Bekijk volle/desktop versie : AZ betreurt 'andere regels' voor onder meer Ajax: 'Hopelijk verandert dat'



27-10-2011, 10:56
AZ werd vorig seizoen verkozen tot de club met de beste jeugdopleiding van Nederland, maar wil nog verder groeien. Woensdag werd al duidelijk dat de Alkmaarse vereniging het nieuw te bouwen trainingscomplex aan de westrand van de stad zal huren van de gemeente en donderdag geven Toon Gerbrands en Earnest Stewart, algemeen en technisch directeur, extra tekst en uitleg.

Stewart geeft aan dat AZ uit haar jasje is gegroeid. “We hebben de beste jeugdopleiding van Nederland, maar willen nu meer uren maken en naar een dagopleiding toewerken”, aldus de td van 's lands koploper. Gerbrands vult aan dat de sportopleiding boven het onderwijs zal komen te staan bij de club. “We willen ons programma in de zomer doortrekken”, zegt hij. “Dan nemen we geen, of in ieder geval een kortere vakantie, zodat je goed van de ideale omstandigheden kunt profiteren.”

Met de nieuwe ontwikkelingen aangaande het eigen 'Milanello' hoopt AZ nog verder te groeien en de beste jeugdopleiding van het land nog sterker te maken. Stewart geeft in De Telegraaf aan dat hij het wel betreurt, dat voor AZ andere regels gelden dan voor bijvoorbeeld Ajax. De Amsterdammers mogen al spelers rekruteren voor de F'jes, terwijl AZ dat pas vanaf twaalf jaar mag doen. “Hopelijk verandert die regel een keer. Het is vreemd dat er een rechtsongelijkheid heerst voor verschillende BVO’s”, aldus Stewart.