Bekijk volle/desktop versie : ‘Laat Messi met rust en stop met de verhalen dat hij alleen Catalaan is’



22-10-2011, 00:19
Lionel Messi steelt wekelijks de show bij Barcelona, maar in de Argentijnse nationale ploeg wil het nog niet echt vlotten. De aanvaller is voor los Albicelestes minder vaak beslissend en dat is hem al vaak op kritiek komen te staan. Diego Maradona, ex-bondscoach van Argentinië en huidig trainer van Al-Wasl uit de Verenigde Arabische Emiraten, verdedigt de linkspoot.

“Laat hem gewoon met rust en stop met al die verhalen dat hij alleen een Catalaan zou zijn”, aldus Pluisje. “Hij is ook een Argentijn wanneer hij bijvoorbeeld naar de badkamer gaat. Stop met deze verhalen! Als hij zich bij Argentinië niet zo kan laten zien als bij Barcelona, moeten we gewoon geduld hebben. Hij wordt moe van alle mensen die commentaar leveren, maar zelf nooit gevoetbald hebben.”

“Deze dingen zijn normaal”, vervolgt Maradona. “Messi is een mens, maar ik heb geen twijfel dat hij ons nog tal van vreugdes gaat bezorgen.” Zelf gaat het met Maradona en Al-Wasl ook niet best, want de competitie is slecht begonnen. Daarom zou de club Carlos Tévez willen halen, maar dat ontkent Maradona. “We zouden blij zijn als we hem hebben, maar we hadden al problemen toen we Richard Porto haalden, die 1,3 miljoen euro kostte. Ik heb met Carlos over persoonlijke dingen gesproken, maar hem contracteren is onmogelijk.”