Bekijk volle/desktop versie : Democratische VS wisten van martelpraktijken in gevangenissen!



31-10-2011, 07:25
WASHINGTON - Hoge Amerikaanse functionarissen hadden veel langer dan tot nog toe gedacht kennis van wantoestanden in Afghaanse gevangenissen, zoals stelselmatige martelingen.
Foto: AFP

Dat meldde de Amerikaanse krant The Washington Post zondag (lokale tijd).

Deze zomer bleek uit een VN-rapport dat gedetineerden in gevangenissen in Afghanistan worden gemarteld.

Maar goed ingevoerde bronnen stellen volgens The Washington Post dat de inlichtingendienst CIA, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het leger in 2010 al op de hoogte waren van de misstanden, maar er niets tegen ondernamen.

Afdeling 124

Het meest beruchte detentiecentrum is Afdeling 124, in de hoofdstad Kabul. Marteling van gevangenen is daar de norm, zo meldden diverse diplomatieke bronnen.

''Mensen noemen het de hel'', zei een ex-gedetineerde tegen onderzoekers van de Verenigde Naties. Van de 28 geïnterviewde voormalige gevangenen stelden 26 dat ze zijn gemarteld in Afdeling 124.

Rode Kruis

Het Rode Kruis en andere non-gouvernementele organisaties, zoals Amnesty International en Human Rights Watch, werd de toegang ontzegd tot de gevangenissen, waardoor er geen onafhankelijke inspecties werden uitgevoerd.

Onderzoek heeft uitgewezen dat gevangenen in Afghanistan langdurig aan hun benen worden opgehangen en met elektrische schokken bewerkt.

Het beschadigen van de genitaliën van verdachten behoort ook tot het standaardrepertoire van de verhoorders van de diverse veiligheidsdiensten in Afghanistan.

CIA

Volgens Afghaanse bronnen hebben werknemers van de CIA nooit zelf gevangenen gemarteld. Maar ze zouden wel volledig op de hoogte zijn geweest van dergelijke praktijken, die strafbaar zijn volgens internationaal recht.

CIA-medewerkers zouden vrijwel dagelijks bezoeken afleggen aan Afdeling 124, onder meer voor overleg met leidinggevenden.

De internationale troepenmacht ISAF, waarin de Amerikanen een leidende rol spelen, heeft in verband met het VN-rapport besloten geen gevangenen meer over te dragen aan 16 gevangenissen, waaronder Afdeling 124.

bronl
Natuurlijk wisten de Amerikanen hiervan. Het was immers hun idee

31-10-2011, 07:52


dit doen ze (amerikanen) overal. Ze pakken mensen op brengen ze naar louche landen en daar worden ze gemarteld...

31-10-2011, 10:27

Citaat door .rijmaran.:
Kinderlijke titel.
En zeg eens, een islamitisch land waar martelingen niet bestaan..bestaan die dan wel?
Gewoon even de vinger op de zere plek zetten rijmaraantje

31-10-2011, 18:24

Citaat door AbuHamza:
dit doen ze (amerikanen) overal. Ze pakken mensen op brengen ze naar louche landen en daar worden ze gemarteld...


Natuurlijk, maar vergeet niet, zij blijven een democratie en vinden het errug belangrijk dat er saamhorigheid en vrede is

Citaat door .rijmaran.:
Gewoon kinderlijk doen bedoel je..
Alleen een kinderlijke kaaskop als jij blijft in de ontkenningsfase zitten en blijft maar doorbanjeren over de titel H=ow sad.

31-10-2011, 18:35



Citaat door Mammon:
Yasmin, misschien snap je het bericht niet helemaal omdat je een domme allochtoon bent uit een achterlijk gebied.
Het zijn je vrome moslimbroeders die medemoslims martelen.
De debiliteit onder autochtonen begint hoge vormen aan te nemen. Amerika doet mee en financiert deze wantoestanden. Ben je abu ghraib 1 en 2 vergeten?