Bekijk volle/desktop versie : Economie Marokko groeit minder hard



14-11-2011, 15:41
Dat heeft de centrale bank van Marokko bekendgemaakt.

In 2011 is de economie met 4,2 procent gegroeid, een daling van vijf procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat ligt vooral aan een de mindere maanden in de toerismesector. Marokko is sterk afhankelijk van toerisme en landbouw. Het toerisme, en met name dat vanuit Europa is verantwoordelijk voor tien procent van de Marokkaanse economie, zo meldt Lakome. Zo was er voor hotels en restaurants een daling van 3,8 procent waar te nemen in financiële transacties.

In Marokko biedt toerisme werk aan 450.000 mensen. Wel zag het land de economie groeien, maar minder hard als het zou willen. Marokko vreest tevens dat de economische crisis in Europa gevolgen zal hebben voor het land. Vooral de landbouwsector doet veel zaken met Europese landen.

Bron: Lakome

14-11-2011, 15:44


Ah joh dat komt wel goed. Veel mensen potten hun geld nu in Marokko ten tijde van de crises...Geef ze ook geen ongelijk.

14-11-2011, 19:28
Als we een vrijere economie zouden hebben waar multi nationals makkelijker in zouden kunnen investeren, dan zou Maghrib harder groeien en werk bieden aan de jeugd die een toekomstige Maghrib moeten dragen.

Ik hoop dat de PJD een verschil kan maken.

El gayr inshallah,

3asha el malik