Bekijk volle/desktop versie : 'Aissati wordt in winterstop verlost van Ajax en gaat naar Moskou'



27-10-2011, 11:02
Aan de sportieve lijdensweg van Ismaïl Aissati komt in januari wellicht een einde. Het Russische Sport-Express weet dat Spartak Moskou geïnteresseerd is in de 23-jarige middenvelder van Ajax. Aissati heeft geen perspectief in Amsterdam en houdt zijn conditie op peil bij het beloftenteam van Gery Vink. Zijn contract loopt na het seizoen ten einde.

Aissati speelde dit seizoen geen minuut voor Ajax. De Marokkaanse middenvelder kwam in de zomer van 2008 naar de hoofdstad, als aanwinst van Marco van Basten. Onder die trainer speelde Aissati geregeld en ook onder Martin Jol pikte de ex-PSV'er zijn wedstrijden mee. Vorig jaar zomer besloot Ajax hem te verhuren aan Vitesse en daar leefde Aissati op. Na een seizoen met 29 duels en vier doelpunten wilde Vitesse hem graag houden, maar toch keerde Aissati terug naar Amsterdam.

Naar verluidt wenste de middenvelder een deel van de transfersom zelf te ontvangen en in die zienswijze ging Vitesse niet mee. Frank de Boer gaf aan Aissati niet nodig te hebben; net als Mounir El Hamdaoui mocht hij zich melden bij de beloften. Spartak, dat eerder al zaken met Ajax deed aangaande Demy de Zeeuw, zou Aissati nu willen verlossen van zijn status in Nederland.

De Moskovieten wilden Aissati eigenlijk al samen met De Zeeuw naar Rusland halen, maar dat plan ging niet door. In de winterstop hoopt Spartak een nieuwe poging te wagen. Het is niet bekend hoeveel geld Ajax vraagt voor de veertienvoudig Jong Oranje-international en tweevoudig A-international van Marokko. Aissati kwam tot 111 duels in de Eredivisie, verdeeld over PSV, FC Twente, Ajax en Vitesse.

27-10-2011, 11:13


Is beter voor hem dan komt hij nog aan spelen toe.

27-10-2011, 12:16
Weg hier uit deze Jxden land!!! Dan bloei je helemaal op.

Kijk maar naar:
De Guzman
Donk
Emanuelson

27-10-2011, 12:28
Hij heeft daar niks te zoeken. Hij gaf zelf vaak aan dat hij het liefst dichtbij zijn omgeving blijft, in een harde competitie als Rusland zal het moeilijk worden voor Aissati om zich te laten zien, vooral fysiek. Kan beter wachten op een andere club.