Bekijk volle/desktop versie : Moslims, vertegenwoordigen jullie de Islam op de juiste wijze? deel 1



26-11-2011, 08:13
Moslims, vertegenwoordigen jullie de Islam op de juiste wijze?
Niet-moslims, wisten jullie dit over de Islam?

Vaak krijgen wij moslims vragen over ons geloof maar dan zijn de meeste van ons helaas niet in staat om deze vragen goed te beantwoorden. Soms geven we helemaal geen antwoord. “Gaat je niks aan” en “Omdat de Islam het zegt” zijn voorbeelden van antwoorden die wij moslims geven. Dit is niet de manier waarop wij ons geloof moeten vertegenwoordigen. De Islam is de waarheid en wij als moslims zijn verplicht om anderen te informeren over de waarheid.

Allah zegt in de heilige Koran:
En wie is onrechtvaardiger, dan hij, die een getuigenis verbergt, die hij van Allah heeft? En Allah is niet onbekend met hetgeen gij doet. (Koran, 2: 140)

Tegenwoordig maakt de media de Islam zwart en het is onze taak om ons geloof te verdedigen. Dit doen we niet met geweld maar door het gesprek aan te gaan en de juiste argumenten te gebruiken.

Allah zegt in de heilige Koran:
Roep tot de weg van uw Heer met wijsheid en goede raad en redetwist met hen op een gepaste wijze. (Koran, 16:25)
Niet-moslims kunnen we overhalen door hun vragen en misopvattingen te beantwoorden met logische argumenten en deze vinden we allemaal terug in de heilige Koran. Het onderstaande artikel geeft antwoorden op de vragen die de meeste niet-moslims hebben over de Islam en het zijn tegelijkertijd ook de antwoorden die de moslims moeten weten. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals;

Waarom mogen jullie moslimmannen meerdere vrouwen? Waarom moeten jullie vrouwen een hoofddoek om? Waarom zijn jullie moslims terroristen en fundamentalisten? Waarom slachten jullie dieren op een verschrikkelijke manier? Waarom aanbidden jullie een zwarte kubus (de Ka’ba)? Waarom eten jullie geen varkensvlees? Waarom drinken jullie geen alcohol? Waarom geloven jullie moslims in het leven na de dood?

Waarom mogen jullie moslimmannen meerdere vrouwen?

Wisten jullie dat de heilige Koran het enige religieuze boek op aarde is waarin staat ‘Huw maar met één’. Geen van de andere religieuze boeken instrueren de man om maar één vrouw te trouwen of dat het verboden is om met meerdere vrouwen te trouwen. Volgens de bijbel, het oude testament of het nieuwe testament, de Hindu boeken en alle overige religieuze boeken mogen mannen met zoveel vrouwen trouwen als ze maar willen. Abraham en Salomon, beide Israëlitische boodschappers hadden meerdere vrouwen. Abraham had drie vrouwen en Salomon had zelfs honderden vrouwen. Later heeft de christelijke kerk zelf de regel ingevoerd dat de man maar één vrouw mag trouwen. We kunnen dus concluderen dat dit niet door God is bepaald maar door de mens zelf.

We zullen nu analyseren wat de heilige Koran zegt over polygamie (trouwen met meerdere vrouwen), wanneer het kan en waarom? Het is namelijk zo dat polygamie een uitzondering is in de Islam.
Allah zegt in de heilige Koran:
En als gij vreest dat gij niet rechtschapen zult zijn bij het behandelen der wezen, huwt dan vrouwen die u behagen, twee of drie, of vier en als gij vreest, dat gij niet rechtvaardig zult handelen, dan één. (Koran, 4:3)

Voordat de Koran werd geopenbaard konden mannen trouwen met wie ze wilden en met hoeveel vrouwen ze maar wilden. Allah geeft nadat het in de bovenstaande vers heeft aangegeven hoeveel vrouwen een man mag trouwen aan dat hij alleen met meerdere vrouwen mag trouwen als hij de vrouwen even goed en eerlijk behandelt. Dit blijkt uit het volgende vers

Allah zegt in de heilige Koran:
Gij kunt geen volkomen gelijkheid tussen vrouwen handhaven, hoe gaarne gij het ook zoudt wensen (Koran, 4: 129)
Hier geeft Allah aan dat het nooit mogelijk is om de gehuwde vrouwen even goed en eerlijk te behandelen. Het moet dus een uitzonderlijke situatie zijn waarin Allah het toelaat om met meerdere vrouwen te trouwen. Vroeger was het zo dat de man de enige broodwinner was in de familie en dat is nog steeds zo in vele landen op de wereld. Het komt eigenlijk heel weinig voor dat de vrouw voor inkomsten zorgt. Wanneer de mannen in grote getallen komen te overlijden door oorlog bijvoorbeeld blijven vele vrouwen met kinderen achter. Vrouwen konden vroeger niet een baantje zoeken en zelf geld verdienen. Zelfs in de huidige samenleving is het onmogelijk voor een vrouw om voor haarzelf en voor haar kinderen optimaal te zorgen.

In dit soort situaties is het dus mogelijk dat een vrouw met een getrouwde man trouwt zodat hij deze vrouw onder andere financieel kan ondersteunen. De Koran biedt dus een oplossing in deze uitzonderlijke situatie waarbij de vrouw zelf de keuze heeft. Er is geen dwang hierin.
Statistisch gezien worden er evenveel jongens en meisjes geboren maar omdat bij de geboorte de weerstand van jongens minder sterk is dan van meisjes overlijden er veel meer jongens dan meisjes bij de geboorte. Tegenwoordig hebben we ook meer vrouwen op aarde dan mannen. Dit zal dus zorgen voor meer uitzonderlijke situaties waarbij een vrouw ondersteuning nodig heeft. Dit zal dan moeten bij een getrouwde man of ze moet het zelf uitzoeken en de straat op gaan om “Geld te verdienen”. En denk niet dat er overal op de wereld en in de afgelopen eeuwen, vrouwen een uitkering konden aanvragen of in de bijstand gaan. Wij zijn hierin juist de uitzondering.
Ik heb liever dat mijn zusje, zus, moeder of tante zelf ervoor kiest om te trouwen met een getrouwde man dan dat ze gedwongen wordt om de straat op te gaan. Na deze analyse zal een logisch denkend persoon het toch wel eens zijn met de heilige Koran?

Waarom moeten jullie vrouwen een hoofddoek om?

De hoofddoek is in de islam een onderdeel van de Hijaab. De Hijaab is een systeem voor de mannen en de vrouwen om de waardigheid van beiden te behouden. Er zijn hierin niet alleen verplichtingen voor vrouwen maar zeker ook voor mannen. Deze zal ik hierna toelichten. Gemeenschappen die de Hijaab niet toepassen zorgen ervoor dat de vrouw wordt gedegradeerd tot een lustobject. Denk bijvoorbeeld aan de Romeinen, de oude Grieken, de Babyloniers, de Egyptenaren, enz. Deze gemeenschappen behandelden hun vrouwen als dieren. Mannen konden vrouwen verkrachten en vermoorden wanneer ze dat wilden. Vrouwen werden tot orgie’s gedwongen en hadden niks te zeggen.

Met de komst van de Islam werd de vrouw gelijke rechten gegeven en werd haar status gelift. In de Islam wordt de vrouw extreem gewaardeerd en gerespecteerd. De hoofddoek en de Hijaab hebben twee doelen. Dat zijn veiligheid en bescheidenheid. De Koran begint als eerste met de Hijaab voor de man.

Allah zegt in de heilige Koran:
Zeg tot de gelovige mannen dat zij hun ogen neergeslagen houden en dat zij hun passies beheersen. Dat is reiner voor hen. Voorzeker, Allah is wel op de hoogte van hetgeen zij doen. (Koran, 24:30)

Dus wanneer de man naar een vrouw kijkt en vervolgens een verkeerde beschamende gedachte krijgt moet hij zijn blik naar de grond werpen. Zo wordt voorkomen dat de man seksuele gedachten krijgt.
De Hijaab voor de vrouw:
Zoals eerder vermeld heeft de Hijaab als doel het beschermen van de vrouw en het stimuleren van bescheidenheid.

Allah zegt in de heilige Koran:
O profeet! Zeg aan uw vrouwen en uw dochters en de vrouwen der gelovigen dat zij een gedeelte van haar omslagdoeken over haar (hoofd) laten hangen. Dit is beter, opdat zij mogen worden onderscheiden en niet lastig worden gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Genadevol.
(Koran, 33:59)

Tegenwoordig worden er ontzettend veel vrouwen verkracht en aangerand op deze wereld. Dit is een krankzinnige situatie die voorkomen zou worden door de Hijaab. Een vrouw is voor de man zeer bijzonder en aantrekkelijk en er zijn vele mannen die zich niet kunnen beheersen. De hoofddoek zorgt ervoor dat de vrouw deze schoonheid verbergt voor deze mannen. De hijaab is niet verplicht in het bijzijn van alle mannen want de hijaab mag af in het bijzijn van de naaste mannelijke familieleden, mahram.

Nu even een praktisch voorbeeld hiervan. Wanneer twee mooie tweelingzussen samen over straat lopen en vervolgens langs een groep mannen komen en de ene zus heeft een hoofddoek om en is gekleed volgens de hijaab en de andere zus is heel sexy gekleed met zeer strakke kleding en/of een zeer kort rokje met een bos krullen. Welke van deze twee zussen zal worden lastig gevallen door deze mannen? De sexy geklede zus natuurlijk. De hijaab heeft de andere zus beschermd.

Bescheidenheid is het ander doel. Iemand kan ervoor kiezen om te pronken met de schoonheid die zij gekregen heeft of kan ervoor kiezen om deze te bewaren voor een speciale persoon, namelijk haar man. Laten we eerlijk zijn. Bescheiden personen worden door de meeste mensen gewaardeerd in tegenstelling tot personen die graag willen ‘’showen’’ met wat ze hebben.

De straf op verkrachting:
Tegenwoordig is het zo in Nederland dat wanneer een man een vrouw verkracht hij voor een aantal jaar of soms zelf een aantal maanden de cel in gaat. Wanneer hij vrij is kan hij gewoon weer zijn gang gaan. Soms wordt hij ‘’ontoerekeningsvatbaar’’ verklaard, moet een therapie volgen en dat was de straf. Noemt men dit nou een straf? Wat vind de verkrachtte vrouw hiervan? De islam heeft als straf op verkrachting de doodstraf. ‘’O, wat barbaars zullen sommige niet-moslims denken? Maar wanneer hun eigen dochter, zus of moeder wordt verkracht? Wat denken ze dan? Dan moet de verkrachter wel dood! De islam doet niet aan deze hypocrisie. De Islam heeft een duidelijke regel dat men van de vrouwen afblijft en dat mannen die dit toch doen hard worden gestraft met de dood. Wel zo eerlijk tegenover de vrouw die is verkracht en de rest van haar leven samen met haar familie hieronder zal lijden.

Het artikel wordt vervolgd in deel 2.