Bekijk volle/desktop versie : auto lease



18-11-2011, 22:43
Ik wil een auto lease,wie van jullie kan mij de voordelen en nadelen ervan vertellen?

19-11-2011, 00:04


Particulier auto leasen: de voordelen en nadelen van privé autolease
Tegenwoordig is het mogelijk om particulier een auto te leasen. Bij veel privé autolease bedrijven heeft u de keuze uit diverse automerken en modellen en kunt u uw auto naar wens samenstellen. Op het eerste gezicht lijkt dit ideaal. Direct in een nieuwe auto rijden zonder eerst te hoeven sparen, geen zorgen over onderhoud, wegenbelasting en verzekeringen. De leasemaatschappij regelt het allemaal. Mocht het ondanks het goede onderhoud en de jonge leeftijd van uw leaseauto toch eens gebeuren dat u met autopech aan de kant van de weg komt te staan, dan is vervangend vervoer zo geregeld.

Als u de voorkeur geeft aan zoveel mogelijk gemak, dan is het particulier leasen van een auto zeker een optie.
De lease maatschappij regelt alles, zolang u maar netjes uw maandbedrag betaalt. Ook als u niet van onverwachte autokosten houdt, zit u goed met met privé autolease. U weet immers van tevoren hoeveel de auto u per maand gaat kosten.

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn en er zijn een aantal zaken die u in overweging zou kunnen nemen, voordat u besluit om tot privé autolease over te gaan.

Geen onverwacht hoge uitgaven aan reparatiekosten lijkt een verademing. Zeker als u op dit moment in een oudere auto rijdt waar regelmatig iets aan mankeert. Nieuwe auto’s vertonen echter in de eerste vier jaar doorgaans weinig mankementen. Ook de kosten van onderhoud zullen veel lager uitvallen dan bij een oudere auto.
Veel privé autolease maatschappijen adverteren met ‘geen fiscale bijtelling’. In vergelijking met een auto van de zaak kan dit een voordeel zijn. Zeker als u behoorlijk wat privé kilometers rijdt. Heeft u echter geen auto van de zaak, dan heeft u sowieso geen fiscale bijtelling.
Houd u rekening met de volgende zaken als u privé autolease overweegt:
Rekent de maatschappij naast het leasebedrag nog een kilometervergoeding of zit dit bij de prijs in?
Reken van tevoren goed uit hoeveel u eigenlijk betaalt. Stel dat u voor vier jaar een auto wilt leasen, bereken dan de uitkomst van 48 x uw maandbedrag en trek hier de kosten van alle services af, die u niet zou krijgen als u de auto zelf met eigen geld aan zou schaffen. Voorbeelden hiervan zijn verzekering, wegenbelasting en vervangend vervoer service.
Houd u aan het eind van de berekening een bedrag over dat bijna net zo hoog, of zelfs hoger is dan de aanschafprijs van de auto, dan kunt u zich wellicht beter nogmaals afvragen of u wel zo voordelig af zou zijn met leasen.
Veel leasemaatschappijen bieden aan dat u na de leaseperiode uw auto tegen een gunstige prijs over kunt nemen. Vraag, als u van plan bent dit te doen, van tevoren wat de leasemaatschappij onder een gunstige prijs verstaat. Wellicht is dit ook handig om mee te nemen in uw berekeningen.
Kort samengevat verschilt het per situatie of het gunstig is om particulier een auto te leasen. Het gemak is zeer groot, u heeft meestal vaste autolasten zonder verassingen, en het is leuk om elke vier jaar in een nieuwe auto te rijden. U kunt voordelig uit zijn, maar het is ook mogelijk dat u juist relatief veel betaalt. Als tip willen wij meegeven om niet te snel te beslissen, maar u vooraf eerst goed te laten informeren.