Bekijk volle/desktop versie : 'Hij kan niet iedere keer drie tegenstanders uitspelen, zoals Messi'



09-11-2011, 15:46
Als we de zogenaamde kenners mogen geloven, gaat Gerard Deulofeu een prachtige voetbaltoekomst tegemoet. De pas zeventienjarige aanvaller van Barcelona staat bekend als één van de grootste talenten uit de opleiding van de Spaanse grootmacht en werd al in verband gebracht met Arsenal en Chelsea. Andoni Zubizarreta tempert de torenhoge verwachtingen.

De technisch directeur van Barcelona erkent dat Deulofeu goed is, maar stelt ook dat de dribbelaar nog een heleboel moet leren. “We moeten hem leren de beste beslissingen te maken”, zei Zubizarreta. “Hij kan niet iedere keer drie tegenstanders opzoeken en die uitspelen, zoals Messi. Hij moet leren wanneer hij een actie kan maken en wanneer hij de bal simpel moet afspelen.”

“Ook moet het verdedigend nog veel beter”, vervolgde de kritische Zubizarreta over Deulofeu, die tegen Real Mallorca zijn debuut in het eerste elftal van Barcelona maakte. “Er zijn dus nog veel verbeterpunten, maar hij werkt er hard aan om een betere speler te worden.” Het contract van Deulofeu bij Barcelona loopt tot de zomer van 2014 door.