Bekijk volle/desktop versie : De Boer: 'Ajax? De kans is groter dat Chivu naar Real Madrid gaat'



12-11-2011, 15:58
Frank de Boer liet vrijdag weten dat hij Christian Chivu als een goede kandidaat ziet om Jan Vertonghen op te volgen, maar de kans dat de Roemeen terugkeert naar Ajax is niet bijzonder groot. Zaakwaarnemer Victor Becali liet al weten dat Chivu in januari zeker niet van club zal gaan veranderen en voegt een dag later toe dat Ajax niet de belangrijkste kandidaat is voor zijn cliënt.

De 31-jarige Chivu beschikt over een aflopend contract en staat er volgens Becali goed op bij zijn voormalig trainer José Mourinho, die inmiddels in Spanje werkt. “Een terugkeer van Chivu naar Ajax? De kans is groter dat hij voor een nieuwe ervaring in een ander land gaat, mogelijk naar Real Madrid”, zei Becali op de radiozender Radio Mana Mana.

Becali beweert dat Chivu niet hoeft te klagen over een gebrek aan interesse: “Ik ben in gesprek met drie of vier topclubs voor Chivu. Hij wil nog vier of vijf jaar op topniveau spelen in het centrum, maar niet als linksback. Misschien gaat hij naar Real Madrid. Mourinho kent hem goed en ik heb er met José over gesproken. We zullen het zien. Real heeft behoefte aan een linksbenige centrale verdediger.”

Chivu speelde tussen 1999 en 2003 voor Ajax en kwam in die periode tot 107 competitiewedstrijden, voordat hij naar Italië vertrok. De Roemeen speelde eerst vier jaar bij AS Roma en is nu bezig aan zijn vijfde seizoen bij Inter, waar hij vaak wordt gebruikt als linksback. Chivu wil echter weer naar het centrum van de verdediging verhuizen en zal zijn aflopende contract daarom niet gaan verlengen.

12-11-2011, 16:42


Dat heeft De Boer niet gezegd, zaakwaarnemer van Chivu zegt dat.