vier gele kaarten achter zijn naam staan en ging tegen Rayo Vallecano opzichtig op zoek naar zijn vijfde prent van het seizoen, zodat hij de wedstrijd tegen Levante mist, maar tegen Real Madrid kan spelen. Dat laatste is volgens de Spaanse media echter geen zekerheid.

Piqué pikte zijn vijfde gele kaart en daarmee de automatische schorsing van één duel op door bijzonder lang tijd te rekken bij het hervatten van het spel. De Spaanse tuchtcommissie sprak eerder echter al haar frustratie uit over spelers die expres een gele kaart pakken en heeft daarom in de regels staan dat spelers die zich met opzet laten straffen, een extra duel schorsing kunnen krijgen. Dat zou betekenen dat Piqué de Klassieker tegen Real Madrid zou moeten missen.

De tuchtcommissie moet dan wel zien te bewijzen dat Piqué inderdaad met opzet tijd aan het rekken was. In het scheidsrechtersrapport heeft arbiter Pérez Lasa opgeschreven dat de verdediger van Barcelona ‘de voortzetting van de wedstrijd bewust tegenhield met de intentie om tijd te rekken’. Coach Josep Guardiola wilde niet reageren op de gele kaart die Piqué ontving tijdens de 4-0 zege.

[video=youtube;6nhLpXb2XvI]http://www.youtube.com/watch?v=6nhLpXb2XvI&feature=player_embedded[/video]