Bekijk volle/desktop versie : kunnen jullie me helpe



06-11-2011, 13:00
ik ben zo ongelukkig weet niet waarom maar op een 1 of andere manier ben ik niet blij met me zelf vind me zelf dik en lelijk
en hoeveel hadiths ik ook doe het gevoel wilt niet weg gaaan...

06-11-2011, 13:23


ht is el ied schat gniet vn deze mooie dag, ieder is op zijn manier mooi, niemnd is perfect, weesblij dt je 2 benen, kunt zien etc. allmaal gunsten die je hbt gkregen en nog zoo ondankbaar tgnover je heer ....hoe kun je??

06-11-2011, 13:32

Citaat door soemm:
ht is el ied schat gniet vn deze mooie dag, ieder is op zijn manier mooi, niemnd is perfect, weesblij dt je 2 benen, kunt zien etc. allmaal gunsten die je hbt gkregen en nog zoo ondankbaar tgnover je heer ....hoe kun je??
sgat ik wil dit gevoel juist niet hebben wil genieten maar op een 1 of andere manier houdt iets me tegen en elke keer komt het gevoel weer terug het is al een tijdje zo en ik dacht miss moet ik iemand vragen die me kan helpen..

07-11-2011, 12:25
Een prachtig hartverzachtend advies van Shaykh Mohammed ibn 'Abdoel-Wahhaab al-Wassaabie (moge Allaah hem beschermen) aan Ahloe-Soennah wal-Djamaa'ah betreffende o.a. het gewaarschuwd zijn voor de verleiding van het wereldse leven. Shaykh al-Wassaabie is van de geleerden in Yemen en een van de studenten van Shaykh Muqbil ibn Haadie al-Waadi'ie (rahimahullaah).

Zie hier de Nederlandse vertaling:

[video=youtube;ucMjDQxUtsI]http://www.youtube.com/watch?v=ucMjDQxUtsI&[/video]
http://www.youtube.com/user/IbrahimIbnMohammed?feature=mhum#p/u/1/ucMjDQxUtsI

07-11-2011, 12:29


Last van influisteringen van de Shaytaan



Elke gelovige heeft wel eens last gehad van waswaas, d.m.v. deze waswaas, probeert de Shaytaan controle te krijgen over de gelovigen en probeert hij het stevige geloof in hun harten te laten wankelen, en hen psychologisch te laten lijden en angstige gedachten te creeren die de zuiverheid van hun geloof en hun levens aantast. Shaykh Moehammed ibn Saalih al-'Oethaymien geeft ons een antwoord hoe wij hiermee om dienen te gaan.

Lees het hier

07-11-2011, 12:32
Dit is een algemeen advies, dat incha-Allaah van pas komt:

----


Door middel van Oprechte Berouw: vergeeft Allaah zonden, hoe groot deze ook zijn en hoeveel dit er ook zijn. Allaah zegt: "Zeg: O mijn dienaren die buitensporig zijn tegenover zichzelf (vanwege zonden), wanhoopt niet aan de Genade van Allaah. Voorwaar, Allaah vergeeft alle zonden. Voorwaar, Hij is de Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige." [Surah Az-Zumar: 53]

Zie hier info over de voorwaarden voor de acceptatie van berouw, moge Allaah het van ons accepteren.
http://sincerehearts.nl/lessen/50.html
Wat belangrijk is is dat als je je richt op Allaah en berouw toont, dat je dan oprecht kennis opdoet. Dit vormt namelijk een wapen tegen de Shaytaan en jouw begeerten, want met de tijd zal men beproevingen tegenkomen en influisteringen, en iemand die weinig kennis heeft zal hier makkelijk door gaan wankelen. De belangrijkste kennis waarmee men dient te beginnen is het leren kennen van Allaah en Zijn Rechten en Schone Namen en Eigenschappen (dit noemt men at-Tawhied) en de Aqiedah (geloofsleer).
Ik zal je nu incha-Allaah naar wat dingen verwijzen die jou helpen in het vergaren van deze kennis: Voor het opdoen van kennis, betrouwbare Nederlandse sites die de Quraan en de Sunnah volgen volgens het begrip van de Vrome Voorgangers (as-Selef as-Saalih) zijn:
http://www.sincerehearts.nl (Op deze site staan ook flyers van lessen, wellicht is er iets bij jou in de buurt.)
http://www.selefienederland.nl
http://www.an-nasieha.nl

En voor het beluisteren/downloaden van lezingen die eerder gegeven zijn:
Voor losse lezingen:
http://sincerehearts.nl/audio/audiolezingen.html
Lezingen gegeven op conferenties.
http://sincerehearts.nl/audio/audioconferenties.html
Lessen waarbij boeken worden behandelt. Waarbij het aangeraden is te beginnen met het leren van de geloofsleer en at-Tawhied, dit kan middels de lessen die staan onder Kitaab at-Tawheed (Het boek der monotheïsme) - Shaykh ibn 'Abdilwahhaab | Leraar: Abu 'Abdillaah Bouchta
http://sincerehearts.nl/audio/audiolessen.html

Betreffende het gebed en andere praktische zaken, info hierover staat op de sites onder Fiqh (Jurispredentie). En neem niet zomaar van jan en alleman wat aan, vooral op het internet moet je uitkijken. De Taabi'ee (persoon uit de generatie na de Sahaabah) Muhammad Ibn Seereen rahimahoellaah zei in zijn bekende woorden ;
إن هذا العلم دين فانظروا عمن تأخذوا دينكم
''Deze Kennis is van de Religie, kijk dus uit waar jij je religie vandaan haalt.'' (Moeslim)

Wassalaam aleikum,
Ibrahim Ibn Mohammed.