Bekijk volle/desktop versie : 'Drinkwater zal ooit een enorme ster voor Manchester United zijn'



24-10-2011, 15:04
Over een paar jaar moet Daniel Drinkwater de regie op het middenveld van Manchester United op zich kunnen nemen. De 21-jarige Engelsman is momenteel op huurbasis actief voor Barnsley, waar hij bijna geen minuten mist. Zaterdag viel hij opnieuw op met zijn sterke spel en maakte hij ook zijn eerste doelpunt voor zijn tijdelijke werkgever. Trainer Keith Hill geeft hoog van hem op.

“Daniel heeft het talent om het ver te schoppen, maar óók de andere voorwaarden”, zegt de coach complimenteus tegen BBC Sheffield. Hill doelt op de mentaliteit en het inzicht van Drinkwater, die op jonge leeftijd aansloot in de jeugdopleiding van Manchester United. Sir Alex Ferguson zag afgelopen zomer nog geen ruimte om hem bij de A-selectie te halen en stemde derhalve in met een vertrek op huurbasis tot januari.

Barnsley heeft als collectief nog niet de weg naar boven gevonden; de club staat achttiende in de Championship. Drinkwater, die op het middenveld overigens wordt bijgestaan door ex-FC Groningen-middenvelder Goran Lovre, stijgt echter wel boven zijn teamgenoten uit. “Hij kan na zijn verhuurperiode absoluut teruggaan naar Old Trafford en ooit een enorme ster voor ze worden”, zo voorspelt Hill.