Bekijk volle/desktop versie : 'PSV heeft veel gerenommeerde spelers gekocht, FC Twente niet'



28-10-2011, 15:34
Co Adriaanse kan over een fitte selectie beschikken in de aanloop naar de topper tegen PSV. Als zich voor de aftrap niemand meer afmeldt met fysiek malheur, heeft de trainer ruim de keus. Op de ranglijst staan FC Twente en PSV gelijk in punten, maar daarbuiten ziet trainer Adriaanse de nodige verschillen tussen zijn team en de Eindhovenaren. Winst in De Grolsch Veste acht hij zeker niet onmogelijk.

“PSV heeft individueel heel sterke spelers, maar Twente is meer een collectief'. Een ander groot verschil tussen de clubs is dat PSV afgelopen zomer veel geld heeft uitgegeven en veel gerenommeerde spelers heeft gekocht. Twente niet, wij hebben zelfs verdiend op de transfermarkt. En toch hebben we net zoveel punten. Wij kunnen zaterdag winnen van PSV, omdat zij nog niet zo regelmatig spelen”, merkt Adriaanse vrijdag op in een vooruitblik, aldus TC Tubantia.

FC Twente moet voor eigen publiek laten zien dat het meer in huis heeft dan tegen SC Genemuiden; in het bekertoernooi werd die club moeizaam met 4-3 verslagen. “Onze doelstelling was om met 10-0 te winnen van Genemuiden. Dat is iets minder geworden”, zegt Adriaanse met gevoel voor sarcasme. “De eerste helft was slecht, maar in de tweede helft was het net een schiettent. En we zijn een ronde verder, daar gaat het om.”

Vorig seizoen mocht FC Twente zich meermaals de meerdere van PSV noemen; in oktober werd voor de competitie in Eindhoven gewonnen (0-1) en de return in Enschede eindigde eveneens in een zege (2-0), nadat FC Twente ook al won in de kwartfinales van de KNVB-beker. Toch zeggen al die overwinningen Adriaanse niets. "Er is een andere speelstijl en er is een andere trainer. Ik. We beginnen weer helemaal opnieuw."