Bekijk volle/desktop versie : Update: Contract Labyad niet direct verlengd na dertigste wedstrijd



29-10-2011, 11:32
Zakaria Labyad beschikt over een aflopend contract, maar bij PSV hoeft men niet te vrezen voor een transfervrij vertrek van de aanvaller. In de verbintenis zit een clausule, waardoor de samenwerking bij een bepaald aantal duels automatisch wordt verlengd. Dit aantal wedstrijden is al bijna bereikt, zo bevestigt directeur voetbalzaken Marcel Brands aan het Eindhovens Dagblad.

Als Labyad nog vier officiële duels voor PSV speelt, wordt zijn contract automatisch verlengd tot 2014. De behendige aanvaller lijkt er zodoende alleen maar voor te moeten zorgen dat hij niet ernstig geblesseerd raakt: Fred Rutten ziet het wel zitten in Labyad, die de concurrentiestrijd is aangegaan met Jeremain Lens.

De pas achttienjarige Labyad debuteerde al twee seizoenen geleden in het eerste elftal van PSV en speelde tot dusver 21 competitiewedstrijden voor de club, waarvan acht in het lopende seizoen. Drie keer mocht de aanvaller van Rutten in de basis beginnen; vijfmaal viel hij in. De doelpuntenteller van Labyad staat momenteel op drie treffers.

Update 29 oktober 07:20 uur - Contract Labyad niet automatisch verlengd na dertigste duel
Wanneer Zakaria Labyad zaterdagavond in actie komt tegen FC Twente, dan speelt de aanvaller zijn dertigste wedstrijd voor PSV. Dat betekent een contractverlenging, maar directeur voetbalzaken Marcel Brands ontkent dat de aflopende verbintenis automatisch met twee jaar verlengd zal worden: "Als Labyad meedoet tegen FC Twente kan PSV de optie in zijn contract lichten. Daarover gaan we eerst met de speler en zijn familie praten. Maar nu zijn de wedstrijden en de drukke agenda even belangrijker", zegt de sportbestuurder in De Telegraaf.