Bekijk volle/desktop versie : 'Geen Ajax-huldiging op Museumplein meer'



28-10-2011, 15:55
Mocht Ajax de komende jaren een kampioenschap in de wacht slepen, dan is de kans klein dat de huldiging van de ploeg plaatsvindt op het Museumplein. Dat zegt burgemeester Eberhard van der Laan.

Tijdens het kampioensfeest van Ajax op 15 mei jl. liep het aan het eind van de huldiging uit de hand. Veel omliggende musea liepen forse schade op. "Onze grootste les is dat het Oranje-publiek dat bij een huldiging of een wedstrijd komt kijken totaal anders is dan het Ajax-publiek", zegt Van der Laan tegen RTV Noord-Holland.

"En dan bedoel ik niet iedere Ajax-supporter, maar het deel dat hoe dan ook uit is op rellen. Dat heb je wel bij Ajax-supportersgroepen, maar niet of bijna niet bij Oranje-supporters. Dat zijn families", constateert de burgervader. "Van de 100.000 vrolijke mensen zijn er gewoon 1000 of 1500 mensen die niet willen dat het vrolijk is. En die zijn er volgend jaar ook nog en het jaar daarna waarschijnlijk ook. Ik denk dat de Ajax-supporters er rekening mee moeten houden dat als zij kampioen worden, zij de komende jaren niet op het Museumplein staan."