Bekijk volle/desktop versie : Tunesische nieuwe regering: '' Geen sharia of religie in de nieuwe grondwet''



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7

07-11-2011, 12:56
De door Islamisten geleide regering zal zich richten op democratie, mensenrechten, vrije markteconomie etc. De nieuwe grondwet zal zich niet richten op religie, maar op democratie.
Men zal sharia uit de grondwet houden.


Citaat:

[B]Religion disregarded by new Tunisian government[/B]

Saturday 5th November, 2011

Tunisia's Islamist-led government will focus on democracy, human rights and a free-market economy in planned changes to the constitution, effectively leaving religion out of the text it will draw up, party leaders said.
Tunisia's Islamist-led government has decided to focus on leading the people into democracy, rather than concentrating on religion in its constitution.

The planned changes to the constitution will effectively leave sharia and other Islamic concepts out of the final text.

The government, due to be announced next week, came about after Tunisia's Arab Spring revolution ousted autocrat Zine al-Abidine Ben Ali in January.

There had been fears the moderate Islamist party, that won 41.7 percent of Tunisia's first free election on Oct. 23, may have tried to impose sharia religious law on what has been a secular Muslim country.

But the only reference to religion will come in the first line of the constitution. It will read: Tunisia's language is Arabic and its religion is Islam.



http://story.albuquerqueexpress.com/index.php/ct/9/cid/c08dd24cec417021/id/200757756/cs/1/

07-11-2011, 13:01


Hahaha

En volgens de pannenkoeken experts Hans Janssen, Asfin Elian etc zouden Tunesie, Egypte en Libie 100% zeker de sharia gaan invoeren..Ze spraken al over een 'Arabische Winter'

07-11-2011, 13:26
Zoals men zegt: Van de regen in de drup..


Citaat:
But the only reference to religion will come in the first line of the constitution. It will read: Tunisia's language is Arabic and its religion is Islam.
Moge Allaah hen leiden en verbeteren, Islaam is geen etiket dat je opplakt en waar je verder niet naar handelt. Als de Islaam de Religie is van het land, dan dient de Wetgeving ook Islamitisch zijn namelijk de Sharie'ah, de Wet van Allaah en niet de verdorven mens-gemaakte wetten.

----

Democratie vanuit de Islaam gezien - Shaykh Muqbil al-Waadi'ie

Democratie met haar verkiezingen, socialisme, communisme, secularisme.. een waslijst aan ideologieën waar de Islamitische wereld en de moslims mee geconfronteerd worden en termen die vaak vallen in debatten. Maar wat is nou eigenlijk het oordeel vanuit de Islaam over deze ideologieën? Zie de video om antwoord hierop te krijgen middels naar het Nederlands vertaalde fragmenten van de geleerde Shaykh Muqbil Ibn Haadie al-Waadi'ie (d.2001 moge Allaah hem genadig zijn).

[video=youtube;7FqY--HvzJk]http://www.youtube.com/watch?v=7FqY--HvzJk[/video]

http://www.youtube.com/user/IbrahimIbnMohammed?feature=mhee#p/u/0/7FqY--HvzJk

07-11-2011, 13:33

Citaat door Mister1979:
Hahaha

En volgens de pannenkoeken experts Hans Janssen, Asfin Elian etc zouden Tunesie, Egypte en Libie 100% zeker de sharia gaan invoeren..Ze spraken al over een 'Arabische Winter'
Dat waren niet de enige 'experts' hier op het forum stikte het er ook van.

07-11-2011, 13:48


Er was al geen sharia in de wet en daarom ging het slecht met Tunesië omdat ze zo graag westers wilde worden.

Nog niet geleerd van hun fouten? Ik heb echt medelijden met dat achterlijk land en de gedwongen halfnaakte vrouwen.

07-11-2011, 13:52
Da's in elk geval een goede zaak.

07-11-2011, 14:00

Citaat door Al-Maroc:
Tot zover de 'Albuquerque Express'...
Gek genoeg was dat ook het eerste wat ik dacht.

Ik hoop natuurlijk wel dat dit klopt, religie is een persoonlijke zaak en moet niet opgelegd worden door een regering.

07-11-2011, 14:06

Citaat door Al-Maroc:
Waarom hoop je dat ? Wat is het probleem als de meerderheid van de Tunesiërs dat zelf wil?
Dat is weer de bekende dictatuur van de meerderheid. Mensen die willen leven volgens de sharia kunnen dat toch lekker voor zichzelf doen?

07-11-2011, 14:17

Citaat door Al-Maroc:
Waarom hoop je dat ? Wat is het probleem als de meerderheid van de Tunesiërs dat zelf wil?
Het gaat erom dat een regering niet kan en mag bepalen wat iemand wel of niet moet geloven en aan welke religieuze regels gehouden moet worden.

07-11-2011, 14:17

Citaat door Al-Maroc:
Dus als hier de meerderheid democratisch een motie aan neemt of verwerpt dan hebben we het niet over een dicatuur van de meerderheid? Enig idee hoe idioot je nu over komt?
We komen hier weer bij het 'democratisch' verkiezen van fascisme.

07-11-2011, 14:21
Goed van Tunesie dat ze de economie gaan openen.

Het probleem van de hoge werkloosheid, armoede in Noord-Afrika is omdat de economieen helemaal gesloten zijn en in handen zijn van een kleine groep rijke mensen. Je kan niet eens een supermarkt beginnen in deze landen.

07-11-2011, 14:22
Tunesië is denk ik één van de weinige islamitische staten die de religie nooit goed heeft geformaliseerd in de wet. Natuurlijk is er ook druk vanuit het Westen, die altijd al doodsbang waren voor islamisten.

Het heeft zijn tijd nodig, insha'allah zullen ze snel tot inzicht komen dat slechts Gods wet de antwoorden geeft die zij nodig hebben. Gezien de opleving van het internationale islamisme zie ik dat in ieder geval met gerust hart tegemoet.

07-11-2011, 14:25


Frankrijk heeft nog steeds niet de Ennahda gefeliciteerd met de overwinning. Toen Marokko een poppenkast referendum hield heeft Frankrijk direct Marokko gefeliciteerd. Ook vroeger toen Ben Ali de verkiezingen won met een bescheiden overwinning van 99% ging Frankrijk hem direct feliciteren..

Een Franse minister zei dat hij Tunesie wil helpen met mensenrechten. De leider van de Ennahda zei we hebben jullie hulp niet nodig. Volgens hem keek men vroeger de andere kant op als het ging om mensenrechten in Tunesie en nu willen ze opeens helpen..

07-11-2011, 14:25

Citaat door Al-Maroc:
Zoals een burqaverbod bedoel je ? Of het feit dat de Nederlandse regering weigerambetenaren ontslaat omdat ze anders geloven?of het verbod op halal slachten? Of dat een vrouw met hoofddoek bijna niet meer voor de klas kan staan? Ben jij niet selectief als het gaat om het wel of niet bepalen van gedragsregels cq wel of niet religieus? Iemand iets verbieden is hetzelfde als iemand dwingen, of je dwingt het hoofddoekje aan of af, waarom ben jij zo selectief en hypocriet of ben je echt zo blind dat je dat niet kunt zien?
Iets met plank en misslaan, Al.


1) een burqaverbod is eigenlijk een gevolg van een ander verbod wat voor iedereen geldig is: de uitzonderingspositie van de Moslim wordt dus teniet gedaan.

Dat mag je nuttig of belachelijk vinden.

2) weigerambtenaren worden niet ontslagen om wat ze geloven, maar omdat ze werk weigeren, de overheid zegt dus niet wat ze moeten geloven

3) er is geen verbod op halal slachten en er komt geen verbod op halal slachten

4) vrouwen met hoofddoek bijna niet voor de klas? Uit welke hoge hoed tover je dat?



07-11-2011, 14:25

Citaat door Al-Maroc:
Draai maar om de hete brei heen, Tunesiërs mogen van jou een democratie hebben zolang de uitkomst je aan staat......niets nieuws onder de zon hoor....blijf maar lekker de hypocriet zijn die je graag bent
Verspil je energie toch niet aan dat soort ongelovige dwalenden akhi. Is hun hele aanwezigheid op een islamitische site niet al duidelijk dat ze hier zijn voor aandacht?

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7