Bekijk volle/desktop versie : Help!



14-11-2011, 15:53
[ a.s. vrijdag krijg ik bezoek over de vloer en ik wil iets lekkers maken voor bij de koffie.. ik weet alleen niet wat??

Wie heeft er een lekker en simpel receptje wat ik voor mijn gasten zou kunnen klaarmaken??

Graag hoor ik het van jullie! ]

14-11-2011, 15:58


Appeltaart met ijs... Hmmmm... :-)

14-11-2011, 16:01
Tirmisu
begrir
sefnezj in olie.
Of sefnezj gewone waar je poeder suiker op kunt doen
Bladerdeeg broodjes
Loempia
Kleine pizzatjes maken

Maar hierbij combineer je het beste thee.
Bij koffie past het minder vind ik.
http://blog.seniorennet.nl/chadia/archief.php?catID=497


of deze onderstaande
Chocoladetaart met vulling


Ingrediënten:

4 eieren
1 glas olie
1 glas suiker
1 bakpoeder
1 vanillesuiker
3.5 glazen meel
3 eetlepels cacaopoeder

Je meet alles af met een marokkaanse theeglas


Bereidingswijze:

Je mixt de eieren, suiker en vanillesuiker samen. Vervolgens doe je hier de glas olie bij en mix je dit weer samen. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de meel toe en blijf je ondertussen voorzichtig mixen. Je voegt nu ook de bakpoeder en de 3 eetlepels cacaopoeder bij en mixt dit samen met het beslag. Als het beslag niet zo soepel is kan je hier 2/3 eetlepels melk bij doen en dit weer samen mixen. Het bakblik vet je in met boter /olie en je bestrooit het met wat meel. Hier doe je het beslag in en stopt het vervolgens in de oven op 180 graden

Ondertussen met een sateprikken blijven checken of de cake gaar is!

Vulling


1 pakjes slagroom
1 zakje klopfix
1 zakje vanillesuiker
1 bakje aardbeien
2 repen melk of pure chocolade

Laat de chocoladecake afkoelen. Vervolgens snijd voorzichtig de cake in 2 helften. Mix de slagroom stijf met de klopfix, vanillesuiker en meng er de helft van de aardbeien in stukjes door. Vervolgens vul je hiermee de chocoladetaart. Rasp wat van de chocoladereep en hou dit apart!
Smelt de reep chocolade met 2 eetlepels olie au bain marie en smeer hiermee de taart in. Versier de taart met de geraspte chocolade en met de aardbeien!

14-11-2011, 16:03
Mmmm die taart ziet er lekker uit.

14-11-2011, 16:21


Ziet er goed uit...!!

Iemand meer suggesties..?

14-11-2011, 16:38
lekker die taart zeg, welke slagroom gebruik je? en hoeveel?

14-11-2011, 17:15
sinnasappelscake

4 eieren
1 glas olie
1 glas suiker
1 glas geperst sinasappel
1 kom meel
1 bakpoeder
1 tl sinasappel schil.

begin met de eieren goed mixen en ga zo het rijtje af steeds iets bij doen en goed mixen. bloem doe je steeds lepel voor lepel bij en blijven mixen. mengsel ziet heel waterig uit maar zo hoort het. oven opwarmen en zet de oven wat zachter en bak het goud bruin super lekker en zacht.

14-11-2011, 18:02
ik had vorige vrijdag ook bezoek en had bij de koffie en thee het volgende geserveerd:
marokkaanse koekjes
msemen gevuld met appel
cocos chocolade cake
citroencake
hatita

14-11-2011, 18:33
Tiramisu, heerlijk!

15-11-2011, 11:41
Hmmm.. ziet er goed uit dames!!

I want more!

15-11-2011, 11:49

Citaat door No0r:
Tiramisu, heerlijk!
Heb jij misschien het recept van tiramisu voor mij?

15-11-2011, 12:10

Citaat door mocro_riffia:
Tirmisu
begrir
sefnezj in olie.
Of sefnezj gewone waar je poeder suiker op kunt doen
Bladerdeeg broodjes
Loempia
Kleine pizzatjes maken

Maar hierbij combineer je het beste thee.
Bij koffie past het minder vind ik.
http://blog.seniorennet.nl/chadia/archief.php?catID=497


of deze onderstaande
Chocoladetaart met vulling


Ingrediënten:

4 eieren
1 glas olie
1 glas suiker
1 bakpoeder
1 vanillesuiker
3.5 glazen meel
3 eetlepels cacaopoeder

Je meet alles af met een marokkaanse theeglas


Bereidingswijze:

Je mixt de eieren, suiker en vanillesuiker samen. Vervolgens doe je hier de glas olie bij en mix je dit weer samen. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de meel toe en blijf je ondertussen voorzichtig mixen. Je voegt nu ook de bakpoeder en de 3 eetlepels cacaopoeder bij en mixt dit samen met het beslag. Als het beslag niet zo soepel is kan je hier 2/3 eetlepels melk bij doen en dit weer samen mixen. Het bakblik vet je in met boter /olie en je bestrooit het met wat meel. Hier doe je het beslag in en stopt het vervolgens in de oven op 180 graden

Ondertussen met een sateprikken blijven checken of de cake gaar is!

Vulling


1 pakjes slagroom
1 zakje klopfix
1 zakje vanillesuiker
1 bakje aardbeien
2 repen melk of pure chocolade

Laat de chocoladecake afkoelen. Vervolgens snijd voorzichtig de cake in 2 helften. Mix de slagroom stijf met de klopfix, vanillesuiker en meng er de helft van de aardbeien in stukjes door. Vervolgens vul je hiermee de chocoladetaart. Rasp wat van de chocoladereep en hou dit apart!
Smelt de reep chocolade met 2 eetlepels olie au bain marie en smeer hiermee de taart in. Versier de taart met de geraspte chocolade en met de aardbeien!
lekker die taart zeg, welke slagroom gebruik je? en hoeveel?

15-11-2011, 12:19


zelfgemaakte fruit tompoesje

bladerdeeg
Fruit ( aardbei, framboos, ananas maakt niets uit)
Banketbakkersroom van dokter oetker
poedersuiker

Maak de banketbakkers room zoals op de verpakking en doe dit in de koelkast.
Snij de bladerdeeg doormidden en bak deze, laat dit afkoelen.
Doe op de bladerdeeg banketbakkers room, vervolgens fruit en daar boven op de andere helft van de bladerdeeg.
Peder suiker erover en je hebt een lekker gebakje.

15-11-2011, 12:20
Recept heb ik trouwens ook van het Forem.
Die dokter oetker cakes zijn ook heerlijk.

17-11-2011, 15:59
Klinkt lekker! Ga ik zeker uitproberen!!