Bekijk volle/desktop versie : Jongerendag PVV gaat niet door



15-11-2011, 12:55
PVV-Kamerlid Hero Brinkman laat dinsdag weten dat de rest van de fractie zijn plan heeft afgeschoten.

"Men wil beslotenheid en een plafond van maximaal tweehonderd jongeren. Is onacceptabel", schrijft hij op Twitter. Brinkman gaat wel proberen om een jongerendag in Noord-Holland te organiseren. In die provincie is hij namens de PVV Statenlid. Vorige maand liet Brinkman nog weten dat de jongeren zeker door zou gaan, hoewel hij al twee keer was uitgesteld. "Van uitstel komt zeker geen afstel", verzekerde hij toen.

Aanvankelijk zou de bijeenkomst in juni plaatsvinden, maar in verband met de rechtszaak tegen Geert Wilders werd deze verplaatst naar het einde van het zomerreces. Vanwege 'organisatorische problemen' werd de dag vervolgens verplaatst naar het einde van dit jaar, maar nu is hij helemaal van de baan. Brinkman kwam vorig jaar met het idee voor een jongerenorganisatie. De partij stond daar ook niet om te springen, gaf Brinkman toe.

Wel kreeg hij groen licht van de Kamerfractie om een jongerendag te houden. Brinkman trok zelf de kar bij het organiseren van de jongerendag, maar zei hierbij wel ondersteuning te krijgen vanuit de fractie.

Een voorstel van Brinkman om van de PVV een democratische partij met leden te maken, is eerder door de fractie verworpen.

(Novum)