Bekijk volle/desktop versie : 'Contractverlenging van Carvalho zorgt voor amok binnen Real Madrid'



25-10-2011, 14:45
Het contract van Ricardo Carvalho met Real Madrid loopt in feite volgend jaar zomer af, maar José Mourinho kwam afgelopen vrijdag met een verrassende mededeling. Volgens de oefenmeester is het contract van de 33-jarige verdediger echter al met een jaar verlengd, omdat er in de verbintenis een optie stond. Real Madrid heeft via de officiële kanalen daar echter nooit melding van gemaakt. Volgens diverse Spaanse media is er binnen de Madrileense club sprake van amok.

Jorge Valdano, voormalig algemeen directeur van Real, gaf afgelopen weekend aan dat hij niet op de hoogte was van een clausule in het contract van Carvalho. De ex-sportbestuurder was vorig jaar zomer verantwoordelijk voor de komst van de ervaren Portugees naar het Santiago Bernabéu. "Ik heb geen weet van een dergelijke clausule, echt niet." Volgens Spaanse media is eens te meer duidelijk geworden dat Jorge Mendes, zaakwaarnemer van onder anderen Mourinho, Cristiano Ronaldo, Pepe, Fabio Coentrao en Carvalho, een voorkeurspositie geniet.

Mendes, enkele maanden geleden verkozen tot Zaakwaarnemer van het Jaar vóór onder anderen Rob Jansen, is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijk contactpersoon voor preses Florentino Pérez, niet onlogisch gezien de voetballers die hij vertegenwoordigt. Het merendeel van de Real-spelers is echter niet te spreken over de voorkeurspositie van Mendes. De topzaakwaarnemer mag op het trainingscomplex van Real bijvoorbeeld gaan en staan waar hij wil, terwijl de selectiespelers op last van Mourinho geen bekenden of zaakwaarnemers mee mogen nemen.

Het merendeel van de selectie van de Koninklijke zou ook vraagtekens zetten achter de 'gehaaste' beslissing om het contract van Carvalho te verlengen. De ex-speler van onder meer FC Porto en Chelsea kampte dit seizoen met diverse pijntjes. Ondanks het feit dat Carvalho veel respect binnen de selectie geniet, vraagt men zich toch af of een contractverlenging een weloverwogen besluit is geweest ofdat Pérez onder druk is gezet door Mourinho en Mendes, die twee handen op een buik zijn.